ריק רייט

nik19864

New member
ריק רייט

השאלה שלי היא, האם הוא שר אי פעם באי אלו שירים של הפינק פלויד? ואם כן באלו?

Anuerysm

New member
כל מיני

Matilda Mother See Saw Remember A Day Paintbox Summer 68 Echoes Time Wearing The Inside Out

oneman2

New member
בכל אלה הוא שר ברקע

אם כבר. אני מניח שהוא שאל בקשר לשירים שבהם הוא שר לבד...

nik19864

New member
אז ככה

1. באמת התכוונתי לשירים שבהם הוא שר לבד, אך גם אם לא לבד אז באלו שירים הוא שר קול מוביל. 2. מי שר חוץ ממנו בשירים שצויינו למעלה?

melancholy man

New member
מבחינתי דווקא Summer 68

רייט שר אומנם נדמה לי שגם כתב את רוב השירים שהוזכרו למעלה (או לפחות השתתף בכתיבתם), אבל התרומה המרכזית שלו ללהקה לא הייתה זו, יותר בדיאלוג בינו לבין גליחמור, או יותר נכון בין הגיטרה לקלידים בלהקה ובתפיסות המוסיקאליות שלהם, גילמור הוא איש בלוז, רייט יותר קרוב לעולם הפרוג והקלסיקה, המיזוג הזה לצד האגומאנייק לצידם, הוא שהוביל את הפלוייד ליצירות הגדולות שאחרי תקופת בארט בעיני, גם אם הקרדיטים הולכים ברובם (ובצדק) לווטארס.

jonbirion

New member
אני מחזק את ידיך

summer 68 הוא אחד הדברים הכי יפים ששמעתי.כבר 25 שנה לפחות לא השתנתה דעתי. זהו הדבר הכי מתאים לצד אמא לב אטום. שיר מרגש גם בלי לקרוא את המלים.

Anuerysm

New member
בכל השירים פרט ל3 הוא שר לבד

זאת אומרת, אלה שהזכרתי השלושה הנותרים הם Matilda Mother Time Echoes במטילדה מוד'ר הקול המוביל הוא של רייט ובארט מדי פעם גם שר בטיים גילמור שר את הבתים ורייט שר "Tired Lying in the sunshine.." באקווז גילמור מוביל ורייט ברקע, בהופעה עם השיר בפומפיי זה ההפך.

melancholy man

New member
אגב ריק רייט

כמו שאתם בטח יודעים, דיב גילמור, החבר היותר מפורסם של רייט, נמצא בימים אלו בסיומו של טור (או שהסיבוב כבר נגמר, הפסקתי לעקוב כשהבנתי שלא אראה אותו), במהלך הסיבוב הזה, הופיע גילמור בשני הופעות מיוחדות שהיו לפי הדיווחים טובות ומרגשות במיוחד, ב Royal Albert Hall בהופעות האלה, ביצע גילמור (כשהוא מלווה בריק רייט ובאחת הפעמים גם בחברם השלישי ניק מייסון על התופים) כמה מהשירים היותר טובים של הפלויד, בין השאר, את הלהיט הראשון שלש הלהקה: Arnold Layne, באחת הפעמים, אף השתתף בביצוע השיר דיוויד בואי (לו הייתה זו חזרה לבמה בבריטניה אחרי שנים של העדרות). לקראת חג המולד וככל הנראה גם לזכר סיד (ומן הסתם גם כפרומו ל DVD שעתיד לצאת) מוציא גילמור EP לשיר (Arnold Layne כאמור) עם שני ביצועים, האחד של בואי והשני עם ריק רייט כסולן, מתוך ההופעות באלברט הול. עוד קצת ב BBC http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/6177634.stm

למעלה