ריקוד לשיפוטכם

../images/Emo31.gif

הריקוד הזה שמאוד אהוב על מדריכים רבים ונחשב ריקוד מאוד איכותי גורם לי הרבה פעמים לבלגן עם בת הזוג שלי. אני מודה,אני כבר שנים מנסה להעתיק את הריקוד הזה וזה פשוט לא נכנס לראש. כל הפניות והכיוונים גורמים לי שוב ושוב לאבד אוריינטציה ומעבר לכך השיר הזה לא מאוד מדבר אליי אולי בגלל הסגנון הרוסי המאוד כבד שלו. זה בטח לא משהו אישי נגד מרקו שעדיין אני מכתיר אותו ללא היסוס כיוצר הדגול ביותר של ריקודי זוגות ישראליים נהדרים כמו "לך ועליך" "לעצמי בלבד" או "שמש לים שוקעת"(הנה דוגמא לריקוד ללחן רוסי שאני דווקא מאוד אוהב). כנראה שבאמת זה איזה אנטי נקודתי כלפי השיר ואולי בגלל זה גם כלפי הריקוד.

../images/Emo204.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif...... ../images/Emo99.gif

שפנדוזה - אתה מוזמן להעתיק ממני.... מבטיחה לך הדרכה יסודית..... לטעמי הריקוד נפלא וכן גם השיר....

../images/Emo204.gif ../images/Emo13.gif יתכן אבל....

הפעם אני גם מבטיחה לך הדרכה צמודה, כולל הסברים ו"כללי אצבע" שיעזרו לך לזכור אותו גם להבא....

אם תצליחי פעם אחת ולתמיד להסביר

לי את ההגיון מאחורי כל הסיבובים,התפניות,הפניות,החלפות המקום וכד' בריקוד זה כבר יהיה הישג. עכשיו אני נזכר שגם בריקוד "לא פעם בקיץ" יש לי בעיות דומות אבל שם לפחות אני הרבה יותר נהנה מהמוזיקה. מסתבר שהריקודים של מרקו שאני הכי אוהב הם באמת אלה שלמדתי בצורה מסודרת עם מדריך. למרקו יש ריקודים נהדרים אבל הם בהחלט קשים להעתקה.

danielia1

New member
אני לא לומד ריקודי זוגות בהעתקה.

גם אם זוגתי מכירה. אני פשוט יוצא ואם היא רוצה שתרקוד לבד ואכן לפעמים זה כך.

אם לא הייתי לומדת מהעתקה...

הייתי מכירה בקושי חצי מהריקודים שאני יודעת היום. נכון שקצת יותר קשה להעתיק ריקודים בזוגות, אך לעיתים זה קל יותר לאחר כמה פעמים של התבוננות על הריקוד מהצד - ובמיוחד אם אחד מבני הזוג מכיר את הריקוד ויכול לעזור...

לפעמים קורה לי שצריך להעתיק ריקוד

זוגות ואנחנו עומדים מאחורי זוג שרק הבת מכירה טוב את הריקוד ולא הבן. במקרה כזה יש בעיה להעתיק מהם כי בת הזוג שלי אולי יכולה להסתדר אבל אני בבעיה כי לי אין ממי להעתיק והרי אני לא יכול להעתיק את הצעדים של הבת. זאת אולי הסיבה שבמקרים כאלה בת הזוג שלי אולי תתפלא שבמקום להסתכל אליה אני מקבל נקע בצוואר מלנסות ולהעתיק ממישהו שבאמת יודע אבל רוקד מאחוריי. אכן,גם להעתיק ריקודים זו לפעמים אומנות בפני עצמה וכשהחוכמה היא כמובן לעמוד מאחורי הזוג הנכון ולעשות את זה מהר לפני שזוג מתלמד אחר יתפוס את המקום המבוקש.

