ריקוד מרגיז

נכון, אבל כמו לכל דבר תלוי במינון,

ואם משמיעים שיר מסויים יותר מדי הרי שבסופו של דבר גם הוא נמאס. ואם הכותב טוען שמשמיעים אותו בכל פעם, בכל הרקדה, כריטואל לפני סבב אחר, הרי שסופו שימאס בריקוד ובשיר. השיר והריקוד מאבדים מאיכותם וייחודם. מה גם שמי ששם לב היטב למילות השיר, הרי שזהו אכן שיר נפלא אבל "כבד". ובימים טרופים אלו אנו מחפשים יותר "קלילות". ואגב - זה גם קשור לנושא אחר שנדון בפורום זה והוא - הגיוון שבריקודים. האם חסרים שירים/ריקודים אחרים טובים ויפים? שיש צורך בכל פעם ופעם להשמיע דווקא שיר/ריקוד זה?

dw2322

New member
גם בעיני הוא שיר וריקוד מוצלחים

גם בגלל אחת ממשתתפות הפורום שגרמה לי להפנים זאת
מנגד, בעיני גשר ביילי או ראפ תימני לא מוצאים חן, וגם אותם רואים לא פחות. אז? כשמשמיעים אותם זו הזדמנות טובה לשבת/לנוח/לפטפט/ללכת לשירותים/לשתות משהו וכו. לכן, כל שאפשר להציע ל dancer10 זה להתרגל לכך שיהיו ריקודים שיותר לרוחו ויהיו כאלה שפחות. פשוט אנשים שונים עם טעמים שונים. את הזמן של הריקודים שפחות אוהבים אפשר לנצל לדברים אחרים.

gold869

New member
האם האזנת למילים של "ליל חניה"?

האם האזנת למילים של "ליל חניה"? האם הבנת את השיר? לדעתי זה אחד השירים היפים של אלתרמן. אולי השיר כבד ובעל משמעויות עמוקות יותר מהשירים שלהם מחברים ריקודים חדשים בזמן האחרון. כדאי לך לקרוא בעיון את השיר בתגובה של דבל'ה. גם הלחן של יאיר רוזנבלום והביצוע של ירדנה ארזי נפלאים בעיני. והרקוד עצמו יפה ויושב היטב על הלחן.

סטיב007

New member
זהו ריקוד יפה לשיר מקסים

הבעיה שחזרתי לרקוד ריקודי עם רק אחרי שלימדו אותו. זהו ריקוד שקשה ללמוד אותו מהעתקה במיוחד את החלק הראשון ומה גם שהרוקדים בחוגי לא רוקדים את הצעדים בברור,וחבל שכך. השיר "בואו נשיר בארץ יפה" גם חוזר על עצמו ולי אישית לא נמאס ממנו.

almonit25

New member
לגדי ביטון יש מין קטע כזה

לשים שירים בסדר מסויים- בתקופה שאני רקדתי אצלו היה לו לפני הזוגות תמיד את בנוף ילדות (במקרה זה הוא באמת הצליח להשניא עלי את הריקוד), או בזוגות עלם וסוסתו ואז עלם ועלמה, ועוד דוגמאות... בכל מקרה ליל חניה הוא ריקוד מקסים בעיני, ובכלל גדי ביטון באופן כללי דואג לגוון את ההרקדה בריקודים מכל הזמנים, שלמה שניתן לדבר כזה שולי כמו ריקוד אחד שחוזר על עצמו לפני הזוגות לגרוע מההנאה??

מה נאוו

New member
לאלמונית

דווקא בחרת לציין ריקוד (בנוף ילדות) שגדי מרקיד אותו אחרי הזוגות בתחילת הסבב של ריקודי המעגל, כנראה שבניגוד לדעתך הריקוד אהוב עד כדי כך שציבור הרוקדים שישובים בצד מצטרפים למעגלים. עלם וסוסתו, עלם ועלמה, יש לך משהו נגד עלמים? גדי 10, אולי תחפשי סיבה אחרת להתקיל אותו.

almonit25

New member
אין לי שום סיבה להתקיל אותו

אני בעצמי כתבתי שהוא עשר ואני לא אתן לדבר כזה שולי לגרוע מהנאתי בהרקדות שלו. (ודרך אגב אין לי שום דבר נגד עלמים, אפילו הריקוד עלם ועלמה הוא אחד האהובים עלי). זה פשוט מדהים איך דברים בפורום הזה כמעט אף פעם לא מובנים, ואנשים תמיד מחפשים סיבות לתקוף (כמו במקרה הזה שכתבתי בדיוק כמוך, אבל משום מה התעקשת להתעלם מכך....)

הסיפור מאחורי הלחן של השיר......

שרתי לפני כמה שנים אצל יאיר רוזנבלום (זכרו לברכה).... הוא סיפר שפעם יהורם גאון התקשר אליו ושאל אותו אם יש לו שיר בשבילו מכיוון שיאיר לא רצה להגיד ליהורם גאון שאין לו שיר בשבילו (זו היתה מחמאה ענקית שיהורם גאון בכלל התקשר אליו)... הוא הסתכל סביבו בדיוק ספר השירים היה פתוח על מילות השיר "ליל חניה" אז הוא ענה "יש לי שיר שנקרא ליל חניה בוא תשמע אותו בבוקר".... אותו הלילה יאיר לא ישן השיר היה אחד השירים הכי מסובכים שאפשר אם לא המסובך ביותר שהוא הלחין... בבוקר השיר היה מוכן אבל... יהורם גאון לעולם לא בא לשמוע אותו. מאוחר יותר כשיאיר עבד עם להקת הנחל הוא נתן להם את השיר וכל השאר היסטוריה.... בוקר נפלא לכם....

טורבו1

New member
זה הריקוד הטוב ביותר של הזמן האחרון

הריקוד ליל חניה כפי שאמרה לי חברתי שהיא בחורה רגשנית, גורם לה לדקירות בבטן מרוב שהוא יפה. הייתי צנחן, כשהייתי צעיר. באחד מערבי המורשת קרב הסבירו את משמעות השיר הזה, שמי שיקשיב למילים שלו יבין אולי כמה הוא מתאים. יש שם מחנות צבא לפני מלחמה, המלחמה עומדת לפרוץ בכל רגע ואף אחד לא חפץ בה. אני בחור סולידי למדי, ולעניות דעתי אין שיר או ריקוד יפה מזה בזמן האחרון. ודבר נוסף- אני חשבתי שאבי פרץ חיבר את הריקוד.

למעלה