רירית

gulij

New member
רירית

אחרי הטיפול שנכשל, ובכלל מאז שהפסקתי את הגלולות הוסת די חלשה (3-4 ימים כשרק יום אחד יש דימום משמעותי). לפני השאיבה הרירית הייתה יותר מ- 10 מ"מ וציפיתי למחזור חזק ולכאבי בטן אבל הדימום היה כרגיל ובלי שום כאבים. אז רציתי להתייעץ ולדעת מה זה בדיוק היסטרוסקופיה (עשיתי לא מזמן צילום רחם תקין) ובמה זה שונה מצילום רחם והאם יש מקום בכלל לשקול את זה. אשמח לשמוע דעתכן

חגית6

New member
היי ג'ולי,

אם תעשי חיפוש בפורום תקבלי הרבה אינפורמציה על היסטרוסקופיה. בגדול, צילום רחם בודק יותר את המעברים וההיסט' בודקת מצב הרחם ואם יש פוליפים, הידבקויות וכד'. אני יכולה לספר לך שבתחילת הטיפולים גם לי היה מחזור עם מעט דימום ואחרי היסטרוסקופיה ניתוחית (הוציאו פוליפ) המחזור חזר להיות עם דימום נורמלי. בהצלחה !

נועם@בת

New member
בספר הרפואה הפולני כתוב שאם זה לא

כואב זה לא טוב
, אבל מי אמר שוסת חייבת לכאוב? אם הרירית היתה 10 מ"מ היא כנראה ירדה בבת אחת. כאבים חזקים נגרמים בדרך כלל בגלל ספיחת נוזלים לבטן בזמן הוסת או בגלל ניקוז לקוי של הדם. דם שלא יוצא מיד מצטבר ולוחץ. דימום "רגיל" ללא כאבים לא מעיד על בעיה, אלא על התפרקות מהירה של הרירית ופינוי מהיר של הדם החוצה. היסטרוסקופיה היא צילום של חלל הרחם על ידי סיב אופטי שמוחדר פנימה. הצילום נותן מידע על שטח הפנים הפנימי של הרחם, ומבוצע כאשר יש חשש לבעיה לאור תוצאות צילום הרחם, או היסטוריה שמחשידה בהידבקויות או פגמים. הרופאים שהתיעצתי איתם אמרו תמי שאין סיבה לעשות היסטרו' סתם כך. בהצלחה נועם

gulij

New member
תודה ../images/Emo11.gif

אני שמחה לשמוע שהחוויה הזו לא הכרחית, הספיק לי צילום רחם (לא שהיה נורא כל כך) אבל בכל זאת לא בא לי על חיטוטים מיותרים. פעם מזמן (ממש בגיל ההתבגרות) היו לי מחזורים קטסטרופליים עם כאבים ודימומים עצבניים, אבל מלפני שנה בערך הדימום הוא די סביר (אני מניחה שזה גם בגלל שלקחתי גלולות הרבה שנים). בכל אופן, תודה כבר אמרתי?

baby4u

New member
גם אני עברתי הסטרסקופיה

בעקבות 3 הפריות שלא הצליחו והיסטוריה של הפלות - הכל תקין אבל כדאי לשלול בעיות כדי להתרכז בבעיה העיקרית - עברתי בהרדמה מלאה בסופו של דבר לא היה צורך הבתערבות כירוגית כי הכל היה תקין. אני ממליצה לשלול כמה שיותר גם במחיר של בדיקות כמו צילום רחם, היסטרסקופיה וכו'.

yaala

New member
אצל מי עשית היסטרוסקופיה

הי אני לפני הסטרוסקופיה, אולי תוכלי לכתוב אצל מי עברת, אם דרך הקופה ואיזה או פרטי, ואיך הרגשת? תודה, אני אבודה.

baby4u

New member
אנסה לעזור

אני עברתי באופן פרטי אצל הרופא שלי במדיקל סנטר - עברתי הכנה כמו לניתוח רגיל כולל הרדמה מלאה - כמיבן שלא הרגשתי כלום וגם לא היו שום כאבים או אי נוחות אח"כ ולא לקחתי שום משכח כאבים, אני סובלת ממעט דימים כבר יומיים וזהו. אם יש לך ביטוח בריאות פרטי אז היסטרסקופיה צריכה להיות מכוסה ע"י הביטוח הפרטי - אני לא יודעת לגבי מכבי וכו'. בכל מקרה זה באמת כלום אז קדימה ובהצלחה.

