רישיון לאופנוע.

YOUNG shaggy

New member
רישיון לאופנוע.

היי, שמי שגיא ועוד חצי שנה יהיה לי 18. ישלי 2 שאלות: 1) רציתי לדעת האם בגיל 18 אני יכול להוציא רישיון לאופנוע בנפח יותר גדול מ125 סמ"ק, ואם כן אז לכמה, כי לפי מה שאני זוכר בגיל 18 אפשר להוציא רישיון ישר ל400 או 500 סמ"ק אבל אני לא יודע בוודאות אם זה נכון. 2) אם אני נוהג על רכב כבר שנה+ אני עדיין אצטרך לעבור תיאוריה לאופנוע מחדש? תודה לכל העוזרים!

לXקי

New member
היי שגיא,

בעיקרון בגיל 18 אתה יכול להוציא רשיון לA1 (מה שלי יש) זה תופס לכ33 כוחות סוס, ממה שזכור לי. בנוגע לתיאוריה באם יש לך רשיון לB אני חושב שתיצטרך לעבור רק מבחן שליטה אבל אני אתן גם לאחרים שיותר מבינים להגיב, בהצלחה!

הדרגה הבאה היא 33 כ"ס

ומחייב מספר שיעורים מינימלי (8 או 12, לא זוכר) וטסט.

avi elbaz

New member
רישיון לאופנוע

מגיל 18 אתה יכול לעובר מבחן מעשי על A1. מינימום שיעורים 15. אם יש לך רישיון A2 מינימום שיעורים 8 לצורך מעבר ל A1. אתה פטור מתיאוריה עקב העובדה שיש לך רשיון B. בהצלחה. עוד פרטים
http://he.mot.gov.il/index.php?opti...d=48:dargotrishauionnehiga&catid=62&Itemid=83

YOUNG shaggy

New member
לא אומר לי כלום הכ"ס

מישהו יכול טיפה להסביר לי על זה? כמה סמ"ק זה או שזה לא תלוי בסמ"ק?

Abraham A

New member
לא תלוי סמ"ק אלא הספק (כ"ס)

דרגות הרישיון שונו לדרגת הספק מקסימלי. A2 - עד 14.9 כ"ס. A1 - שדרוג של הקודם (אולם ניתן לקבלו ישירות) - עד 33.9 כ"ס. A - (חייב להיות בעל רישיון A1 לפחות שנה) - לא מוגבל בהספק.

Abraham A

New member
נ.ב

ישנם אופנועים שמגיעים בגרסאות רגילות (לא מוגבלות), ובגרסאות מוגבלות. לדוגמא : R600 של סוזוקי.

YOUNG shaggy

New member
אז בעצם

אני יכול בגיל 18 להוציא ישר רישיון A1 ואין לי הגבלה של סמ"ק רק של כ"ס? אתה יכול לתת לי דוגמה לדברים כאלה? כאילו איזה אופנועים יש שעונים על הקטגוריה הזאת, סמ"ק וכל הדברים האלה... מצטער אם אני טיפה חופר אני פשוט רוצה להבין יותר טוב...

6idolevy

New member
פחות או יותר כן

אבל לא תמצא נגיד אופנוע 1000 סמ"ק עם 33 כ"ס רוב האופנועים שמתאימים לרישיון A1 הם אופנועים 250 סמ"ק אבל יש כמה דגמים של אופנועים עם 400 סמ"ק ועם 600 סמ"ק שהכוח שלהם מופחת והם מתאימים לרישיון A1

6idolevy

New member
לא יודע בדיוק אבל

אני חושב שיש suzuki sv650 אני חושב שיש לו דגם מוגבל ואני חושב גם שכל הדגמים של suzuki drz400 שמתחת לשנת 2007 מתאים לA1 ויכול להיות שיש עוד כמה.

NEO83

New member
יש לך

את ה SV650 VSTROM DUCATI 696 יש נראה לי אפילו ג'יקס מוגבל. מטרו לא מגבילה את הכלים שלה, רק עופר אבניר וליגל ממה שראיתי, אתה יכול להיכנס לאתרים שלהם ולבדוק בעצמך.

gamgam

New member
אהבתי את התשוקה לאופנוע

רואים שזה בוער בך, אבל לא אהבתי את הכיוון שהשרשור הזה מתפתח אליו. כן. יש אופנועים גדולים ומוגבלים. וזה בדיוק מה שהם: גדולים ומוגבלים. אתה בחור צעיר. צפויות לך שנים ארוכות של רכיבה. לאופנועים יש דרך ומסלול ועדיף לא לקפוץ על שלבים כדי שבאמת יהיו לך שנות רכיבה רבות. אני רואה מהשאלות שלך שמלהיב אותך מאוד לקנות אופנוע גדול. אבל תזכור שיש יתרון רב לקנות אופנוע קטן יותר וזריז שיש לו בדיוק את הכוח (ולא חסר להם כוח בתור התחלה) לעשות את מה שהוא צריך. אופנוע מוגבל יהיה גדול הרבה יותר, כבד הרבה יותר (אולי גם מרשים הרבה יותר) אבל לא הרבה יותר חזק. נכון, פוזה באופנוע זה חשוב. זה חלק מהפאן. אבל גם ללמוד נכון ולהתקדם בסולם בקצב זה חשוב. אופנועי ה-250 נינג'ה ו-CBR לא חסרים שום פוזה. בעיניי הם פי מליון יותר יפים מלדוגמא ה-SV650 והם יאפשרו לך את ההתחלה שאתה צריך. כשתמצה אותם לך לשדרג ל-A ואז תוכל לשחק במגרש של הגדולים באמת ולא בכאילו. כנס לסוכנויות. שב על הנינג'ה וה CBR ותראה איך אתה מתלהב מהם לא פחות. אתה בטח תתלהב יותר מהלוק של הנינג'ה, אבל מי שרוצה הכי הרבה אופנוע קונה הונדה. בהצלחה.

gamgam

New member
לא נורא

בקרוב אולי אולי תצליח למכור אותו ואז תוכל לקנות אופנוע אחד ולא כזה שמחובר משני חלקים שונים.

למעלה