רישום דגל

רישום דגל

לכולם השלום.נתקלתי מס´ פעמים בשאלה לגבי רישום דגל.מה עדיף,דגל ישראלי,או דגל זר.מה היתרונות לכאן ולכאן,ומה החסרונות.והכי חשוב,מה אומר החוק הישראלי.תודה.

Alex33

New member
העניין פחות מפתה מאשר בעבר..

אומנם לכאורה דגל זר חוסך לך תשלום מע´מ ברכישה ,אלא שכיום באם אתה ישראלי ( ולא אזרח זר),ובאם הסירה שוהה רוב השנה בארץ, יש סיכוי סביר שהמע´ם יגיעו אליך ,באחת היציאות/כניסות קרובות מהארץ,במוקדם או במאוחר..אגב , עדיין תוכל לשמור על הדגל הזר..אכן לרוב נעים ובטוח יותר להסתובב איתו בעולם הגדול מאשר בדגל ישראלי. גם בדגל זר , לאחר מספר חודשים, תידרש לעשות כושר שייט אם הסירה תישהה בחופי ישראל דרך קבע מעל מינימום מסויים, אלא שזה יהיה כושר שייט חופי ( בחו´ל תסתובב אם כושר שייט-או לא- בהתאם לדרישות הבטיחות המנהלתיות של אותה מדינה) לו אתה זקוק להפלגה לאורך חופי ישראל.. בהפלגה בחופי הארץ, תידרש גם נוכחות בסירה של מחזיק תעודת סקיפר (חופית מספיק) ישראלית. זה יחסוך לך כנראה תשלום על "תחנת רדיו"..בסירה של משרד התקשורת, העומד כיום על סביבות 400 שח לשנתיים...(גזל גמור לדעתי,גם לסירה ישראלית, בהעדר מתן שירותים כל שהם..) מאידך יחולו עליך אותם תשלומים בחו´ל ,הקשורים לרישום סירה באותה מדינה ,לפי כלליה,ובאם הבעלים הם חברה הרשומה באותה מדינה ,גם ההוצאות של הקמת ואחזקת החברה..

בת ים

New member
אי תשלום מע"מ זו עבירה על החוק

אבל, בהחלט אפשרי לרשום סירה תחת דגל זר (אגב, היום יש אפשרות לרשום את הסירה על שמך ואין צורך לפתוח חברה לצורך העניין) ועדיין לשלם את המע"מ, כי למעשה אין קשר בין שני הדברים.

talff

New member
דגל

החוק הישראלי מחייב לשלם. אך אם אתה רושם את היאכטה על דגל אמריקאי אתה תשלם פחות מאשר לדגל ישראלי, לדעתי עדיך דגל אמריקאי מכיוון שכאשר אתה מגיע לחו"ל עם דגל ישראלי אתה מקבל יחס של ישראלי כלפיך לכן עדיף להראות אמריקאי או כמעט כל דגל אחר רק שלא ידעו בכניסה שאתה ישראלי וכך לא תחכה ותסתבך יותר מידי.

benya

New member
נכון מאוד.

ניתן לרשום הסירה בארה"ב בבעלות חברת קש ואז הכל חוקי ותקין. עולה פחות מלרשום אותה בדגל ישראל והרבה פחות מסובך לצאת ולהכנס לארץ.

lizard

New member
מה שאמרו לי זה

שקל וזול לפתוח חברה בדנוור או דאלאס או משהו כזה. ואז לרשום את היכטה על שם החברה (שאת/ה הבעלים שלה) הדגל יכול בכלל להיות של מלטה או איי הבתולה או משהו כזה. לא בהכרח אמריקאי (היום גם לזה יש חסרונות). כשבאים לארץ לא צריך לשלם כלום,רק לצאת כל כמה חודשים ולהכנס שוב. אתה כסקיפר לא הבעלים. הבעלים הם חברה בחו"ל, שילכו לברר מי הבעלים של החברה... האמת,אני נגד תיכמונים,אתה אף פעם לא יודע איך זה יחזור אליך. מיכה

Alex33

New member
זה לא מדוייק...קודם כל מדובר על..

