רירית

ספיצי

New member
רירית../images/Emo107.gif

שלום לכולן. אני חדה בפורום. רציתי לשאול אתכן מה עובי הרירית האופטמלי לקליטת הריון? אני מגיע אחרי טיפול בכוריגון ואיקאלומין ל-6 מקסימום. 2 הזרעות נכשלו. מה לעשות???? אני מיואשת - ואני יודעת שהדרך עוד ארוכה. המחזור שלי גם לא בסדר. הוא לא זורם וצבעו תמיד חום ולא אדום. זה בטח קשור איכשהו לרירית שלי, לא?

מיצי1

New member
ברוכה הבאה ותשובה../images/Emo13.gif

קודם כל ברוכה הבאה. תמצאי כאן תמיכה בלתי נלאית ותשובה כמעט לכל שאלה. באשר לגודל האופטימלי של הרירית: מחקרים חוזרים הוכיחו שמתחת ל-6 או 7 מ"מ אין על מה לדבר (למרות שהבנתי שפרופ´ זיידמן מתגאה בהריונות שהושגו גם ברירית של 4.5 מ"מ). הרירית האופטימלית נחשבת 8-14 מ"מ. עם זאת, מחקרים אחרונים מראים שכנראה מה שחשוב יותר הינו איכות הרירית (זרימת הדם, patern משולש ועוד), כפי שמראה הלינק שצירפתי (שאולי יעודד אותך). וחוץ מזה - אל תתייאשי, ישנן דרכים לשיפור איכות הרירית (כדורים, מעבר לזריקות, וכו´). בהצלחה !

רומי 007

New member
מיצי

סחתיין על המאמר! מאיפה את מגיעה עם החומר הזה?מחקר על רירית מערב הסעודית? ענק! הצרה היא שהמסקנות של הספר הזה לא ממש עוזרות: כי המסקנה שעם איקקלומין ורירית דלה יחסית הצליחו להכנס להריון יותר מאשר עם טיפול בגונל או אנלוגים אחרים ורירית גבוהה יותר זה לא ממש עוזר. ברגע שעוברים לIVF איקקלומין בכלל לא בא בחשבון. ואגב - מחקרים אחרים מראים שאיקקלומין לאורך זמן פוגע ברירית (יש לי הרגשה שזה מה שקרה לי).

מיצי1

New member
תודה על המחמאות

אני חולת אינטרנט, ואין דבר שאני לא יכולה למצוא בו (למשל סיכויי לידת חי כפונקציה של יום ההשתרשות - ולא תאמיני איזה הבדלים יש). חוץ מזה שאני קוראת נלהבת של כל המאמרים הרפואיים בנושא (האתר הוא אתר המחקרים הרפואיים של הממשל האמריקאי שאסף את כל המחקרים שאין פעם פורסמו בכלמקום בעולם ומפרסם אותם בחינם). לגבי הרירית -עוד לא הגעתי לזריקות אז טרם חקרתי את הנושא. כל מה שאני יודעת הוא שרירית של 8-14 היא האופטימלית - בכל השאר יש מעט מאוד השתרשויות ומעט לידות חי.

רומי 007

New member
../images/Emo5.gif לא יכולה לומר ששימחת אותי

עם האינפורמציה הזו. תוכלי אולי למצוא משהו מעניין בדבר טיפולים חדשניים ברירית סוררת? כמה בנות ינשקו אותך כאן על זה

מיצי1

New member
כמה מאמרים (בערבון מוגבל)

הערבון הוא מוגבל כי אני ירוקה לחלוטין בנושא הרירית (שלי הגיע החודש ל-5 מ"מ, כך שברור לי שהחודש נכשל). לפי מה שאני מבינה, הכיוון היום הוא שיפור זרימת הדם ברחם ופחות עיבוי הרירית. הנה כמה מחקרים בנושא (מאחר ויש מקום רק ל-3 קישורים, מצרפת כאן את המאמר של הרופא שטוען שיכול לצפות ב-100% מחזור IVF שנועד לכשלון). עוד ערבון מוגבל - רוב המחקרים חדשים יחסית, כך שיעברו עוד כמה שנים עד שאפשר יהיה להעריך מהי מידת נכונותם, אם בכלל.

עמית@

New member
תודה מיצי

על הנסיון לעזור ממני נפגעת הרירית (רומי- נקים אגודה?? ) עושה רושם שהרירית שלי בעניין של סירוב..

מיכל ק-ש

New member
אללה יסתור! רק זה עוד חסר לנו ../images/Emo3.gif

הסיכויים ללדת ילד חי הם פונקציה של יום ההשתרשות?

ספיצי

New member
מיצי היקרה../images/Emo107.gif

תשובתך רק גרמה לי לייאוש. איך מגיעים מעובי ל-12?? זה נשמע לי מטורף לגמרי. יש לך מחושג איזה זריקות/כדורים יכולים לעזור?

מיצי1

New member
עוד סליחה

אני מבינה שיש אסטרוגנים שעוזרים לזה. אני בעצמי עדיין לא יודעת כי הגעתי רק לרירית של 5 החודש. אני מקווה שהתוספות האלה יצליחו. עשי חיפוש בפורום בנושא הרירית או אסטרופם או פרוגינובה ותמצאי תשובות. בהצלחה.

