רישיון נהיגה אירופאי

elley

New member
רישיון נהיגה אירופאי

אז אני בברלין כבר שנתיים פלוס, והמרתי את הרשיון הישראלי שלי לכזה גרמני כבר מזמן. בשנה הבאה אני זוממת לעשות שנה באנגליה, שיש סיכוי גבוה מאד שתתארך ליותר. הבנתי שלפני שנגמרת שנה בבריטניה אני אצטרך לעבור תיאוריה פלוס טסט, אם אני רוצה להיות מורשית לנהוג שם (ושיהיה איזשהו ביטוח שיהיה מוכן לכסות אותי), שכן למרות שהרישיון שלי הוא גרמני, את הטסט עברתי בארץ, ואת זה הבריטים לא אוהבים. השאלה שלי: האם לעשות טסט בגרמניה לפני המעבר לאנגליה יכול לחסוך לי לעשות תיאוריה פלוס טסט בריטיים? כי אמנם המבחנים יהיו באנגלית (שהרבה יותר קלה מגרמנית איך שלא אסתכל על זה), אבל הם נוהגים הפוך, מה שמעולם לא התנסיתי בו, בעוד שבגרמניה דוקא נהגתי די הרבה. ואם כן טסט בגרמניה לפני המעבר, יש למישהו מושג איך עושים טסט גרמני והאם אהיה חייבת לעשות גם את התיאוריה? מה אתם אומרים? תודה לעונים

elley

New member
אני יודעת

אבל יש סיכוי גבוה שאני אשאר גם אחרי, ואז אני כבר כן אצטרך. אני מנסה לברר כבר עכשיו, כדי לחסוך בבלגנים אחר כך. מצד שני, לדעת סופית אם אני נשארת יותר אני אדע רק כמה חודשים לתוך השהייה שלי באנגליה, אז כן, אני קצת (הרבה) מקדימה את המאוחר.

בקר12

New member
כפי שכבר השתרשרנו על הנושא אם אכן תוציאי

רשיון גרמני מלא (שמחייב מן הסתם טסט מקומי) אז תוכלי להמיר אותו בבריטי בלי שום בעיה (וצורך בתאוריה). אבל כיוון שיש לך כבר רשיון גרמני מומר (מישראלי) לא ברור לי איך את יכולה להפוך אותו למלא. לדעתי את פשוט צריכה לשאול ולברר במשרד הרישוי הגרמני.

אשנתי

New member
לפי מה שכתוב פה

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022556 כן, זה יכול לחסוך לך. תוכלי לנהוג עד גיל 45 או 5 שנים (המאוחר מבינהם!) אם את חושבת שזה יהיה לך יותר קל - לכי על זה. (קחי בחשבון שלנהיגה בצד השני של הכביש אין כזאת משמעות גדולה, מה שחשוב יותר זה חוקי הנהיגה ובעיקר תרבות הנהיגה שלדעתי דווקא די דומים) אולי לפני שאת מחליטה תנסי לקרוא קצת את ה-highway code הבריטי ואת הדרישות למבחן בגרמניה ותראי מה יהיה יותר סביר שתעברי בקלות. בהצלחה!

בקר12

New member
לא ידעו איך לאכול אותך בגרמניה.

את בטח תהיי הראשונה שם עם רשיון נהיגה מקומי שמבקשת לעשות טסט. מעניין מה ייצא מזה . . .

אספרסו2

New member
ראשונה היא לא תהיה

כי אולי אני הייתי הראשון
עשיתי טסט ותאוריה בגרמניה.

בקר12

New member
אבל אחרי שהמרת כבר את הרשיון הישראלי?

והיה לך רשיון נהיגה גרמני

elley

New member
אפשר לדעת עוד פרטים, אם כך?

כדי שאדע מה עומד בפניי במקרה שאחליט לעשות גם?

אספרסו2

New member
זה היה מזמן

התאוריה עברה חלק,ללא טעויות. לאחר שני שיעורים מעשיים הגיע הבוחן החביב שלא החמיר בדרישותיו.

elley

New member
story of my life

שלא יודעים איך לאכול אותי. התרגלתי כבר

בקר12

New member
שוב הבלבלה הרגילה? הציטוט שהבאת מתייחס

לרשיון למשאיות ואוטובוסים. לרשיון רכב רגיל אפשר עד גיל 70. A valid community licence issued on the strength of a driving test within the EC/EEA, will allow you to drive in GB for a set period. Alternatively, you can exchange your licence for a British licence. Provided your licence remains valid you may drive in GB: Car, motorcycle driving licence holders (ordinary driving licence): •until aged 70 or for three years after becoming resident, whichever is the longer period Lorry, minibus, bus driving licence holders (vocational driving licence): •until aged 45 or for five years after becoming resident, whichever is the longer period •if you are aged over 45 (but under 65) until your 66th birthday or for five years after becoming resident, whichever is the shorter period •if you are aged 65 or over for 12 months after becoming resident In order to continue driving after these periods, you must get a British driving licence

guybcn

New member
האם זה כך רק באנגליה?

גם אני המרתי את הרשיון בגרמניה, וכיום נוהג כבר שנים במדינה בה אני גר עם הרשיון הגרמני לאחר שרשמתי אותו במהלך 6 החודשים הראשונים כמתבקש במשרד התחבורה המקומי. האם לא ניתן לנהוג עם רשיון גרמני באנגליה במשך כל השהות?

למעלה