חברה במדינת DELAWARE שבארה´ב שם יש חברות המתמחות בכך עקב חוקים מקומיים אטרקטיבים בנושא,לגבי נכס(סירה) ברישום אמריקאי . לצאת כל כמה חודשים...אכן שמעתי שצריך לצאת כל 3 חודשים...או/ו- למיטב ידיעתי העמומה בנושא- לא להיות מעל 180 יום בארץ..מה שיקשה לצאת להפליג כל שבת (או אפילו כל שבת שנייה..). אתה תוכל לשמור על הדגל והחברה גם אם לא תעמוד בדרישות שהוזכרו..אך אז למע´ם עשוי להיות עניין בכך , וזה קורה... אגב ,חוקים דומים הקשורים לתשלום מע´ם קיימים גם במדינות השוק המשותף לגבי כלי שייט מחוץ למסגרת זו ,השוהה שם מעבר לחודשים ספורים ,ומספר מדינות באיזורנו אך הצטרפו להסדר לאחרונה ( בעצם כולם למעט טורקיה). זה אולי יקשה בעתיד להחזיק בסירה בדגל לא אירופאי , לאורך זמן,במדינות אחרות,לפחות ברמה הפורמלית... הקמת החברה בDELAWARE והבירוקרטיה והניירת שם עולה כ-500 USD ,רישום הסירה ברשויות המתאימות עוד איזה 100-200, ויש תשלום שנתי לרישוי הסירה ואחזקת החברה,איזה -200-150 דולר לערך לשניהם. השיקול לכדאיות כאן הוא עניין לשיקול אישי , לא הכל שחור או לבן,ולא הכל עניין כספי בלבד.. (יש פה הרבה נקודות....אני צריך להשתלט על זה......)

lizard

New member
אוקי ../images/Emo13.gif תודה - טוב לדעת.

למזלי (צערי
?) אין לי בעיה כזו כעת.

סקיפר1

New member
180 יום זה מבדיחה אחרת. אבל מנסיון

הבירוקרטיה בכניסה לישראל לספינה עם דגל זר די מעצבנת. לשים לב שבתורכיה בעל הספינה חייב להיות נוכח עליה בהפלגות! בסוף חייבים כושר שייט כי המערכת היום כבר זוכרת מתי הספינה נכנסה לישראל לראשונה ויציאה מהארץ לא "מוחקת" את ההיסטוריה בארץ. אני מכיר כמה חכמולוגים שעושים עכשיו כושר שייט ישראלי. בהחלט כדאי למי שממילא מתפעל חברה עיסקית אמיתית בחו"ל וקונה יאכטה יקרה (על יאכטה של מיליון דולר חוסכים במקרה הטוב 180K $. בשביל סכום כזה שווה לפתוח חקירה יסודית על בעלי הספינה) לכל השאר החסכון די קטן, במיוחד שבמכירה (לאדם פרטי) ישולם מע"מ.

benya

New member
לפי החוק

כלי שייט שנמצא בארץ מעל 3 חודשים חייב בתשלום מע"מ. כמו כן מעל חודש חייב בכושר שייט ישראלי אלו הן המגבלות היחידות. במידה והבעלים הם חברה אין שום מניעה חוקית שהסירה תהיה בארץ דרך קבע בדגל זר. מעבר לזה, מנסיוני הרבה יותר פשוט להכנס/לצאת בסירה עם דגל זר מאשר דגל ישראלי.

arik2000

New member
בהחלט לא מדוייק

לענין המע"מ אין קשר לרישום הדגל.ראה הסבר בהמשך כמו כן אין צורך בהקמת חברה בארה"ב,ועלות שנתית שם בשביל "כושר שייט" הינה 30 דולר . בענין השהיה בארץ יש רק מגבלה אחת והיא שלאחר שנה של שהיה ללא יציאה צריך לעשות משהו שנקרא "היתר שייט במימי ישראל" המשמעות היא בערך כמו כושר שייט ישראלי (ואם אני לא טועה העלות הינה כ250 ש" ) הענין הזה אקטואלי למי שלא יצא כלל את מדינת ישראל . אני מאמין שלמי שיש כלי שייט וכוונתו היתה להפליג הוא יפליג לחו"ל לפחות פעם בשנה בכל מקרה ואז זה לא אקטואלי ממילא.

Alex33

New member
גם זה לא מדוייק..

