רישום לאונ' חיפה

ט ל ו ש1

New member
רישום לאונ' חיפה

רוצה להרשם לתואר ראשון זכור לי פעם שקראתי שצריך לשלוח שנרשמים גם ציוני מצרף שאני אפילו לא יודעת מה זה. בדף ההרשמה לא ראיתי כלום, אז איזה מסמכים צריך?אני תואר ראשון אף פעם לא למדתי שם ציוני בגרות מגיעים אליהם ממשרד החינוך כך שצריך עוד משהו?

ט ל ו ש1

New member
ועוד דבר

אני רוצה להתקבל ללימודי פסיכולוגיה וצריך 660 נדמה לי הממוצע בגרות שלי נגיד 90 ואני מסתכלת באתר כמה אני צריכה ביחד עם הממוצע בגרות שלי היה כתוב למעלה פסיכומטרי נדרש מתחת פסיכומטרי משוקלל ומתחת עוד ציון פסיכומטרי וכתוב שמתחת לציון זה אין אפשרות בכלל להתקבל , מעל לציון הזה אולי.. מה הכוונה לסעיף הזה??שבן אדם עם ממוצע בגרות גבוהה מאוד המינימום שהוא יצטרך להביא זה הציון הזה? מבחינתי בעצם אני צריכה להבין איזה 700 נראה לי בגלל ממוצע הבגרות שלי

NiceGirl1990

New member
לפי מה שאני הבנתי מהתגובה שלה..

ומצטרפת לשאלה גם. נכנסתי לאתר אוניברסיטת חיפה--> סיכויי הקבלה-->תוצאות: לאחר שמזינים את תוצאות הבגרות והפסיכומטרי (סתם הזנתי בישביל הדוגמא ) להלן סיכויי קבלתך לחוג פסיכולוגיה - תואר ראשון - חד חוגי נכון לתאריך 15/03/2011, על סמך הנתונים שהוזנו על-ידך : הציון הפסיכומטרי שלך 614 הציון המשוקלל שלך 620 חתך קבלה לתוכנית המבוקשת 660 חתך דחייה 629 מתחת לחתך זה - אין אפשרות קבלה! מעל חתך זה הקבלה אינה מובטחת, ויש לעקוב אחר התעדכנות חתך הקבלה. מה הכוונה לחתך דחייה ? 629 ? זאת אומרת אם אני לא מקבלת 660 אבל מקבלת 630 לדוגמה אז יש מצב להתקבל?לא הבנתי .. :) תודה

Jazz Jackrabbit

New member
תמיד יש מצב להתקבל.

הכל עניין של היצע וביקוש. חתך הדחייה הוא כנראה נגזרת של הממוצע של השנים האחרונות. לאמור: בשנה שעברה רוב אלו שהתקבלו היו בין חתך הדחייה לחתך הקבלה. ולשאלתך: אם חתך הקבלה הוא 660 - כל מי שמעל זה כנראה יתקבל אוטומטית (מתוך ההנחה שבשנים הקודמות, הרוב היו מתחת לחתך הזה. ודאי שאם יהיה מישהו מעל - אז יקבלו אותו). אם חתך הדחיה הוא 629 - כנראה שלא ידחו אותך אוטומטית אם תקבלי 630, אבל הסיכויים שתתקבלי הם נמוכים יותר ותלויים בציונים של המועמדים האחרים שמבקשים להתקבל לאותו מקום. כשמספר המקומות מוגבל וידוע מראש, יקבלו קודם את אלו עם הציונים הגבוהים יותר.

NiceGirl1990

New member
אוקיי הבנתי...

טוב מקווה שאוכל להוציא ציון גבוה ובטוח להתקבל חח תודה!

למעלה