רישום הרחבה

דובירון

New member
רישום הרחבה

אנו שוקלים לרכוש דירה יד שניה שהורחבה. הבניה נעשתה בהיתר לפני למעלה מעשר שנים והדירה כבר נמכרה מאז לבעלים הנוכחי. נאמר לנו ע"י המתווך שרק הדירה המקורית רשומה בטאבו ושמנסיונו בן 20 שנה אף אחד לא טורח לרשום בטאבו את ההרחבות כי זה דורש תשריט חדש (תשריט או תסריט? ומה זה בכלל) וכרוך בעלויות נוספות. לדבריו, ברגע שהעריה נותנת את הסכמתה להעברה בטאבו הכל בסדר ואיין שום סיבה שהעריה תתנגד שכן הבניה נעשתה באישור. מה דעתכם? תודה

לדעתי ...

תיקון הרישום בטאבו אינו קריטי, אבל יש לכך השפעה על שווי הדירה. מה שחשוב מאוד לבדוק זה שהבניה כולה נעשתה בהיתר כדין. אם יש היתרי בניה תמיד תוכל לבצע את הרישום ... אבל כמובן שזה כרוך בטירחה ועלויות - אותן יש להפחית משווי הדירה.

דובירון

New member
תודה ועוד על שווי הרישום

תודה אבי. אני מכיר את תשובתך הרגילה לשאלות מהסוג הבא אך בכל זאת אולי אוכל להחכים גם מתשובה פחות מדויקת: מדובר בדירה ששטחה המקורי 50 מ"ר והורחבה ל 80 מ"ר עם אשור בניה כדין. האם סביר להניח שרישום בטאבו של הבניה הנוספת אקיולנטי ל 20% עד 25% נוספים מעל מחירה כרגע (בא נניח שהאחרון סביר מקובל ומוסכם)? אולי תחום אחוזים אחר? לעומת זאת, האם וכיצד אוכל להעריך מה תהיה בפועל העלות של רישום כזה? ושוב תודה

בהחלט לא ...

לדעתי רק עלות הרישום + כמה אחוזים עבור הטרחה. לגבי עלות הרישום - פנה לכמה עו"ד ומודדים שעוסקים בכך ובקש הצעות מחיר.

דובירון

New member
אם כך מדוע לא רןשמים

אם העלות לא גדולה מדוע מרחיבים לא רושמים? או אולי איינם נכונים דברי במתווך שבדר"כ לא רןשמים בטאבו ההרחבה? האם יתכן שנמנעים מכך בגלל שהבניה חורגת במקצת מהרשיון וחוששים שזה יצוף? האם אכן זה עלול לצוף בתהליך הרשום בטאבו? להזכיר, מדובר בתוספת שאושרה ונבנתה לפני למעלה מ 10 שנים. (דרך אגב, לא מדובר על התוספת מעץ משאלותי האחרות. זו דירה אחרת) תודה

תבדוק ברישומים

ואל תסתמך על דברי המתווך. זה יכול לעלות לך בהרבה כאב לב, ראש וכסף במידה והתוספת לא רשומה כחוק. אחריות הקונה לעבירות בניה חלות גם על הקונה התמים אפילו כאשר בעל הדירה הקודמת ביצע אותן.

רישום תוספת בניה בטאבו ...

1) לא התייחסתי לעלות ולא טענתי שהיא גדולה או נמוכה (הכל יחסי) ... עיקר העלות זה עדכון תשריט בית משותף ועו"ד שיטפל ולא אגרות רישום. מרחיבים לא רושמים כי זה עולה כסף ובעיקר כי זה טרחה ו"בלבול מוח". 2) אני חושב שדברי המתווך דווקא כן נכונים. 3) כן ... יתכן שנמנעים מכך בגלל שהבניה חורגת מההיתר וחוששים שזה יצוף. 4) אם הבניה חורגת זה סיפור אחר ולא חשוב שמדובר בתוספת שאושרה ונבנתה לפני למעלה מ 10 שנים.

דובירון

New member
יחי הדיוק

אבי, אני מאד מאד מעריך את הקפדתך על דיוק ואת סבלונתך להבהיר חוסר הבנתי. גישתך מאד עוזרת. אני מניח שזו חיבת להיות תכונה טבעית של מי שמקצועו על בניית תמונה מסכמת מתוך מכלול פרטים. מחר אבדוק הרשיון בעריה ואחזור עם שאלות לגבי התוספת. נראה לי שהחלק בלי רשיון הוא ריצוף וגידור (בבלוקים) המרפסת ובנית פרגולה עם רעפים על חלק מהמרפסת. בכל אןפן כבר ראיתי נסח טאבו ורק 35.5מ"ר מקוריים רשומים שם. דרך אגב, זהו ביית משותף בבעלות קק"ל והמוכרים הם חוכרים. האם קק"ל היא כאן חברה משכנת לצורך העניין? בהנכה שעורך דין מומחה למקרקעין יטפל מטעמינו בקניה ורשומי הבעלות יערכו כיאות, האם לבעלות קק"ל יש השפעה על ערך הדירה?

קק"ל ...

קק"ל אינה חברה משכנת לצורך העניין ... היא בעלת הקרקע כמו שהמדינה בעלים של קרקעות אחרות - בשני המקרים הקרקעות מנוהלות ע"י מינהל מקרקעי ישראל ואין הבדל מהותי מי מהם הוא הבעלים של הקרקע.

למעלה