"היתר שייט", לסירה בדגל זר , שהינו מקביל ל"כושר שייט" לסירה בדגל ישראלי ,הוא מטעם משרד התחבורה ונעשה במטרה להביא כלי שייט כזה לרמת בטיחות-וציוד בטיחות-הנדרשים והמקובלים בארץ. אין לזה קשר כלשהו לתשלום מע´ם או לא ,דבר המתייחס בעיקרון למיסוי (מע´ם) של "נכס" הנמצא בארץ דרך קבע. נכון ש"רישום" שנתי בDELAWARE של סירה הוא בסביבות 30 USD ( וניתן לעשות זאת 3 שנים מראש..)

arik2000

New member
רישום דגל

לכל מי שהתעניין בנושא . יש הרבה אגדות אורבניות בנושא אבל רובן לא נכונות רישום בדגל זר אינו פותר אף אחד מתשלום מע"מ במידה והוא אזרח ישראלי כי אין קשר בין מע"מ (חוק נפרד) שלא שייך כלל אם זה כלי שייט טלוויזיה או מקרר. לכן כל רישום שהוא לא פותר את ענין המע"מ. אבל רישום בדגל אמריקאי פותר הרבה צרות אחרות והראשונה הנושא הפוליטי כי לבקר בחו"ל עם דגל ישראלי או אמרקאי שונה וכולם יודעים למה הכוונה. בנוסף לכך עלות כושר השייט היא 30 דולר לשנה (מה התעריף הישראלי?) אין חובה להגיע לארה"ב אפילו לא פעם במאה שנה. הרישום יהיה בבעלות פרטית של בעל היאכטה ולא חברות קש. כתובת הבעלים תהיה הכתובת האמיתית כלומר לישראלי שגר ברמת גן ברחוב זה וזה זו תהיה הכתובת ברשיון היאכטה. כושר ששייט נעשה לבד ע"פ הנחיות שתקבלו בכתב ,כל הנושא יהיה מוכר ע"י חברת הביטוח הישראלית (לדוגמא גיורא קדר). מי שירצה פרטים נוספים יוכל לקבל אותם ממני בתיבה או באימייל שלי כי אני מבצע בדיוק את הכתוב פה. מה עוד? ישנה עלות ראשונית של כ1000-1500 דולר לענין והיא חד פעמית וכוללת כושר שייט משולם ל3 שנים.

הספן

New member
אצלי כנ"ל אבל יותר מסובך....

אנחנו 3 שותפים על אפולו 12 מודל 91 שהבאה לארץ מיוון.לאחר מספר חודשים הוחלף הדגל היווני לדגל ארה"ב ונרשמה בדווור - דלאוור כמו הרבה יאכטות. גם אצלנו מתעוררות אותן השאלות שהועלו כאן וכנראה ואין תשובה חד משמעית.אנו עושים כושר שייט ישראלי ומחוסר מידע מדוייק "מחכים לבאות".בעיקר ניזונים משמועות באותן שיחות "פרלמנט" במרינה בסופי שבוע. הבעיה שלי בנוסף,והיא מופנית אליכם בעלי הניסיון.אני קניתי את חלקי בשותפות (שליש) משותף מקורי שגם רשום כבעל החברה בארה"ב.על מנת ששמי יופיע כבעל החברה הנ"ל בארה"ב,הדבר ,כך נאמר לי,יעלה סכום גדול מאד. מה אני יכול לעשות על מנת לחסוך את הסכום הזה ובכול זאת כאשר יבוא היום וארצה למכור את חלקי,לדוגמא,אוכל לעשות זאת בקלות,מבלי לחפש אחר השותף הקודם.תודה.

Alex33

New member
לא ברור למה סכום גדול..? זה רק ...

מסמך בו "מועצת המנהלים" ו"בעלי המניות" החליטו להעביר כך וכך מניות מפלוני אליך..על פי ניסוח רישמי מתאים..ועותק נוסף ישלח למשרד לרישום סירות.כך נראה לי...אולי איש ביניים עושה עליך מכה..מה ההסבר לעלות גבוהה ,שאלת? לעצם העניין לא נראה לי שיש לך ברירה ;אף אחד לא יסתבך עם סירה שבעליה הרשום הוא לא זה שמוכר לו..ולא יהיה ברור לו שבאמת ,חוקית,הוא קנה משהו מעבר לשימוש מקומי בנכס..

למעלה