רישומים בוינה

בתיה4

New member
רישומים בוינה

בהמשך לגילויים עברתי לחפש רישומים מוינה.
בויקיגניה מופיע אתר תמונות אלא שלא ניתן לחפש ולא ניתן להירשם

יש למישהו מנוי לאתר ויכול לעזור?

אילו עוד אפשרויות חיפוש קיימות?

תודה על העזרה

שרי סילבר

Active member
אין צורך במנוי ניתן להירשם, אבל אחרי שאת נרשמת, את צריכה לחכות לדוא"ל מהם, ע"מ שתוכלי לעשות "הפעלה". רק אז תוכלי לערוך חיפוש באתר. עם זאת, קחי בחשבון, שטרודה, שעוסקת בצילום-המצבות, ובין השאר גם צילמה קצת רישומים, עושה זאת מפעם לפעם בהתנדבות, כך שהאתר מכיל ממש מעט מתוך המצאי בוינה. בכל מקרה שווה לחפש.

אם את מחפשת מידע אודות אנשים שנפטרו ונקברו בוינה, הרי שהמידע הועלה אל בסיס-הנתונים של בתי-הקברות בג'ואישג'ן. בנוסף, את יכולה לערוך חיפוש באתר עצמו (המידע בג'ואישג'ן מפורט יותר, אך גדוש שגיאות.).

אם את מחפשת רישומים, הרי שאין אפשרויות אלא פנייה אל הארכיון בבית-הקהילה היהודית בוינה, שם נמצאות תעודות-חיים רק של מי שנולד/נישא/נפטר בוינה. למרבה הצער, שיתוף-הפעולה שם בשנים האחרונות נמוג, בלשון-המעטה. מהצצה באתר אני רואה כעת, שפיצלו זאת ל-2 פונקציות. אקשטיין, שהיה אחראי על הארכיון, ממונה כעת על המשרד לרישומים יהודיים, ואילו בראש הארכיון עומדת כעת מישהי אחרת. איני יודעת למי מהם צריך לפנות. נסי, ואני מקווה שתיעני או תופני אל הגורם המתאים מבין שניהם.

בתיה4

New member
תודה

ניסיתי בג'ואישג'ן.התחלתי משם. מצאתי רישום שאולי מתרים. אבל אין פרטים נוספים כדי לאמת או לשלול. קיויתי לתמונה של המצבה . זה היה אולי עוזר.

קיבלתי את עצתך וכתבתי אל הארכיון בבית-הקהילה היהודית בוינה - לשניהם.

ואולי.............

בכל אופן אם יש רעיונות נוספים אשמח
ושוב תודה

בתיה4

New member
רישום לידה - עזרה בבקשה

המסמך המצורף הוא חלק מצילום של אלבום תמונות שהגיע היום מארהב.

אני מבינה ששם האב הוא שולים שכטר אבל עושה רושם ששכטר מחוק ומתחתיו מופיע קאופמן. האם קאופמן הוא שם משפחה או מקצוע?
נראה לי שמופיע שם אמה של האם (הסבתא) - רוזה. האם משהו שם נראה כשם בעלה (הסב)?

אשמח לכל התרשמות
תודה

שרי סילבר

Active member
נסיון לפענח שולים אכן שמו שכטר. קאופמן במקרה הזה הוא מקצועו, שכן אח"כ כתוב in Tuste, שזה המקום בו חיה המשפחה.

ביחס לאם, שמה דבורה לבית Jackl (אומלאוט על ה-a). הוריה היו יצחק (שכבר נפטר בעת רישום-התעודה הזו) ורוזה.

זה על רגל אחת מענה לשאלותיך. אנסה לדלות עוד תובנות מאוחר יותר.

שרי סילבר

Active member
אשר ליצחק, הסבא (אביה של דבורה) כאמור, כבר לא היה בחיים בעת כתיבת-התעודה הנוכחית. במקצועו היה יצרן/תעשיין.

