רישום על החבילה

rin450

New member
רישום על החבילה

היי אני מעוניין לקנות באיביי פטיפון משנות ה80 אני מדבר עם המוכר היום מה להגיד שירשום על החבילה? משומש? ומה עוד להגיד לו שיקלו עליי במכס? הפטיפון עולה 160 דולר משלוח 50 תודה

rin450

New member
לא בסדר?

יש פה משהו לא בסדר? הריי הם פותחים את החבילה בכל מקרה לא? בברכה

jepe

New member
לא כל חבילה נפתחת

אם כל חבילה הייתה נפתחת לא היינו מקבלים דואר בחיים. פותחים חבילות EMS בעיקר,חבילות גדולות ו\או כבדות, חבילות שמה שמוצהר עליהן לא ברור או שמצריך הערכת שווי בעין וכו'... אנשי המכס מנסיון שלי מעריכים שווי לפי גוגל. פשוט ככה הם בודקים 2-3 אתרים ורואים כמה זה עולה בערך ולפי זה אתה משלם מס ואם יש לך חשבונית שמוכיחה ששילמת פחות אז פה מתחיל המו"מ. בכל אופן לגבי פטיפון וינטג' זה בעייתי כי הוא המוכס לא נראה לי ידע כמה זה שווה בדיוק. לכן תבקש שניפיקו לך קבלה בהתאם למחיר המוצהר. בכל מקרה סתם עיצה לי אליך. בתור בעלים של 2 פטיפונים ישנים גם משנות ה-80,רכשתי אותם בשוק הפשפשים בגרושים. כל מה שהיה חסר זה גומיה טובה ומחט. מציע לך לבדוק את זה לפני שאתה מוציא 200 דולר.

rin450

New member
תודה

בסדר גמור אבל כבר קניתי בגרמניה (של תורנס) אז פשוט שיוציא קבלה?

jepe

New member
כן אבל קח בחשבון

שרוב הסיכויים שהחבילה שלך תתעכב במכס ותיפתח ויכול להיות שהמוכס לא יאמין למה שרשום בקבלה. יש להם חוקים משלהם. תבדוק לפני כמה מס מדובר ואם לא מדובר בהרבה חבל להסתבך סתם.

rin450

New member
רישום

לא אני רוצה שירשמו בדיוק כמה עלה. ולא שפתאום יחייבו אותי גם על המשלוח. או שירשמו יותר מדיי

the brute

New member
ספרים עד 75$ פטורים ממכס ומע"מ .

בדומה ללבוש והנעלה.(כמובן שהמחיר הכוונה מחיר המוצר+המשלוח).

Led3d

New member
מעניין

לא הכרתי את זה קודם. אז בעצם אני יכול לרכוש בגדים ונעליים עד 75$ ללא מס?

ozitex

New member
תנסה

אמור לו שירשום על החבילה ערך נמוך כמו 30 דולר- זה הרי פריט אספני על גבול המוזיאוני..
קווה לטוב אם כי אין לדעת, ערך של דבר כזה+ משלוח תמדי עולה על 50$ ויש מצב למע"מ של 16%, מקסימום! בכל מקרה שירשום פטיפון משומש משנת 1980. אגב, מזל טוב להצטרפותך לעולם האנלוגי של הויינילים או שאתה כבר שם מזמן? זה כייף בכל מקרה.

למעלה