ריקוד חדש

brnoa

New member
ריקוד חדש

חברים, הייתי שמחה לקבל טיפים ורעיונות, איך זוכרים/מתרגלים או משננים ריקוד חדש שנלמד. (בהנחה שעד להרקדה הבאה בה יירקד יעברו כיומיים שלושה)

לברנוענ החביבה.לא כל אחד זוכר ריקוד

אחרי לימוד של פעם אחת.יש רוקדים שזקוקים אפילו ל-4 פעמים.לדעתי מדריך טוב צריך לקחת את זה בחשבון ולחזור על לימוד הריקוד עוד פעמיים.אם נעדרת ולא התמדת אפילו פעם אחת, אז זה יכול לפגוע בקליטת הלימוד. מנסיוני אנשים שיש להם פחות בעיות בחיים והם רגועים ולא תשושים, אז כח הריכוז והקליטה גבוהים יותר.יש למשל לאנשים מסויימים חולים קשים שדואגים לבריאותם,יש אנשים שדואגים מאד לפרנסתם ולמצבם הכלכלי ,יש אנשים שמסוכסכים מאד עם בני זוגם או עם המעביד שלהם שרודה בהם כל יום.כמו כן כמובן שהגיל עושה את שלו וככל שמתבגרים הזיכרון עובד פחות טוב אבל זאת לדעתי סיבה שולית אם לא ממש מבוגרים מאד.הבעיות שהכי מפריעות לזיכרון הן בדרך כלל בעיות נפשיות כאשר בן אדם סובל ממצוקה נפשית.כמו כן יש אנשים שסובלים מסוג מיוחד של דיסלקציה שגורמת להם ברגעים מסויימים לא להתרכז וזה לא רק בגיל הילדות ,אז הם משתמשים בכדור שנקרא ריטלין שגורם להם להיות יותר מרוכזים.את האנשים האלה קשה לאבחן בקלות וקל יותר לאבחן את האנשים ההיפר אקטיבים שהם חסרי מנוח ולא מרוכזים ומשתמשים בכדור זה כדי להיות מרוכזים.כמובן שעל לקיחת כדור זה אחראי וקובע רק רופא מוסמך,אסור לנו לקחת אותו על דעת עצמנו, כי יש לו תופעות לואי לא בריאות. הדברים החשובים שעוזרים לריכוז וקליטה טובים יותר הם שינה מספקת לרוב האנשים כ-7 עד 8 שעות שינה,מנוחה סבירה ושלות נפש בלי לקחת ללב כל דבר שקורה.אין ספק שאם יש לך רישומים של צעדי הריקוד ואת מבינה את המונחים או יש לך הסבר בקלטת וידאו או דיסק מחשב או שאת יודעת את המנגינה של הרקוד אז קל יותר לקלוט גם את הריקוד מהר יותר.כמובן גם ככל שהמדריך הוא טוב יותר ומתאים לך יותר אז זה גם עוזר טוב יותר לקליטת הריקוד. בכל מקרה גם אם לא הצלחת ללמוד בצורה טובה את הריקוד אז לא נורא,זה בסך הכל ריקוד תמים ולא צריך להילחץ או להתרגז.יכול להיות שתילמדי את הריקוד בפעם אחרת באחת ההזדמנויות.

לימוד ריקוד חדש

כאשר אני לומד ריקוד חדש, ואני חושש שמא אשכח אותו עד הפעם הבאה, כשאני חוזר מההרקדה, ועדיין הכול טרי במוחי, אני רושם את הצעדים, ואז די לי במבט אחד על הכתוב, כדי לזכור את הריקוד. קצת "דפוק", אבל השיטה עובדת. באחריות.

brnoa

New member
תודה על תשובותיכם

ראפ תימני, אני עושה כמעט את מה שאתה תיארת - ואכן לפני ההרקדה הבאה, או סתם בבית תוך האזנה לשיר אני מרעננת את זכרוני. אך רק כמעט - מכיוון שיש ריקודים המורכבים מכל כך הרבה שלבים, שאני זוכרת באופן חלקי. וגם דבריו של עזרה בעניין לימוד חוזר פעמים אחדות נכונים, לפעמים ריקוד נראה לי כמו פאזל שבפעם השנייה שהוא נלמד נסגרים חלקים נוספים ומשלימים את התמונה. מפעם לפעם אני שואלת בפורום על צעדים של ריקוד, אך מכיוון שכמעט אין היענות, אני בטוחה שיש לחברי הפורום דרכים אחרות מומלצות לזכור צעדי ריקודים. ולתומי חשבתי שכדי לסייע לרוקדים רבים ישמחו לשתף ברעיונותיהם.

עזרה בצעדים

עד כה לא כל כך הקדשתי מחשבה ותשומת לב לבקשות לצעדים. כנראה שזה בכל זאת מציק, ואשתדל לעזור כמידת יכולתי. אין לי מושג מה הרישום השרמי, אבל אני מקווה שהדיוט כמוני יוכל לעזור

למעלה