אודות ההורים, שולים ודבורה, נרשם שהם נשואים.

העד הוא אוזיאס וולפברג. השם האחרון בעמודה הימנית הוא שמה של המיילדת, אך איני מפענחת אותו (זמלינוקה?)

אשר "למחיקה" של שם-משפחתו של שולים, איני בטוחה שהשם שכטר מחוק. זה נראה לי יותר כקיפול של הדף (שימי לב שלכל רוחב-התעודה עובר פס של קיפול בדיוק באיזור הזה). כנראה שבאיזור הזה הקיפול הפך גם לקרע, מה שעושה את הפס לכהה יותר בצילום.

בתיה4

New member
תמונות

אולי את יודעת איך אני יכולה לראות את התמונות באתר הזה?
לא נותן להירשם ומבקש רישום כדי לראות את התמנות

שרי סילבר

Active member
נראה לי שיש כרגע בעיה באתר אתמול בערב ניסיתי להיכנס אל האתר, וכלל לא הצלחתי להיכנס. היום הצלחתי להיכנס. בדף-השער של האתר קיימת אופציה של הרשמה חינמית, אך כשניסיתי להיכנס אליה התקבלה הודעת-התנצלות על כך שכרגע לא ניתן להירשם. אני מקווה שזוהי תקלה זמנית.

שרי סילבר

Active member
בתיה, אם תרשמי כאן את השמות שאת מחפשת (רצוי בלועזית), אנסה לחפש עבורך באמצעות שם-המשתמש והסיסמה שלי (אני רשומה באתר כבר זמן רב.), בתקווה שהתקלה היא לא כללית יותר.

בתיה4

New member
השמות שאני מחפשת

SCHULIM SCHACHTER או SCHAECHTER או SCHECHTER

ואשתו DEBORAH שמה לפני הנישואין JACKLE TU JACKL

תודה רבה

שרי סילבר

Active member
לצערי לא מצאתי התמונות לא באתר.

את יכולה לנסות לפנות דרך הסיג האוסטרי-צ'כי ואף דרך הסיג הכללי של הג'ואישג'ן. אולי מישהו יסכים לצלם עבורך את המצבות המבוקשות.

שרי היקרה, תודה רבה על העזרה!

בחודש האחרון, אני ואמי לא מפסיקות להיות בהלם. מעץ משפחתי של שלושה אחים: סבא שלי , אח ואחות בלי ילדים פתאום הסתבר שהם היו 15 אחים . אמנם חלקם עדיין עלומים ולא ידוע מה עלה בגורלם. אבל מצאנו צאצאים של 2 אחיות [בארה"ב ובקנדה] ופתאום יש לי משפחה. במשך כל חיי ידעתי שאני הצאצאית היחידה למשפחת שכטר [השארתי אותו כשם משפחה שני ע"מ לשמר אותו עד כמה שאפשר] ופתאום, יש עוד צאצאים. אני לא היחידה! שוק מוחלט.
כל הזמן אנחנו מוצאים עוד ועוד פרטים ועכשיו בזכותך התווסף לנו עוד דור לעץ המשפחתי. והחל מאתמול יש לנו כבר 6 דורות. מכובד מאוד!
היום מצאתי עוד תעודת לידה של אחת האחיות שעם בתה יצרתי קשר לפני חודש . שלחתי לה את הסריקה ואני בטוחה שהיא תתרגש מאוד.(כבר חודש שלם צאצאי משפחת שכטר רק בוכים:))
אני ואמי ממשיכות במסע החיפושים במציאת שאר האחים ונקווה שנצליח.
אז שוב תודה על הסיוע הרב. הוא מאוד מרגש אותי ומשמעותי עבורי.
מצרפת את הסריקה מהתעודה שמצאתי הבוקר.

יום נפלא לכולם!

ושכחתי לשאול, האם במקרה מופיעים גם שמות

ההורים של שולים באחת מהתעודות?
או אולי שמות אחים נוספים?
[ כל כך מצטערת שאני לא דוברת גרמנית ברגעים כאלה..]

