ריקון מצלמה קטן

ריקון מצלמה קטן

לא הספקתי הרבה לצלם ערב החג אז את המעט שצילמתי אני מצרפת להנהתכם.

פאי חצילים עבניות שרי ומוצרלה

קודם כל פרסתי חצילים, מרחתי בשמן זית ולתנור. עגבניות שרי מרחתי בשמן זית עם מלח ופלפל וקליתי בתנור. בצק: 2 כוסות קמח 1 ביצה 100 גרם חמאה חתוכה 1/2 כפית מלח 3 כפות מים ללוש לבצק לשטח עם תבנית פאי ולאפות 10 דקות לסדר בצורה איסטטית על הבצק פרוסות חצילים, לפזר עגבניות קלויות. פרוסות מוצרלה, וקרעי עלי בזיליקום בקערה לערבב 2 ביצים עם שמנת מתוקה ומלח לשפוך מעל הירקות לגרוס מעל פלפל שחור ולאפות עד השחמה. בתמונה הפאי לפני האפיה.

פאי בטטה צנוברים ומוצרלה

להכין תחתית לפאי כמו בפאי הקודם. לקלות בזהירות על מחבת 100 גרם צנוברים 2 בטטות בינוניות לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת כ10 דקות עם 100 גרם חמאה. בקערה לערבב את הבטטות, הצנוברים, 150 גרם קוביות מוצרלה. 100 גרם קוביות גבינה מלוחה. ח' שמנת מתוקה , 2 ביצים, מלח פלפל ומעט עירית קצוצה. לשפוך מעל הבצק האפוי ולאפות כחצי שעה. מקור המתכון- תנובה. איכות התמונה ממש לא משקפת. מה גם שידע הצילום שלי הוא מזערי. הטעם גן עדן.

פיצה מעולה

את הפיצה הכנתי אתמול בצהרים, אני מציינת את העובדה הזו כי הכי טעים לאכול אותה מיד מהתנור. (לא הוכנה לשבועות) מקור המתכון - גרגר מפורום מתכונים. קילו קמח 22 גרם שמרים יבשים (אני שמתי 2 כפות) 550 מל מים 50 מל שמן זית כף מלח 2 כפות סוכר ללוש כ7 דקות. להתפיח להכפלת הנפח, לאגרף ולחלק לכ-5 כדורים. לרדד כל כדור. מעל מרחתי רסק עגבניות שעירבבתי עם מעט סוכר, מלח, אבקת שום, פלפל שחור. פיזרתי מעל פטריות/ בצל סגול/ קוביות פלפל ירוק. אורגנו/ בזיליקום וגבינה צהובה מגורדת או מוצרלה מגורדת. החידוש העיקרי שהיה לי בפיצה זה האפיה. לחמם תנור לחום הכי גבוה. לשים את תבנית הפיצה על קרקעית התנור לכ10 דקות עד שהתחתית משחימה ונהיית קריספית ואז להעלות לעוד 4 דקות בערך למדף בתנור. מעולה מעולה! מאחר ונשאר לי כדור בצק אחד ונגמרה לי הגבינה הצהובה פרסתי על הבצק המרודד 2 נקטרינות וגבינה מלוחה מעודנת, קצת שמן זית ולתמור, מיוחד וטעים.

עוגת גבינה על בסיס חלבה ואגוזים

עוגת גבינה על בסיס חלבה ואגוזים מיוחדת ומעולה!!! תבנית 26 העוגה יוצאת גבוהה! מקור המתכון מחוברת תנובה ישנה. אין לי תמונה כי העוגה נפתחה וחוסלה בחג עצמו. תחתית: 100 גרם עוגיות טחונות גס 100 גרם חלבה מפוררת 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס 100 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס רוטב מייפל לערבב את כל חומרי הבסיס ולהקפיא. מילוי: 2 מיכלי שמנת מתוקה 1 פודינג וניל (אבקה) 1 כוס חלב 500 גרם גבינה לבנה 100 גרם שוקולד לבן מומס להקציף את השמנת עם החלב והפודינג ואז להוסיף את שאר המוצרים לשפוך מעל הבסיס הקפוא ולקרר כמה שעות או להקפיא. קרם למעלה: 4 כפות סוכר 50 גרם חמאה 2 כפות אבקת נס קפה (או גרגרים- לא משנה) 2 כפות שמנת חמוצה להמיס את כל המצורים בסיר קטן כמה דקות עד שנהיה קרם חלק ולשפוך מעל העוגה.

עוף הקפה וריבה- חסיה לבקשתך

לפרוס בתבנית בצל, עגבניות, פלפל, בטטות קישוא וגזר. לסדר מעל עוף עם מלח ופלפל. אפשר להוסיף בשלב זה קוביות תפו"א- יוצא מעדן להרתיח בסיר תוך כדי בחישה: 5 כפות ריבת מישמש 5 כפות קטשופ כוס ומים עם כפית נס קפה 3 כפות שמן מעט מלח לשפוך את הקוטרב לתבנית ולאפות מכוסה כשעה פלוס ואז להוציא את הכיסוי ולהשחים כ3/4 שעה. כדארי מאד להכין אורז כי הרוטב פשוט מעולה.

מרק נקטרינות

אילתרתי ויצא מרענן מאד לא יודעת כמויות... סורי הרתחתי מים עם סוכר, פרוסות לימון ומעט וודקה. הוספתי ג'לי בטעם ענבים (הכמויות אצלי היו פשוט ענקיות אז היחס של הג'לי היה מזערי ז"א הוסיף טעם אבל לא נהיה מרקם של ג'לי) אחרי הרתיחה כיביתי את האש והכנסתי לסיר פלחי נקטרינות , ענבים ועלי נענע. חצי שעה לפני ההגשה הכנסתי את הסיר למקפיא. (אם הייתי מכינה ביום חול הייתי גורסת או טוחנת קרחים ומוסיפה) הגשתי בכוסות יפות כשבכל כוס היתה פרוסת לימון אחת ועיטרתי בעלה נענע טרי מעל. היה מרענן מאד וטעים. (אני הגשתי את המרק באמצע הארוחה בין הדגים למנה הבאה סתם כמנת בינים מרעננת)

רותי410

New member
היי, אחלה תוצרים!!!

בקשר לחצילים ולמוצרלה, הטעם של החצילים דומיננטי? למי שלא משתגע על חצילים? ופאי הבטטה נשמע ממש מלהיב. ינוסה. יש לי בטטות במקרר שאני לא ממש יודעת מה לעשות אתןץ גם הפיצה נראית מצוין. ראיתי את המתכון של גרגר (אם כך באמת הוגים את השם. איזה כינוי מוזר). בהחלט מגרה. אהבתי.

תודה יקירתי. בקשר לחצילים

תראי הם קיימים. אבל הפאי מאד חלבי ועשיר כך שאם את לא שונאת חצילים שווה לנסות. הבטטה מעולה מעולה.

יוכי68

New member
גולדה, הכל נראה ממש טעים ומיוחד../images/Emo24.gif

כיף לראות את תוצרייך...תהנו!

למעלה