ריקוד לשיפוטכם

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני מאוהב לחלוטין בריקוד הזה ואין מצב שישמיעו אותו ולא אזנק מיד לרקוד אותו בלי לחשוב פעמיים. נו טוב,אני מודה,האשמה היא גם במוסיקה הכל כך עדינה והנפלאה הזו אבל זה גם בגלל שהצעדים זורמים יחד עם המוסיקה וממש נעים לרקוד את הריקוד. הריקוד הזה כל כך לא אופייני לסגנון הסוער בדרך כלל של ריקודי יענקל'ה דקל כגון הורה חפר עם סגולה והורה סחרחורת ומבחינתי זהו ללא ספק ריקודו היפה ביותר של יענקל'ה. הלוואי שריקוד זה הייה נרקד בהרקדות רגילות באותה מידה שהוא נרקד בהרקדות נוסטלגיה. אני בטוח שגם רוקדים שאוהבים ריקודים חדשים היו נהנים ממנו במיוחד לאור העובדה שהעיבוד המוסיקלי כלל אינו מיושן ונשמע לדעתי מודרני כמו בריקודים החדשים.

../images/Emo10.gif

אני דווקא לא אוהבת את הריקוד (משעמם אותי), אך מסכימה לגבי המוסיקה היפה

איריס0904

New member
ריקוד נחמד, צעדיו פשוטים

ועל-אף מעטים רוקדים אותו נכון, קיים בו בחלק של הכניסה פנימה גם לבן וגם לבת שיכול, שמייד מצריך לחזור לנקודת מוצא ולפנות שמאלה, ולכן רבים מתבלבלים. אך הוא נרקד רק בנוסטלגיה.

אנדי54

New member
אני לא אומר שהירוקד הזה הוא רע, אך

מצד שני קשה לי לומר שהתלהבתי. העיבוד המוסיקלי (להבדיל מהלחן) מונוטוני ומשעמם. אני מאמין שאם יצא עיבוד חדש בהפקה חיה (אקוסטית), גם הריקוד יזכה לחיים חדשים ואולי בזכות זה הדימוי שלו בעיניי יקבל נקודות זכות (להזכירכם, עיבוד מוסיקלי משפיע רבות על מידת הפופולריות של ריקוד, לפעמים עד כדי ביטול מוחלט של פרמטרים אחרים).

מסכים לטענה בכללי,פחות מסכים בקשר

לריקוד הספציפי הזה. הביצוע המושמע ל"אגלי טל" לקוח למיטב זכרוני מתוך תקליט של דני בן-שלום תקליט שבעיניי הוא מהמשובחים ובו ביצועים יפים לריקודים נוספים כגון על גמלי(שים לב לדמיון בעיבוד),הורה חפר, עם סגולה,חג עשור ועוד ועוד. לא יודע מה יש לך נגד העיבוד הזה שהוא דווקא מודרני בסגנון שלו. השיר הזה הוא שיר שקט במהותו. מדוע אתה רוצה להפיח בו חיים ולקלקל את הסגנון השקט שלו?! לי זה לא ברור אבל אני כמובן מכבד את טעמך... יחד עם זאת אני לחלוטין כן מסכים ברמה העקרונית שעיבוד זה דבר מאוד חשוב לקביעת הצלחה של ריקוד. אני למשל ממש מתקשה לקום ולרקוד ריקוד כמו "תבורכי ארצי" המקסים כשמדריכים מתעקשים להשמיע את הביצוע העלוב בעיניי של דקלון במקום לתת לאילנית את הכבוד הראוי. לא יודע כמה רוקדים היו מעדיפים לא לרקוד בכלל מאשר לרקוד ריקוד שהם אוהבים אבל עם ביצוע מגעיל בעיניהם. סביר להניח שלא הרבה. אני,אגב,תמיד טענתי שהסוד לגרום לרוקדים לאהוב ריקודים ישנים הוא פשוט להשתמש בעיבודים חדשים יותר ולא להשמיע את הביצועים המיושנים בסגנון החליל+אקורדיאון+זמרים עם קול מוזר משנות ה50 שאולי פעם אהבו אבל היום האוזן לא יכולה לסבול.

