רישום הערת אזהרה

ענת 34

New member
רישום הערת אזהרה

שלום רב! אני מוכרת את דירתי ורוכשת דירה אחרת. על דירתי הקודמת היתה רשומה הערת אזהרה לטובת בעלי לשעבר. אני רוצה להעביר את הערת האזהרה לדירה שארכוש אך הדירה היא דירה שרשומה בעמידר ולא בטאבו. נאמר לי כי לא ניתן לבצע רישום הערת אזהרה בעמידר. האם כך? מה באפשרותי לעשות? תודה!

התייבות להמנע מביצוע עסקה ...

אמנם לא ניתן לרשום הערת אזהרה בעמידר - אך כמו שניתן לרשום התחייבות לרישום משכנתא, אני משער שניתן גם לרשום התייבות להמנע מביצוע עסקה ... זאת לא הערת אזהרה אבל זה די דומה. כדאי שתתיעצי עם עורך הדין שלך ותצטרכי גם את הסכמת בעלך לשעבר.

ענת 34

New member
המון תודה על התשובה המהירה

אני מבינה שהמשך המשפט הוא "המנעות מביצוע עיסקה בדירה הנרכשת..."? ושאלת תם: מדוע אני, כרוכשת עצמאית של הדירה איני יכולה לרשום את הדירה הנרכשת בטאבו? שוב, תודה

באמת שאלת תם ...

והסיבה היא שהבניין אינו רשום בטאבו כבית משותף ויתכן מאוד שגם החלקה עליו הוא עומד אינה רשומה בטאבו - הליך הרישום מסובך ויקר ולכן הוא תקוע עשרות שנים ...

עצה של עורך דין

התחייבות להימנע מביצוע עיסקה אינה מגנה על בעל הערת האזהרה, מפני עיקולים למשל. לכן, הדרך הנכונה היא לרשום שיעבוד זכויות ברשם המשכונות, על פי נוסח ההתחייבות שנרשמה על פיה הערת האזהרה. הואיל ולא כל התחייבות שניתן על פיה לרשום הערת אזהרה מאפשרת רישום משכון, יש לנסח נוסח שיגן הן על זכויותייך הקניניות והן על זכויותיו של בעלך, מכח הערת האזהרה. יש לידע את עמידר על רישום השיעבוד ולדאוג שבתיק הדירה יופיע דבר קיום השיעבוד.

אבל ... לא נראה לי ש ... ../images/Emo8.gif

יש לה אינטרס רב להגן על בעל הערת האזהרה (בעלה לשעבר במקרה זה) ...
את החלק הזה כדאי לה להשאיר לו ולעורך דינו.

אינטרסים נוגדים

במקרה שאתה מתאר אם הבעל יחוש שזו עמדתה, ביכולתו להכשיל כל עיסקה במקרקעין בסרוב להסכים להמרת הערת האזהרה ואז אנה היא באה?

למעלה