../images/Emo204.gif להסביר את ההגיון.... ../images/Emo12.gif

הגיון של צעדי ריקוד לא תמיד ניתן להסביר... אבל הסיבובים בריקוד זה פשוט מתבקשים מהמקצב ומהמנגינה.... גם לולא ידעתי את צעדי הריקוד... עדיין הייתי מתאימה לו, באופן ספונטני, צעדי וואלס.... אגב, למדתי אותו, אמנם, מהעתקה, אך נכון ומדוייק..... ואני מסכימה עם מיכל {ואם היא אומרת...
} - לולא העתקתי {גם זוגות} היה הרפרטואר שלי מתכווץ בצורה משמעותית ביותר....

../images/Emo31.gif אני איתך הפעם

לא אוהבת, הולס מהיר מדי, סבובים בכל הכוונים - אם זה היה ריקוד חדש, היו קוטלים אותו! גם אני כמוך מאד אוהבת את רב ריקודיו של מרקו.

הוא אכן קצת עושה לי סחרחורת

מזל שהוא לפחות מאוד איטי. אבל יש ריקוד הרבה יותר מסחרר ממנו וגם הרבה יותר מהיר. הוא נקרא "הורה סחרחורת" והשם אכן הולם אותו מאוד!!!

סחרחורת? חשבתי שאתה גבר??

לבנות יש עוד כמה סבובים כאן....אבל אנחנו רגילות כנראה...או שהיוצרים (הגברים בד"כ) פשוט מצפים מאיתנו להיות פורפרות. עוד ולס שאני לא אוהבת, והוא ממש ממש מהיר-תיבת הזמרה... וגם את ריקודיו של רוני אני בד"כ אוהבת.

באמת מזל שאני גבר כי גם את כמות

הסיבובים של הגבר אני לפעמים חוסך לעצמי ומוותר פה ושם על סיבוב או שניים. דווקא הסיבובים של תיבת הזמרה פחות מפריעים לי אולי בגלל שהם יותר מעניינים עם סיום מעודן ויפה שתמיד מזכיר לי את אותו חלק בדיוק בריקוד "החולמים אחר השמש". הרבה יותר גרוע בעיניי זה סיבובי ולס כמו בריקוד "עמק שלי". שם ממש כואבות לי הרגליים אחרי כל הולסים המהירים בחלק האחרון.

אגדת המפוחית -ריקוד חמישה כוכבים

ריקוד יפיפה לשיר וללחן יפה . לגבי לימוד ריקודים ממהעתקה -לפעמים יותר קל ללמוד ריקודים מההעתקה מאשר בצורה מסודרת . כאשר אתה מעתיק ,אתה מקבל את הצעדים + המנגינה ,וקל לזכור אילו צעדים מתחברים לאיזה מנגינה,מאשר סתם צעדים ללא קשר ,ואז מגלים לעיתים שהצעדים לא בדיוק תואמים למנגינה ,שיש שהיות ,או שצריך למהר פתאום . יש מרקידים שמלמדים ריקודים קלים ,תוך כדי השמעת המנגינה .כשהרוקדים רוקדים המרקיד אומר אילו צעדים לעשות ,וזה בהחלט זה מצליח כאשר הרקדנים מתקדמים. לדעתי זאת השיטה האידאלית ללמד ריקוד בחוגים מתקדמים,ואם יש אלמנט חדש ,או סיבוב מסובך ,להתעכב רק עליו. לכן אני בהחלט בעד העתקה ,יש הרקדות שהמרקיד רוקד באמצע ואפשר להעתיק ממנו. כמובן שצריך לסמן זוגות מובילים ,כדי להעתיק מהם. זאת כמובן מיומנות שדורשת סבלנות ,אבל כדאי מדי פעם להחליט על שנים שלושה ריקודים שנלמד מההעתקה ,ולאחר מספר ההעתקות נזכור את הריקוד כולו,ונעשיר את הרפרטואר שלנו.

../images/Emo45.gif ריקוד מקסים!

זה בהחלט אחד הריקודים האהובים עלי
וגם השיר מאוד יפה לדעתי

adaeast

New member
מקסים גם בעיני.

את הריקוד למדנו בסדנת הזוגות במוצאי שבת של מירי אקוני ואיתן קרול הדגים זאת ביחד איתה. שמחתי שהיתה לי האפשרות לחזור עליו כי למדתי אותו בעבר הרחוק ועם כל הריקודים החדשים של היום.... מי זוכר?

למעלה