רישום לגני ילדים

רישום לגני ילדים

רשמתי את הילדה לגן עירייה . ושיבצו אותה לגן שעדיין לא קיים רחוק מימקום מגורי. יש ועדת ערר אבל הסיכוי לשינוי נמוך . איך זה שלהורה אין דעה והעירייה משבצת את הילדים איפה שבא לה. ?? ממש עצוב ומתסכל. מה עושים חוץ מבקשת הערר?? האם אני יכולה לרשום את הילדה לגן עיריה בעיר שבה אני עובדת (אני עובדת מחוץ לעיר מגורי)??? אני ממש מיואשת

tiger mom

New member
אולי במקרה את ממודיעין?

כי בדיוק אתמול דיברנו על זה. גם אני קיבלתי גן אחר, שעוד לא בנוי. העיריה מודיע מראש שהיא לא מתחייבת לרשום לגנים שביקשת. ממילא ההתרשמות שלך היא רק מהמבנה. כי הצוותים נקבעים רק באוגוסט ויכול להיות שהגננת שראית בגן שרצית בכלל לא תהייה שם. אין הרבה מה לעשות מלבד וועדת עררוממה שאני יודעת לגן עיריה את יכולה להרשם רק בעיר שלך. כל דבר אחר זה גם וועדות.. גם בערים אחרות את לא בהכרח מקבלת מה שאת רוצה, אז גם ליד העבודה שלך לא בהכרח תקבלי

כבר ראינו שהעיריה כאן בונה "יש מאין"

בתוך זמן קצר ביותר. כמובן שאז המבנים הם מבנים טרומיים או קראוונים שנותנים להם צורה של גן. ככל הנראה הגן יהיה בנוי עד 1 בספטבמר, ולגבי הצוות... אני כבר למדתי שבמודיעין אין מה לרשום לגן לפי הגננת. שלש פעמים רשמנו לגן בשביל הגננת ובסופו של דבר היתה גננת אחרת (העברות וחופשות של גננות), וזה עוד לפני שדיברנו על גננת שיוצאת לחופשת לידה. כבר שמענו על גנים חדשים שהעבירו אליהם צוות ותיק ועל גנים וותיקים שקיבלו צוותים חדשים. בקיצור, אפשר לערער, אבל הסיבה העיקרית שמוכנים לקבל בעיריה שלנו היא קירבה למקום המגורים. ד"א מכיוון שאנחנו אמורים לעבור דירה בע"ה בספטמבר, גם אנחנו הגשנו ערעור על השיבוץ לגן וביקשנו גן קרוב יותר לבית החדש.(למרות שנראה לי שכל הגנים מלאים ולא ברור לי איך בדיוק ימצאו לבן שלי מקום שם...)

tiger mom

New member
כל הגנים בשכונה שלי נבנו ככה

הגיעו על משאית בסוף אוגוסט. נפתחו בראשון לספטמבר. אבל אח"כ את שומעת על כל מיני דברים קטנים: לא סיימו את זה ולא סיימו את ההוא. וחבל שככה ילדים מתחילים את שנת הלימודים. ומה שמסתבר שעשו אצלנו זה שלקחו אשכול גנים שהיה אמור להיות גם טרום-טרום וגם טרום חובה והפכו את כולם חוץ מאחד לטרום חובה. באשכול הווירטואלי (זה השם שניתן לנו בפורום מודיעין) יהיו הרבה טרום-טרום. וההגיון (למרות שזה מודיעין, אבל בכל זאת) אומר שכל מה שהשנה טרום-טרום שנה הבאה יהיה טרום ולגן גם שנה הבאה אני אמצא את עצמי רחוקה מהגן עיריה

מסכימה איתך!

באמת חבל שלא נעשית קצת יותר חשיבה בעניין. מה שמפתיע אותי זה שלפי העירייה רוב הגנים אמורים בגיל הזה אמורים להיות דו גילאיים טרום טרום חובה+ טרום חובה. לא ברור לי איך כל הגנים באשכול הם חד גילאיים ועוד מרוכזים ביחד... מי אמר שקל לגור בעיר העתיד?? כמו שמישהו חכם כבר אמר לפני: בעתיד, יהיה פה הכל....

kar1org

New member
גנים - לילדי המורות שבינינו.....

בוקר טוב!! אז בשעה טובה רשמתי את פיצי לגן בספטמבר - ופתאום זה היכה בי - איך אני אהיה איתו בהסתגלות, כשאני בביצפר???? מה אתן עשיתן???

בשביל זה יש אבא...

בעלי כבר כמה שנים טובות בחופש ביום הראשון ללימודים. בעבר הוא היה נשאר בבית ביום זה עד שהגעתי הביתה ואז נסע לעבודה. אבל אני חוזרת כ"כ עייפה ביום הראשון שאין לי כח לכלום, ולכן הבהרתי לו שהוא לא נוסע לעבודה ברגע שאני מגיעה. כך שבמניין ימי החופש של הבעל אנחנו לוקחים בחשבון את האחד בספטמבר.

ניומם

New member
התלבטות נוספת

האם לרשום לטרום טרום חובה או להמשיך עוד שנה בגן הפרטי מבחינת הליך נפשי חברתי לקטנצ'יק. גיל בן שנתיים ותשעה ומלא ביטחון עצמי ורבלי מאוד וממש מסמר הפעילות בגן. מעבר נהיה חייבים לבצע אם לא השנה אז שנה הבאה. מה לעשות ? בכל מקרה נרשמנו ( מקסימום נפסיד את דמי הרישום ) וקיבלנו גן קצת רחוק 10 דקות נסיעה בבוקר אך בדרך לעבודה.

נוגלי

New member
אני השארתי עוד שנה בגן פרטי (בן 2.5)

האמת היא שבני הוא קצת ביישן אז רציתי שיצבור עוד קצת ביטחון עצמי בגן שהוא מכיר את הגננות והעוזרות ובנוסף הוא יהיה בן הגדולים כך שאני מקווה שזה יעזור לו לרכוש ביטחון

הגיל שציינת הוא עכשיו או שיהיה בתחילת השנה?

בני הרביעי נכנס לגן עירייה בגיל שנתיים ועשרה חודשים (יליד נובמבר). לא הייתה אפשרות להשאירו במעון שנה נוספת כי היה גדול מדי. הקליטה בגן הייתה קשה מאד ואין לי ספק שזה קשור לגיל. (הילדים הגדולים יותר שלי נכנסו לגן ללא בעיה כולל הגדול יליד ספטמבר). השנה, הוא המשיך באותו גן וגם זה חלק מההסתגלות הקלה בתחילת שנת הלימודים, אבל אני חושבת שגם הגיל עשה את שלו. מתחת לגיל שלוש קשה לילד להתמודד עם הדרישות של גן עירוני.

למעלה