עמית@

New member
יש כל מני שיטות

רובן כוללות כמויות שונות של אסטרוגנים במינונים שונים ומשונים בלי או עם שלוב של זריקות לגירוי השחלות. לפעמים זה עוזר..

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

רירית של 6 מ"מ היא בהחלט רירית גבולית, וסביר להניח שהיא כזאת בהשפעת האיקקלומין. אחת מתופעות הלואי של האיקקלומין היא פגיעה ברירית, וצמיגות של ריר צוואר הרחם. כדי לעקוף את הבעיה,תבקשי מהרופא שיוסיף לך פרוגינוןC או כל אסטרוגן אחר שיעבה לך את הרירית. אגב, האם הרופא שלך הוא מומחה לפוריות, או "סתם" גניקולוג. כי אם אינו מומחה, בהחלט עדיף להגיד לו שלום, ולפנות למי שמבין בזה יותר. חוצמזה, בכלל לא בטוח שהדרך שלך עוד ארוכה. היא יכולה להיות קצרצרה עם תוספת כבדה של 9 חודשים. שיהיה בהצלחה נועם

ספיצי

New member
../images/Emo107.gifרירית-המשך

הוא מטפל בבנות רבות עם בעיות פוריות. יש לו תורים מיוחדים לנושא זה פעמיים בשבוע ב-7:30. אני שוקלת בכל מקרה לבקש צילום רחם ואז עם כל התוצאות ללכת לדעה נוספת. בפעם הראשונה הוא נתן לי אסטרופם והגעתי לרירית של 8 מ"מ. בטיפול השני הוא לא נתן לי אסטרופם, אבל בגלל שהכל עוד חדש לי לא ערערתי על כך וגם לא שאלתי שאלות. עכשיו המצב שונה, בעקבות הפורום. אני אלך אליו ביום חמישי ונראה. בכל מקרה אני לקחתי חופשה מהנושא בחודש הזה.

רומי 007

New member
../images/Emo119.gif הזמנה להציע הצעות

רירית. ראשית - ברוכה הבאה ספיצי, מרוב התלהבות מהנושא הקרוב ללבי שכחתי לברך אותך על הצטרפותך. שנית - בעקבות מה שקראתי במאמרים של מיצי דבר אחד הבנתי שחייב להיות נכון: צריך איכשהו לעודד זרימת דם ברחם לקראת ההחזרה. יכול להיות שזה ממש ידוע ומגיע לי "בוקר טוב אליהו" עם חיוך השמור לאינפנטילים בלבד אבל נדמה לי שעליתי עכשיו על תגלית מדהימה. אז השאלה היא: האם ידוע מה מעורר את זרימת הדם ברירית? אולי מסאז´ים? אולי תזונה מסויימת? אולי דיקור? רפלקסולוגיה? אלקטרודות כמו של אלה שעושים כושר בלי כושר? עוד משהו? - מבקשת לפתוח דיון בנושא.

עמית@

New member
רומי- זה נכון אבל לא רק

צריך לעוד זרימת דם לרחם אולם בעיות ברירית נובעות רק במקרים נדירים מאוד מבעיה בזרימת הדם לרחם (גם את זה בדקו אצלי..) בגלל זה ויאגרה היא פתרון לא רע למקרים המעטים שזה אכן קורה. לי כבר יצא לשמוע רופא אומר שצריך לעשות הרבה סקס כי זה מזרים דם לאזור (נורא מקצועי לא??) ובאשר לדיקור- לא שאני כזו חסידה גדולה אבל שמעתי טובות בדיוק על הנקודה הזו- כך ששווה לברר רוב הבעיות הקשות ברירית (שלא במקרים של מחיצות וצלקות או פגיעה פיזית ברחם) נובעות בחוסר קולטנות או בעייה בקליטה של החומרים מהדם לרקמת הרחם. איכס
עמית

קט קט

New member
עוד שאלה לספיצי

כתבת שהדימום שלך הוא חום ולא אדום - האם זה בהכרח קשור לרירית? אני לא בטוחה. מישהו יודע אם צבע הדימום או וסת קצרה יותר מעידה בהכרח על רירית שלא בסדר?

ספיצי

New member
ווסת חומה../images/Emo107.gif

הווסת חומה ומעטה ויש אולי יום אחד של דם אדום ורק ביום הזה אני מתשמשת בתחבושת/טמפון - אם זה לא הרירית, מה עוד זה יכול להיות? מישהי יודעת?

לכל מומחיות הרירית....../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

באיזו בדיקה מגלים עובי רירית? האם בדיקת us וגינאלי יכולה להגיע לנתונים הנ"ל? והאם במצב שהרופא לא מיידע לגבי הרירית- זהו מצב טוב, כנאמר: no news is good news? תודה טליה

עמית@

New member
טליה- בUS ואגינלי רואים את

הרירית ומודדים אותה אם הוא לא אומר דבר- רוב הסיכויים שהיא בסדר (אחרת הם מעירים על כך) אבל אם את לחוצה- בUS הבא פשוט תשאלי ותבקשי לדעת. ענית

למעלה