רישומים בעת המלחמה

רישומים בעת המלחמה

אני מנחשת שאף אחד לא רשם מיהם היהודים ששהו באוזבקיסטן ובשאר המדינות של ברית המועצות בעת המלחמה, אבל אולי יש איזה שהן רשימות של חוזרים לפולניה? או של מי שהגיעו משם למחנות העקורים בגרמניה בשנת 1946 לערך?

deebeebee

New member
דודי חזר לפולין

וכן קרובי משפחה אחרים בשנת 1946 ונרשמו בקהילה היהודית. את כרטיסיות הרישום שלהם קיבלתי מהז'יך בוורשה.

eliya-l

New member
אמי היחיד - שאלה

האם יש קשר בין האפשטינים שלך לבין זלמן ויצחק אפשטין? - זלמן היה פילוסוף ויצחק המורה הראשון של ר' פינה?

רישומים יש ויש.

במאגר באד ארולסן, בו תיחקרו את היהודים (שחזרו מבריה"מ לשעבר), במחנות העקורים שברחבי אירופה. במאגר זה נמצאו חמותי וחמי ז"ל על בתם , היא גיסתי שנולדה "בדרך", וכן דוד ומשפחת בעלי. גם משפחת אבי שחזרה מערבות סיביר יש לה "תיקים" הכל - ביד ושם, יש לגשת לארכיון ולבקש את הכרטיסים של בני המשפחה. לזכור היטב שניתן לרשום אותו שם בואריאציות שונות. כך מצאתי את רוב בני המשפחה, מ12 צורות כתיבה שונות... ו..צריך המון סבלנות, ולא להתייאש. לאה

segev018

New member
הכרטיסים ממופתחים?

למיטב זכרוני נאמר שיש לשבת ולסרוק כמויות של כרטיסים

bilen

New member
לא ממופתחים ולא ברורים. אם אין יום

פנוי להקדיש לעניין והרבה כח פיזי ונפשי - לא כדאי בכלל להתחיל עם זה. חייבים זמן רב כדי להגיע למשהו ממשי. יושבים מול צג שעליו יש להריץ מאות ואלפי כרטיסיות. אפשר לומר שזה כמעט לא מסודר לפי סדר אלפביתי או הגיוני. כי בכל פעם השמות כתובים לגמרי אחרת. מוזר ומעצבן. כתבתי על זה במפורט פעם. משימה לא קלה, אבל אם מוצאים משהו - זה מאוד מרגש ושווה. ביום הביקור של הפורום ביד-ושם, נצלתי שם שעתיים לצורך הזה וגיליתי כרטיס של סבתא שלי עם הרבה מידע על תאריך לידה ועוד. מידע שלא היה לי קודם. חוצמזה לא גיליתי הרבה.

רישומים

איך פונים לז'יך בוארשה? מה הנתונים שיש למסור בבאד ארולסן והאם מישהו שם עושה חיפוש עבורנו?

יש סדר באי-סדר...

הכרטיסים מסודרים, לכאורה לפי א"ב של שם המשפחה. אחרי עיון ראשוני, ניתן להבין את ההיגיון. אני איתרתי שם די בקלות את הכרטיס של הסבתא של ה -
. כמו תמיד, גם כאן חשוב גם קצת מזל... ארנון

yofi nechama

New member
יש אתר בפולנית

יש אתר בפולנית של "פולנים" ש"גורשו" לסיביר. צריך למלא את שם המשפחה (בכתיב פולני, מדויק) בשדה Nazwisko. בהצלחה, נחמה.

למעלה