רירית הרחם

רירית הרחם

רירית הרחם שלי היתה 7.5 מ"מ. רופאים אמרו נהדר והחזירו לי 4 עוברים. ביום ראשון קיבלתי שלילי. בברור שערכתי נאמר לי שרירית זו דקה מדיי ועליה להיות בין 8-12 מ"מ. חשוב לי מאד לשמוע ולקבל מידע בענין זה, האם עליי לדרוש לקבל תרופות לעיבוי גבוה יותר של הרירית. מאד חשוב לי לקבל מידע. תודה.

פאקא

New member
רירית יקרה...

מקובל לחשוב שפחות מ- 8 זה בעייתי כלומר, הסיכויים קטנים באופן משמעותי כשהרירית פחות מ- 8 (וגם קראתי שכאשר לא מדובר ב IVF רצוי מעל 9) מצד שני אני יודעת על לא מעט שנכנסו להריון ושמרו אותו גם אם רירית בסביבות ה- 6 בכל מקרה, נשמע שכדאי בפעם הבאה לנסות לגדל אותה קצת יותר אבל קחי בחשבון שאין שיטה ברורה לענין הזה אם תרצי עוד פרטים אפשר במסר. בכל אופן הכל יחסי... את עדיין לא יכולה להצטרף למועדון ה- 5 שלנו (5 מ"מ)... חברת מועדון ה- 5 פאקא

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif עילאי../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע על השלילי, אני מקוה שזה השלילי האחרון שלך
. רירית של 7.5 מ"מ לא נחשבת דקה מידי. נכון, רירית מעל 8 מ"מ נחשבת אופטימלית, אבל אם תזכרי ששגיאת המדידה של מכשיר הUS היא 10 מ"מ, אז ההבדל בין 7.5 ל8 הוא ממש, אבל ממש לא עקרוני. באחת הUS שעשה לי דר' קלדרון הוא מדד משהו כמו 6 מ"מ. אמרתי שלא מתאים לי אז הוא מדד שוב, יצא 6.5 בערך. אמרתי שעדין לא מתאים לי, הוא צחק ומדד שוב ואמר שהוא מעגל ל7. אז אמרתי שידעתי שיש מקום למשא ומתן
. ההבדל הוא קטן ולא בהכרח אמיתי. בכל מקרה, תמיד כדאי להפנות את השאלה לרופא ולשאול אותו אם הוא רואה מקום לתמיכה ברירית. רק קחי בשחבון שתמיכה ברירית יכולה להיות חוויה הורמונלית מאוד לא נעימה (תשאלי את תמר27 על פרוגינובה
).
נועם

עמית@

New member
בסדר גמור, לא בגלל זה היה הכישלון.

אפשר לנסות לעבות אותה בתוספת אסטרוגן- אבל זה בהחלט תקין (בין שמונה לשתים עשרה??
חלומות באספמיה
) בהחלט ניתן להרות גם עם רירית דקה בהרבה, במובן הזה- את יכולה להרגע.

בולה101

New member
../images/Emo36.gif שאלה על ריריות

אני הבנתי שמעבים רירית עם אסטרופם עד לביוץ. האם אני טועה??? אולי הבנתי לא נכון??.

יציואפי

New member
בולה יקרה../images/Emo39.gif

הבנת נכון מעבים רירית עם אסטרופם עד להחזרת העוברים המוקפאים וגם ממשיכים עם האסטרופם עד לבטא ובתקווה גם הלאה

בולה101

New member
אז אם הבנתי נכון

האסרופם הוא לעיבוי רירית לפני ההחזרה והאוטרוגסטאן (פניני) זה לאחרי ההחזרה??? נהייתי קצת בולבולית

פּוֹנְג

New member
הפנינים הן פרוגסטרון

הפרוגסטרון תומך ברירית אך כנראה כבר לא מעבה אותה אלא רק דואג שהיא לא תתפרק . אבל זה ממש לא הסבר מקצועי.

