רישיון בינ"ל

רישיון בינ"ל

שלום, רציתי לדעת האם נהג חדש (אחרי תק' 3 חודשי המלווה) יכול להוציא רישיון בינ"ל. תודה רבה

נהג זה נהג.....

גם אחרי יום יש חוקים שחלים אצלנו במדינה שלא תקפים במדינות אחרות ולכן נהג הוא נהג אם עברת טסט ויש לך רשיון אז ברור שאתה יכול לנהוג בכל מקום ולהוציא רשיות בינ"ל

Superdror

New member
אני לא מכיר את ההגבלה הזו, מאיפה

המידע ? למיטב ידיעתי, רק נהג חדש שנדרש במלווה לא יכול להוציא רשיון נהיגה בינ"ל.

אתה צודק (Superdror)...

ועוד בעניין הרישיון: 1. האם ייתכן שיש כבר ברשותי בינ"ל אם רשום בו באנגלית מצד אחד (בפלסטיק=הקבוע)? 2. הבנתי מהפורום המקביל בנענע שניתן לנהוג במדינות החתומות על אמנת ז'נבה ו/או וינה - מיהן כל אלו? 3. לגבי התהליך עצמו - כמה עולה להנפיק רישיון בממוצע? תודה רבה

Superdror

New member
יש מספק מדינות

שמכירות ברשיון הישראלי ללא רשיון בין לאומי, יש רשימה מצומצמת באתר של משרד הרישוי, ישנן מדינות מספר שמתירות נהיגה עם הרשיון הישראלי מגיל 18 ומעלה בלבד, 4 במספר אם אני זוכר נכון. לא זוכר מחיר מדויק, אבל מדובר בכמה עשרות שקלים. אם תרצה ארחיב יותר בצהריים, אני "קצר" בזמן. יום טוב.

wil

New member
אתה צודק כמובן ../images/Emo13.gif

רק הונגריה, צרפת, שוויץ ותורכיה מגבילות נהיגה ברשיון הישראלי מגיל 18 בלבד. בכל מקרה רצוי מאוד להנפיק רשיון בינ"ל (שתקף רק בצירוף הישראלי!) בעלות של כמה עשרות שקלים. אמנם הרבה מדינות מכירות ברשיון הישראלי בפני עצמו, אבל זה לא אומר שחברות ההשכרה או השוטרים יודעים את זה... הנה לינק: http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_210#7_0_CT

למעלה