רישוי לסירה

erezleviel12

New member
רישוי לסירה

שלום וברכה לכולם.
לאחר עיון באתר מנהל הספנות אני מנסה להבין.
המקרה הוא כזה, אני עומד לקנות סירת מנוע (שאין לה מנוע בנתיים חיצוני..) יד שנייה ולדברי המוכר היא ללא רישיון. הסירה בגודל פחות מ 7 מטרים ולפי מיטב הבנתי לא צריך רשיון משיט. האם אני צריך ללכת לעשות לה כושר שיט עצמאית ? מהם סכומי האגרה ? מה אני צריך לעשות שהכל יהיה כשר וחוקי ?
קראתי באתר של מנהל הספנות..
אשמח לקבל מידע אמין ומובן ככל האפשר בתודה ארז

gb228

Active member
הכי טוב שתתקשר אליהם ותברר

רשיון משיט לא נדרש רק אם המנוע שתתקין יהיה עד 6 כ"ס (נדמה לי שזה הסף).
נדמה לי שכושר שייט תצטרך בכל מקרה (נדמה לי שברגע שיש מנוע כלשהוא נדרש כושר שייט)

erezleviel12

New member
ברור

ברור שאשים מנוע ונעשה לה כושר שייט.. השאלה היא האם אני צריך ליצור לה תעודת כושר שייט ? נקביל את זה לקניית רכב שאין לו רשיון רכב למרות שעולם הסירות הוא שונה למיטב הבנתי .. אין בעיה אם אין לו בכלל רישוי.. כי לא צריך רישוי אלא ליצור כושר שייט ?!

gb228

Active member
תלוי בהיסטוריה של הכלי

אם היה לסירה בעבר רשיון אז התהליך של החידוש אמור להיות לא מסובך. אם לא היה לה אף פעם רשיון זה יכול להיות סיםור ארוך.
כאמור, הכי טוב להתקשר אליהם עם כל הפרטים

erezleviel12

New member
מה הכוונה ?

דיברתי עם הבחור האמת לא כל כך מובן .. הוא אומר שהוא קנה אותה ולא עשה לה רשיון .. לא מוסר ממי קנה או אם היה רישוי קודם (כושר שיט).. אני מאמין ב 48 הקרובות אבדוק מקרוב ואפגוש אותו ואת הסירה.. עד אז תודה רבה ונשתמע....

gb228

Active member
כשמתחילים סיפורים כאלו

(לא עשיתי רשיון, לא זוכר ממי קניתי, לא זוכר אם היה לה רשיון וכו') זה הזמן להתרחק מהעיסקה.
אבל אם אתה מתעקש - קח את כל פרטי הסירה וגש איתם לרספ"ן לבירור.

למעלה