אנדי54

New member
אם איני טועה שמו של התקליט הוא

'blue star' , ונדמה לי שהוא הופק עבור מחנה רוקדים כלשהו בחו"ל. עיבודים חדשים לא חייבים להיות מבוססי חליל ואקורדיאון, אם כי רצוי שהם יהיו בסביבה. התזמורת של גברי לוי מורכבת מכלי נשיפה מתכתיים וכלי קשת ('שיבולת בשדה', 'כליזמר') וכך גם העיבודים שמופיעים בתקליטי 'סובו במחול' שבהפקתם היה מעורב מישאל ברזילי (מתוכם נמצאים בשימוש עיבודים ל- 'העלם וסוסתו', 'הורה הבקעה', 'הורה נרקודה' ועוד כמה). כך גם העיבודים של בארי אבידן ('בתוף ובצליל', 'על שדינו', 'אהבה פשוטה', 'הורה נרקודה'..). לא כל עיבוד מודרני הוא בהכרח עיבוד טוב. שמעתי עיבוד טראנס ל'הורה מדורה'. זה היה איום. זה לא פולקלור ישראלי, זה משהו אחר. כל הרעיון זה לרקוד בהרגשה שיש במקום תזמורת שמנגנת במיוחד עבורך. זה מרגיש אחרת לגמרי. 'הפחת חיים' אין משמעותה להפוך את הריקוד מריקוד שקט לריקוד סוער אלא להביא אותו לתודעתם של רוקדים רבים שאינם מכירים אותו. במקום קלידים ניתן להשתמש שם בקלרניט או חצוצרה (ראה 'ליבבתיני'). 'נוף בגליל' הוא דוגמא נהדרת לעיבוד שהכלים המובילים בו הם חליל ואקורדיון, והוא נשמע נהדר. 'ניגונו של ברל' הוא יופי של עיבוד, וכך גם הביצוע המקורי של 'אהבה לילית' (הביצוע החדש מתוכנת וחסר חיים). ב'טעם מנטה' הכלי המובל הוא אקורדיון בשילוב קלידים. הכל שאלה של עיבוד נכון, תזמור ועבודת אולפן. כסף זו השורה התחתונה.

../images/Emo31.gif

ככל שגדל הותק שלי בריקודי עם גם אני נוטה יותר ויותר לכיוון הנוסטלגיה, אבל חלק מההנאה שלי מהסגנון היא דווקא האפשרות להנות מאותם "ביצועים מיושנים בסגנון החליל + אקורדיאון + זמרים עם קול מוזר משנות ה-50", וזאת למרות שאני צעירה מכדי שיהוו עבורי נוסטלגיה ברמה של התרפקות על עבר אישי. דווקא שמירה על הביצועים המקוריים נותנת מקום לאותנטיות ולקסם שלהם, ובכל מקרה לא ברור לי כיצד אתה עצמך תומך במעבר לביצועים חדשים 3 שורות בלבד לאחר המחאה שלך על השמעת גרסתו של דקלון ל"תבורכי ארצי".

רגע רגע רגע

יש הבדל בין להשמיע ביצוע גרוע במקום ביצוע מוצלח לעומת להשמיע ביצוע מודרני במקום ביצוע מיושן. צריך להבין משהו. האוזן של האדם הממוצע שנולד בשנות ה70 ואילך למדה לגדול כל השנים עם סינתיסייזר צמוד. אולי בשנות ה70 כלי הנגינה הזה התקבל בתגובות מעורבות אבל תודה לאל מעבדים מוכשרים מאין כמוהם לקחו אותו והוציאו ממנו עיבודים יוצאים מן הכלל. ככה למשל קרה לשירי להקת הנח"ל אותם עיבד יאיר רוזנבלום בסוף שנות ה60 בעיבוד תזמרותי שהיה יכול אולי להיות מקסים בזמנו אבל היום כבר נשמע מיושן. המזל הוא שאותו יאיר רוזנבלום לא כעס בשנות ה70 כשנכנס הסינתיסייזר אלא דווקא להיפך. הוא לקח את הסינתיסייזר והשתמש בו כדי ליצור עיבודים חדשים משגעים לשירי להקת הנח"ל,עיבודים שראינו בסרט "הלהקה". פתאום שיר כמו "הללויה" בביצוע המקורי נשמע ממש חיוור לעומת הביצוע החי והמדהים בגרסתו החדשה בסרט. האוזן של האדם הממוצע היום דורשת עיבודים יותר מלאים ומתקשה להנות מעיבודים מיושנים כפי שהיה בשנות ה60 ועוד יותר לפני כן. זה בכלל לא דומה לדוגמא שהבאתי מקודם כי השיר "תבורכי ארצי" הוא שיר שכבר יש לו עיבוד מודרני אז בשביל מה צריך עיבוד חדש ועוד אחד כזה שנותן לשיר פתאום נופך מזרחי?!