33תותית

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifגם גסטון הוא פרוגסטרון, האם

מישהי יודעת את ההבדל בין הפנינים והגסטון? בשתי ההחזרות הראשונות נתנו לי פנינים עם אסטרופרם, ובהחזרת המוקפאים האחרונה (מחכה לבטא ביום שישי) נתבקשתי לקחת אסטרופרם וגסטון. האם יש הבדל בתפקוד של שתי התרופות מלבד צורתם (פנינים / זריקה)?? תודה.

ayoosh

New member
למיטב ידיעתי...

הגסטון- מוזרק ישירות לשריר, כך שההשפעה שלו נחשבת חזקה/בטוחה יותר. שום דבר לא "בורח"...

אני שאלתי גם את השאלה הזו ורופא אמר

לי שאכן גסטון אמור להיות חזק יותר אבל זה לא כ"כ משמעותי. תגידי הזריקות גסטון לא כואבות מישהי סיפרה לי שזה ממש עשה לה שלפוחות. אם כך אז עדיף את האוטרוגסון במנה כפולה רק לא זריקות שומניות כאלה. זה נכון?

טאניוש

New member
עוד איך נכון ../images/Emo5.gif

בדיוק עכשיו מנסה איכשהו למקם את התחת...כואבבבבבבבבבב!!! אבל פעם גסטון עשה את העבודה אצלי ולכן לא מוותרת.רוצה להיות בטוחה שהכל בפנים!

כואב אבל עובד

אני הזרקתי לבד גסטון לירך (לא מצליחה להזריק לטוסיק) כשלמדתי לעשות את זה, זה היה הרבה פחות כואב מאשר כשאחות הזריקה לי.

33תותית

New member
גסטון אכן כואב

מכל הזריקות שלקחתי עד כה (גונל F, דקא, כוריגון) זו הזריקה הכי מציקה. עדיין אין לי שלפוחיות כפי שתיארת, אבל החומר מאד מגרד, בעיקר לאחר הזריקה ולא בזמן הזריקה. לגבי היעילות של הגסטון לעומת הפנינים - עדיין איני יודעת, מקווה לדווח בקרוב לטובת הגסטון... בהצלחה וחג שמח וכשר!

p l a

New member
אסטרופם

יש נטיה לתת אסטרופם עם איקקלומין (בגלל נטיותיו...) לפני הביוץ לעיבוי. ב-IVF בד"כ נותנים אסטרופם לאחר ההחזרה לתמיכה. נותנים אסטרופם לפני הדיקור בד"כ אם יש בעייתיות ידועה בעובי הרירית.

צהלולים

New member
רוצה להוסיף משהו על ריריות (מנסיון)

אני טופלתי בין השאר באיקקלומין (שדיכא לי את הרירית) + פרוגינובה (לעיבוי הרירית). והרירית לא התעבתה (בימים הטובים הגיעה ל- 5 מ"מ), אבל הרופא שלי ממש לא נלחץ מזה, ואמר שעוד אין ממש הוכחות לקשר ישיר בין עובי הרירית להקלטות. בנוסף, הרירית ממשיכה להתפתח גם אחרי הביוץ, ועד שהביצית צגיעה לרחם יש עוד זמן לגדילת הרירית (שלא מודדים). ונקודה אחרונה - המדידות האלה הן לא ממש מדוייקות, יש סטיות של 1-2 מ"מ לכל כיוון, תלוי במודד/ת ובזווית וכ"ו... קיצורו של דבר אני נקלטתי עם רירית 5 מ"מ והיום בשבוע 20 - אז הרירית שלך מצויינת ושזה לא יחליץ אותך בכלל!

פאקא

New member
זה באמת מעודד

למרות שקראתי שמתחת ל-8 מ"מ הסיכויים פחות טובים אבל החודש אני הולכת להיות בצד השני של הסטטיסטיקה :) עם או בלי שלושת המ"מ החסרים... חברת מועדון ה- 5 פאקא

למעלה