ריקוד לשיפוטכם

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

זה מסוג הריקודים שאולי לא גורמים לי לזנק למשמע המוסיקה אבל כן גורמים לי להישאר במעגל ולרקוד גם אותו. בעבר הרחוק אהבתי מאוד לרקוד לצלילי הביצוע האינסטרומנטלי אבל במשך הזמן התמכרתי לביצוע של יהורם גאון והיום אני רוקד רק אם שמים את הביצוע הזה(מזל שגם מדריכים רבים אוהבים אותו). וכשאני רוקד אני אף פעם לא יודע אם אני יותר נהנה מהריקוד או מהשיר. שושנה קופלביץ' חיברה כמה וכמה ריקודים יפים שרק חלקם מוכרים בהרקדות הרגילות וביניהן גם ריקודים קצת יותר קשים כגון "סימני דרך" בזוגות או "זמר שכזה" במעגל. אני באמת אוהב את מרבית הריקודים שלה ו"אור וירושלים" איננו שונה מבחינה זו.

ניצנץ1

New member
אחד מאהובים עלי..

ואחד מאלה שלא מלמדים כבר, אז מי שלא למד רק מעתיק.. אהבתי את הרעיון של ציור חומות העיר העתיקה עם הרגליים בחלק הראשון.. זה עוד מאותם הריקודים בהם יש הסבר לחלק מהתנועות.. כעת כבר לא מסבירים, רק מסבכים..

ההסבר המלא ע"פ דברי שושנה קופלביץ

בחלק א' - אם נחבר חוט לרגלי הרוקד, תיווצר לנו חומת ירושלים. ציור מרובעים – אבני החומה. בחלק ב' - ישנו ניסיון התקרבות לכותל ע"י העברות משקל מצד לצד, ניגע לא ניגע, עד להצלחה בסוף בכפיפה לפנים עם הרמת ידיים למעלה. אכן, ריקוד עם משמעות ! ולמה לא מלמדים כבר ? אני לימדתי אותו באחד מהחוגים שלי לכבוד יום ירושלים האחרון, ושמעתי שאני לא היחידה.

גם אני לימדתי

למרבית ההפתעה, הריקוד הזה לא היה קיים כאן עד שלימדתי! האמת טוב שהזכרת לי, זאב, את הריקוד הנהדר הזה, לימדתי אותו לפני נסיעתי ועלי לחזור עליו.

../images/Emo204.gif זה גם ההסבר שאנו קיבלנו...

כשלמדנו את הריקוד... בזמנו... אכן, ללא ספק ריקוד מעמודי התווך ריקודי העם - נצ"ב פשוטו כמשמעו...

ניצנץ1

New member
טוב, גם אצלינו עשו איזה חזרה

בדנה קטנה שהייתה בחד צדדי. אבל באותו זמן הרוב רקדו זוגות.. אז כמו שאמרתי- בחוגים שיש בהם עניין רב יותר בריקודי מעגל, כמו אצל רויטל, כן מלמדים.. בחוגים עם דגש לזוגות- לא מספיקים לרוב.. ואז גם לא מציירים את האבנים נכון בחלק הראשון וגם לא מסתובבים לכיוון הנכון בשני. את הכניסה למעגל כולם עושים נכון, למה? כי הם " מעתיקים הפוך על הפוך" - מ" בתוך" של גדי שהעתיק משושנה..

קסם של ריקוד!!!!

וכנראה שזו גם הדעה של גדי ביטון שאימץ ממנו כמעט את כל החלק השני של "בתוך"...

../images/Emo6.gif גם אני חושבת כמוך.

פריצריצית (איזה שם בחרת לך
), כבר כתבתי בעבר באחד הפורומים השכנים, ש"בתוך" (של גדי ביטון) מזכיר לי מאוד (בחלק השני) את "אור וירושלים". שפנדוזה, אני דווקא כן מזנקת לרחבה בכל פעם שמשמיעים את הריקוד המקסים הזה (שחובר לשיר המקסים והמרגש). לדעתי, לא משמיעים אותו מספיק... רויטל, תודה רבה על ההסבר לגביי משמעות הצעדים. וואלה, בשבילי זה חידוש. כמה טוב לדעת, שהריקוד לא מורכב מסתם גיבוב אקראי של צעדים.

יוסף שריג ז"ל

הנה גם סיפור חייו של מחבר השיר, מחבר מילות ולחן השיר, יוסף שריג ז"ל.

../images/Emo204.gif ../images/Emo51.gif לרויטל על המידע הנוסף

11 מבניו איבד קיבוץ בית השיטה במלחמת יום הכיפורים.. יהי זכרם ברוך...
ומאז ועד היום אנו עדיין מוצאים עצמנו במלחמה על עצם זכותנו להתקיים...
גם היום יש חדשות קשות... אך אנו עם שמקשה עורפו כבר 2000 שנה.... עברנו את פרעה - נעבור גם את זה....

גם עלי הריקוד אהוב במיוחד

והוא בהחלט ריקוד שמחזיר אותי לרחבה. מאחר ואני אוהב בעיקר ריקודי זוגות, הרי שהכוכבים שאני מעניק לריקוד זה הם בערך גבוה במיוחד.
גם השיר אהוב עלי, וללא ספק מוסיף לאהבתי את הריקוד.

למעלה