שרי סילבר

Active member
חגית ובתיה, שמחה שיכולתי לעזור
סיפור מדהים. מאד מבינה את ההתרגשות. אגב, באופן אישי אני מרגישה סיפוק גדול, כאחת שהחלה את מחקר-השורשים שלה מבלי לדעת מילה בגרמנית! עם השנים, והצורך האדיר שלי בפענוח של גרמנית, אני מגלה שיכולת-הפענוח של תעודות ישנות, כולל בגרמנית עתיקה, הולכת ומשתפרת, מה שמאפשר לי לסייע ולו במעט לעצמי וגם לאחרים.

ולשאלתך, חגית, ע"ס הזכרון נראה לי ששמות-הוריו של שולים לא הופיעו בתעודות. כל תעודה היא רישום-לידה של ילד אחד בלבד, כך שלא מופיעים עוד אחים/אחיות. כאמור, זה מהזכרון. אני אנסה להציץ שוב מחר ולבדוק.

אשמח אם תספרי איפה מצאת את התעודה שהצגת, שהרי לא "מוצאים" סתם כך כאלה אוצרות.

את התעודה הראשונה של סאלי סרקתי מאלבום תמונות

שקיבלתי אתמול מארה"ב ממשפחתי החדשה:)
את התעודה השניה של ברטל , שהעלתי היום, מצאתי בין הררי המסמכים שנשארו בבית של סבתי ז"ל. כל פעם אני עוברת על הכל מחדש ומוצאת אוצרות חדשים:)))
לפעמים, האוצרות פשוט קופצים לנו ליד..:))

שוב תודה!!

שרי סילבר

Active member
תודה על ההסבר זה רק מוכיח, שכדאי לחזור ולנבור שוב ושוב באוצרות שנותרו בביתה של סבתך, במיוחד כעת, כשתובנות חדשות צצו.

אגב, התעודה שהצגת היא רישום-לידה של ברטה (ולא ברטל כפי שרשמת אולי בטעות). הצצתי שוב בתעודות, ואכן, כל אחת היא רישום-לידה של ילוד אחד, במקרה זה רישום אחד של שרה, והשני של ברטה. מהתעודה של ברטה, עד כמה שהגרמנית שלי מגעת, נראה לי שלשולים היתה חנות (זה מסתדר עם היותו סוחר ע"פ התעודה של שרה). שמות-הוריו אינם מופיעים בתעודות.

בהמשך-האיתור של כל ענפי-המשפחה.

לגבי השמות. ככה הם קראו לה - ברטל / ברטי

תודה רבה על הפרטים הנוספים.
עוד ד'בר שנודע לי אתמול, ש-שולים הוא זה שכתב את תעודות הלידה בטוסטה. אז , יש לי אפילו מסמך מקורי בכתב ידו של אביו של סבי. מאוד מרגש!

שוב תודה רבה!!

שרי סילבר

Active member
כעת זה מובן. פשוט השם הרשמי בתעודה הוא ברטה.

אשר לשולים, באמת התלבטתי, כי בתחתית-הרישומים מופיעה לכאורה חתימה. חשדתי שזו חתימתו של שולים, ורציתי להזדעק ולהזעיק אתכן. הבעיה שהחתימה הזו נראתה בכתב זהה לכתב של ההערה כולה, ולכן חשבתי שאולי הרשם, אותו אחד שרשם את התעודה, כתב את שם-האב בצורה גדולה וברורה בתחתית-הדף לטובת העניין הפורמלי. זה אכן מרגש אם שולים עצמו כתב את התעודות. אני חייבת להחמיא לו, אגב, על כתב-היד המסודר והברור (בוודאי בהשוואה לתעודות שאני עוברת עליהן במסגרת פרויקט-לבוב...
).

ולהשלמת-התמונה, גלי לי היכן נמצאת טוסטה?

למעלה