רישום לגן

דורון 5

New member
רישום לגן

איך אפשר לרשום לגן טרום חובה ילדה ילידת ינואר 2000 (קטנה בחודש מהגיל הקובע לפי הנחיות משרד החינוך)? יש אפשרות כזו ?

ansin

New member
גם אנחנו אם אותה בעיה

ילדה שלי נולדה ב - 30/12/99 אמרו לנו שאפשר לבקש בעיריה איבחון פסיכולוגי אשר יקבע האם הילדה מספיק בוגרת ומפותחת בכדי לקדם אותה. אני יודעת שבעיריה הם מאוד משתדלים להסתיר את האפשרות הזאות, אבל היא קיימת. במקרה שלנו בעלי פשוט לא הרפה מהם עד שהם רשמו אותה לגילאי טרום חובה, אבל הוא שיגע להם את השכל הרבה זמן. בהצלחה!!!

למה להקדים (שאלה אמיתית) ?

מה רע בטרום-טרום ? או לבחור בגן של טרום-טרום + טרום, שזה אחלה פיתרון. לאן את ממהרת ? יש לי ילד יליד ינואר, הוא הבשיל היטב לכל שלב, הגיל היווה רק יתרון. וזה למרות ההמלצות (שדחיתי) "להקפיץ" אותו. תני לה...יש רק ילדות אחת

טרום-טרום זה עירוני להפליא

ויש לי שאלה על העניין הזה - מה המחיר של הילדות של הילד/ה שלך ? יש לי איזהשהי מצוקה מול מגלומניה הורית. הילדים שלנו הם לא תוספת לאגו שלנו, יש להם חיים - ויש להם זמן, אם נותנים להם אותו, להתארגן בנוחות בתוך החיים האלה.

ansin

New member
זה לא נכון!

אני בחיים לא היתי מקדמת את הילדה שלי אם היא לא היתה בשלה לכך! היא איחרה 20 יום ולא יכולתי להכניס אותה לטרום טרום חובה השנה, אז היא בגן של ויצו. המנהלת בחנה את הילדה ובלי שאמרנו מילה הכניסה אותה לכיתה של ילדים גדולים. (גיל 3 ולא גיל 2) הילדה מאוד בוגרת ומשתלבת יפה בקבוצת ילדים הגדולים ממנה בשנה. לא רק אני חושבת כך, אך גם הגננות אמרו לי שהילדה משתלבת מצוין ואנחנו חייבים להילחם להכניס אותה לטרום חובה לשנה הבאה, אחרת זה כמו להכניס ילדה בוגרת שמדברת יותר טוב ממני לקבוצת תינוקים שרק מתחילים לקשקש. אז לא הכל הולך לפי הסטיגמה, ולילדה כמו שלי זו בעיה רצינית כאשר אנחנו נפגשים עם אטימות מוחלטת מטעם רשויות.

לאה_מ

New member
אבל יש גנים עירוניים שיש בהם

קבוצה מעורבת של ילדי טרום טרום חובה וילדי טרום חובה. למען האמת, אני מסתייגת מהסיווג של ילדה כמתאימה רק לקבוצת ילדים הגדולים ממנה בשנה, אבל זה לא לנושא שעליו שאלתם. אם תרצו להרחיב בנושא - אשמח להביע את דעתי ביתר פירוט.

אני אשמח לקרוא את עמדתך

יכולה לנחש שמשיקה לשלי. לגבי גילאי חברים - לעומר בן ה- 7 יש חברים מאחותו בת השנה וחצי ועד לילדים בני 10. זה לא קשור בעיני לסוגייה ההקפצה, אותה אני רואה בלתי נחוצה ואפילו לא ממש רצויה, אלא במקרים קיצוניים מאוד.

לאה_מ

New member
עמדתי היא,

שבניגוד למה שמקובל לחשוב, שקבוצה של גדולים "מושכת" קדימה את הקטנים, וקבוצה של קטנים "מעכבת" את ההתפתחות של הגדולים, יש מה להפיק מכל אחת מקבוצות הגיל. הגדולים אמנם יכולים לגרום לכך שהסביבה (בעיקר הקוגניטיבית, אגב, במישור הרגשי אם הגדולים מפותחים יותר זה הרבה פעמים "עובר ליד" הקטנים) תהיה מאתגרת יותר. לא כל ילד בנוי להתמודד עם אתגר כזה ועם תסכולים שמטבע הדברים לעתים נלווים אליו, אבל בהחלט ברמה מסויימת (בהתאם לכל ילד וילד) אין ספק שאפשר לצאת נשכרים במישור הזה. לעומת זאת, יש לקחת בחשבון שלעתים קרובות יש פער ביכולות (המוטוריות, למשל, אבל גם הקוגניטיביות) בין ילדים בטווח של שנה או שנתיים, ולכן הילד הקטן נדרש להתמודד גם עם תסכולים ועם השוואות לביצועים של גדולים ממנו, וכן רמת המוכנות הרגשית אינה זהה, מה שמעמיד את הילד הצעיר ב"עמדת נחיתות" כלשהי. צריך, לטעמי, גננת מאד מוכשרת ופנויה כדי להתמודד עם האתגר הזה. לעומת זאת, להיות גדול בקבוצה של קטנים יותר, אולי מציב פחות אתגרים אינטלקטואליים, אך ללא ספק מחזק באופן משמעותי את הבטחון העצמי של הילד, ותורם רבות לפיתוח כישורים אמפתיים, פיתוח חמלה, יכולת ליצור קשרים אנושיים חמים, עזרה לזולת וכד'. אני אישית לא חושבת שילדים נגררים כלפי מטה על ידי התנהגויות של קטנים מהם, אלא אם יש להם חוסר מסויים שההתנהגות הזו ממלאת (ואז הוא היה מוצא את ביטויו בכל מקרה - אם כי אולי בצורה אחרת). אני חושבת שיש חשיבות רבה למעמד של הילד במסגרות אחרות. למשל, אורי שלי כבר משמש בתפקיד ה"צעיר ביותר" בבית, עם אח ואחות גדולים ממנו (שלא לדבר על ההורים), ולכן אני מרגישה נח מאד שהוא יהיה מהגדולים בגן שלו. מובן, שבכל מקרה, לא הייתי מרגישה נוח לשים ילד בקצה בלי "קבוצת תמיכה" קטנה בקצה שלו, כלומר - ילד בן 3, נניח, בקבוצה של בני 3-5, הייתי מצפה שיהיו עוד מספר ילדים קרובים לגילו, וכך גם לגבי ילד בן 3 בקבוצה של בני 1-3 (שזה יהיה המצב של אורי בשנה הבאה). אני חושבת שהרבה הורים נוטים לשים את ההישגים הקוגניטיביים במיקום גבוה לעומת היכולות הרגשיות, ולדעתי זו טעות. אגב, אם כבר דיברתי על אורי - סיפרתי כאן שהוא בגן רב גילי (הילד הגדול ביותר בן 3.5 והצעיר ביותר בסביבות גיל שנה). אורי הוא מהגדולים בגן (למעשה, השני הכי גדול), ואין מתום (לדעתי האישית, כמובן
) ברמת ההתפתחות הקוגניטיבית שלו. הוא, למשל, מדבר מדהים, במשפטים מורכבים ובאוצר מילים עשיר ביותר, בעוד שרוב הילדים בגן כלל לא מדברים או מדברים במלים בודדות או משפטים פשוטים בלבד.

למעלה