פליאה 4

New member
נועם, הרופאה לא האמינה שיגלו בהיסטר

בהיסטרוסקופיה משהו ואכן השבוע שעשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית כמו שכתבתי אכן גילו מחיצה כ 25% ומיומה בגודל 1 מ"מ והכל תקין אצלי אז הכל יכול להיות והרופאה שלי עדיין המומה שגילו משהו

נועם@בת

New member
את לא היחידה שגילו לה מימצאים

למרות צילום הרחם התקין. התאומות של רומי^^ נקלטו אחרי היסטרוסקופיה שגילתה הידבקות ענקית למרות צילום הרחם התקין. אלא שהמקרים האלה באמת נדירים, והיסטרוסקופיה היא התערבות כירוגית שסיכון בצידה, לכן הרופאים לא ששים לעשות אותה אם אין סיבה מספיק טובה. אגב, המיומה היא בגודל 1 מ"מ או בגודל 1 ס"מ? כי לא נראה לי ש1 מ"מ משפיע בכלל על משהו
. נועם

פליאה 4

New member
תיקון טעות 1 ס"מ ואני שואל שוב

האם משהי שמעה על ד"ר פלימר שלמה מרמב"ם בקשר להיטרוסקופיה ניתוחית? הרופאה שלי אמרה לי גם שלאו דוקא לאחר שיורידו לי את מחיצה והמיומה הקלט להריון מיד זה קצת מתסכל לא?

ifat28

New member
אצלי גם היה מקרה של צילום רחם תקין

והיסטרוסקופיה לא תקינה שמצאו בה הידבקויות ברחם והמליצו לי לעשות היסטרוסוקפיה ניתוחית. חודש אחרי ההיסטרוסקופיה הצלחתי להרות תודה לאל וכעת אני בהריון. (מה שלא עשו 4 הפריות מבחנה, עשתה היסטרוסקופיה אחת). בכל מקרה אצלי שלחו אותי להיסטרוסקופיה רק משום שעשיתי 4 הפריות מבחנה ללא תוצאה של הריון ולא משום סיבה אחרת, כי לא היה לי עבר גניקולוגי שיצדיק חשד שמשהו לא תקין, לא עברתי עד עכשיו גרידות הפלות או לידות. לדעתי גם אם צילום רחם תקין, אז אחרי מספר הפריות כושלות בהחלט כדאי לשקול לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית. עובדה שאלו היו השיקולים בבי"ח שבו עברתי הפריות מבחנה, לברר מה קורה בתוך הרחם אחרי מספר הפריות כושלות.

זורד

New member
רירית והיסטרוקופיה

הי אני עשיתי את ההיסטרוקופיה אבחנתית שהמשיכה כניתוחית כמובן בהרדמה מלאה בעיקבות מחזור שנראה בעיקר בניגוב (שלטענת הרופאים לא אמור להפריע) ורירית דקה למרות תגובה טובה להורמונים. כמובן שנצפו הידבקויות והוסרו באותו רגע , אמנם לא עברתי צילום רחם אך אני לא בעד לשלול על סמך אבחנות קודמות . בהצלחה

פליאה 4

New member
מקפיצה ושוב שואלת משהו שמע על ד"ר

שלמה פילמר כמומחה להיסטרוסקופיה או משהי עשתה אצלו אשמח לשמוע חוות דעת בקשר לדברי יפעת גם לי עשו היסטרוסקופיה בעקבות 3 הפריות כושלות

תמר27

New member
כן בהחלט

ד"ר פילמר נחשב אחד משני המומחים בכל איזור הצפון לנושא היסטרוסקופיה. (הוא מרמב"ם, ומקבל היסטרוסקופיות גם דרך מכבי). היתה פה בפורום משהי שעברה אצלו 5 היסטרוסקופיות ניתוחיות. נראה לי שהכינוי שלה "סאני המצליחה". אולי תנסי לשלוח לה מסר. (מתנצלת מראש אם אני טועה. אולי נועם יודעת ) בהצלחה.

r o m i 1

New member
היסטרוסקופיה באיזור חיפה

שלום בנות תוכלו לתת לי קצת פרטים על היסטרוסקופיה, האם כדאי לעשות באופן פרטי וכמה עולה, האם ד"ר פילמר עושה גם לחברי קופת חולים כללית? הזכרתן שהוא אחד משני המומחים בצפון, מיהו המומחה השני להיסרוסקופיה?

טיפטיפ29

New member
מה זה היסטרסקופיה?

אני כבר יודעת שהצילום רחם שלי לא תקין ושיש לי חסימה בחצוצרה, מה זה אומר? זה משהו שההסיטרוסקופיה יכולה לתקן?

yaala

New member
בתגובה על היסטרוסקופיה

הי, אני לא עשיתי צילום רחם, אבל אני אמורה לעשות היסטרוסקופיה, לכן שאלתי בפורום לגבי זה אז אם תרשמי למעלה בקוביית חיפוש את המילה המחשב כנראה יביא לך את כל התשובות בנושא. וחוץ מזה גם בדף הראשי במאמרים תוכלי לקרוא יותר על זה בעיקר התרשמויות של נשים. אם תרצי לדעת עוד משהו תכתבי לי.

למעלה