gilroy

New member
דווקא אוהב מאד את הביצועים המקוריים

בסגנון חליל + אקורדיאון + זמרים עם קול מתכתי משנות החמישים

אבל קח בחשבון שקשה לחבב סגנון כזה

על אנשים צעירים שגדלו בעידן הסינתיסייזר. בוא אתן לך דוגמא: לאה ברגשטיין חיברה בזמנו את אחד מריקודי המעגל האהובים עליי שנקרא "הן ירונן". בביצוע המקובל בערבי נוסטלגיה משמיעים בד"כ זמר שעם הקול שלו ככל הנראה לא היה עובר היום את המיונים של "כוכב נולד" כי פשוט לא מקובל כיום לשיר ככה. בסוף שנות ה80 בפעמים הראשונות ששמעתי את השיר הזה הייתי מגיב אינסטיקטיבית באנטי וכך גם כשהייתי שומע את השירה של להקת כרמון בריקודים אחרים. הסגנון היה נשמע לי דליל מדי מבחינת עיבוד והקולות ממש צרמו לי לאוזן. לקח לי כמה שנים טובות להתחיל להתרגל למוסיקה והיום כשאני רוקד ריקוד כמו "הן ירונן" אני לא רק נהנה מהריקוד אלא מצליח להנות גם מהמוסיקה. מה שקרה לי קורה לדעתי גם לאנשים רבים נוספים שכבר כשהם שומעים שירים יותר מדי ישנים הם נרתעים בגלל המוסיקה ולא נותנים צ'אנס לריקוד. את זה ניתן לפתור בקלות ע"י עיבודים מחודשים שמתאימים יותר לימינו תוך שמירה כמובן על הלחן המקורי. משה תלם עשה זאת היטב בתקליטי "תלמים" שהוציא עם ביצועים יוצאים מן הכלל לשירים ישנים מאוד כמו "מחול הנוער","הנה אחללה","אי הטל" ועוד. גם מישאל הוציא תקליט עם ביצועים יפים לשירים ישנים וכמובן שגם שלמה ממן שעבד עם ננסי ברנדס כמעבד הוציא בתקליטים שלו המון ריקודים ישנים בעיבודים חדשים כגון "זמר איכרים" ואחרים וכך עשו גם דני בן-שלום (שהזכרתי אותי בהודעה אחרת),שלמה בכר,יונתן גבאי ועוד ועוד. כל התקליטים האלה שחידשו שירים ישנים עשו עבודה מצויינת בהלבשת עיבוד קצת יותר מודרני לשירים שבמהותם הם שירים מאוד ישנים. לרוקד הממוצע לא צריך לשנות אם היום הוא לומד ריקוד לצלילי נעימה חדשה יחסית כמו "נוף בגליל" או לחילופין לומד ריקוד שחובר 30 שנה קודם כמו "חג עשור" כי לשניהם יש עיבוד מודרני בסגנון דומה. העיקר שהביצועים יהיו נעימים לאוזן ואז תאמין לי הרוקדים ילמדו המון ריקודי נוסטלגיה בלי לקטר ובלי לצייץ ובלי שום תחושת אנטי כלפי המוסיקה.

gilroy

New member
"הן ירונן" אח..איזה יופי

יורד לי ריר רק מלבטא את שמות הריקודים הללו

למעלה