ריקוד בשיטת RAD

SPSP1

New member
ריקוד בשיטת RAD

היי לכולן!!! אני חדשה פה, ורק הרגע הצטרפתי... =] רציתי לדעת כמה ממכן רוקדות בשיטת RAD ועשו את הבחינה כשהבוחנות הגיעו לארץ, בסביבות התאריכים 8-11/4... אני עשיתי כיתה שישית (grade 6) והייתה לנו בוחנת בלודינית עם מין קארה כזה, והיא הייתה בסביבות גיל 50 נראה לי... אם עוד מישהי פה בפורום נבחנה או סתם רוקדת בשיטה הזאת, אשמח לשמוע חוויות וסיפורים....

אני רוקדת../images/Emo54.gif

בשיטה הזאת. אני ברמה 4 והייתה לכולם את אותה בוחנת והיא הייתה כלכך נחמדה! לי זה היה ב- 3.4

vashla

New member
ברוכה הבאה!גם אני עשיתי גרייד 6 ובבחינה הייתי

עם בוחנת בדיוק כמו שתארת. היא חייכה הרבה ואמרה טנקיו? מדרום אפריקה? הבחינה שלי הייתה ב11 לאפריל. מתי שלך? איפה את רוקדת אם אפשר לדעת?

טיפשפש

New member
היי :)

גם אני לומדת בשיטה הזאת, וגם אני נבחנתי על גרייד 6 והייתה לי בדיוק אותה בוחנת חח..

SPSP1

New member
תודה לכל מי שמגיבה לי... תיכנסו... =]

היי! אני שמחה שעוד בנות פה בפורום רוקדות בשיטה שלי... אני מעדיפה לא להגיד איפה אני רוקדת בדיוק, אבל זה סטודיו בצפון, שנחשב למאוד טוב... רציתי לדעת באיזה רמה אתן רוקדות עכשיו... אני למשל התחלת השנה את רמת אלמנטרי, אחרי זה חזרנו קצת על כיתה שישית ונבחנו ועכשיו אחרי הבחינה חזרנו שוב לאלמנטרי... הבוחנת הייתה ממש נחמדה והיא באמת כל הזמן אמרה thankyou וחייכה... בסוף חילקו לכן תעודות כאלה??? לנו חילקו והיא אמרה לנו שגם שהריקוד והטכניקה מאוד טובים, אבל צריך יותר לחייך (למרות שאני חייכתי ה-מ-ו-ן (!!!) ) רציתי גם לדעת מה זה רמה 4... כיתה רביעית?? ובאיזה גילאים אתן??? מצטערת על כל השאלות... =]

עונה../images/Emo54.gif

אני ברמה 4 כי רק השנה הצטרפתי למסגרת הזאתי אז אני בכיתה ז' עם ילדות בכיתה ה',ו' וגם מז' ו ח'. מחלקים תעודות איזה 3 חודשים אחרי הבחינה.

ROSE30

New member
כבר לא קוראים לזה אלמנטרי

לפרי אלמנטרי קוראים אינטרמידיאנט פאנדשיין ולאלמנטרי אינטרמידיאנט (או משהו בסגנון) ועכשיו אני רוקדת בסטודיו שלא לומדים לפי RAB למרות שנראה לי שככה זה יותר טוב מבחינת הרמה

SPSP1

New member
לא ממש נכון...

מה שאני יודעת, זה שלחומר קוראים אלמנטרי ופרי אלמנטרי, אבל לקבוצה של האלמנטרי (לפחות אצלנו בסטודיו) קוראים אינטר ולקבוצה של הפרי אלמנטרי קוראים אינטר פאונדיישן... אולי בעוד סטודיואים זה ככה (???) ולא הבנתי למה התכוונת מבחינת הרמה - מה שאת רוקדת עכשיו יותר טוב או RAD יותר טוב?

טיפשפש

New member
שיטת הRAD

שיטת הRAD היא שיטה שהתחילה ברויאל אקדמי אוף דאנס בלונדון [איןלי כוח לכתוב באנגלית]. לפי השיטה המורה מלמדת את התלמידות כל השנה ובסוף השנה במרץ\אפריל\מאי שולחים בוחנות לכל הסניפים שמשלמדים את השיטה בוחנת מוסמכת מהאקדמיה שנותנת להן תעודה שהן עברו את הרמה\לא עברו את הרמה ובאיזה ציון. לפי השיטה יש מספר תרגילים לכל רמה, זה הולך לפי תרגילי באר, תרגילי אמצע, תרגילים מהפינה, פרי מובמנט, ואופי [מגרייד 1]. הרמות הולכות ככה: פרי פריימרי - כיתה א' לרוב פריימרי - כיתה ב' גרייד 1- כיתה ג' גרייד-2- כיתה ד' גרייד 3- כיתה ה' גרייד 4- כיתה ו' גרייד 5- כיתה ז' [ כל הכיתות זה הערכה של מי שרוקדת באמת מגיל קטן, הרבה מתחילות באמצע התהליך ואז לא ניגשות או ניגשות לבחינה יותר נמוכה מהגיל שלהן, זה לא לפי גיל זה בעיקר לפי רמה!] לאחר מכן זה מתחלק לשני מסלולים- גרייד 6' גרייד 7 גרייד 8- או- פרי אלמנטרי אלמנטרי ההבדלים בין המסלולים הוא שעל המסלול של אלמנטרי עולים על נעלי פוינט ונבחנים על העליה עליהן, ובמסלול השני לא עולים עליהן. בנוסף במסלול של אלמנטרי יש דגש מאוד גדול על הטכניקה, הרמה של התרגילים מבחינה כיראוגרפית היא מאוד פשוטה, אך הכל צריך להיות מדויק. סתם לידע כללי, בשביל ללכת לקורס למורי השיטה בלונדון, תנאי קבלה ראשוני זה לעבור את גרייד 8 או את אלמנטרי. טוב חפרתי.

SPSP1

New member
מוסיפה...

רציתי להוסיף שאחרי אלמנטרי יש גם את הרמות אדבאנס 1 ואדבאנס 2... שיטת הRAD עוזרת לסטודיו שלומד בשיטה הזאת לשמור על רמה גבוהה וטובה שמתאימה לגיל ולרמת הרקדנים, ככה יודעים שהרקדן לא רוקד ברמה קלה מידי או קשה מידי... הבחינות שעושים עוזרות לשמור על הרמה הבינלאומית... לאברילוש - אני לא יודעת למה אתם מקבלים את התעודה רק 3 חודשים אחרי הבחינה, כי אנחנו ממש בסוף הבחינה (אחרי הקידה בסוף) קיבלנו את התעודה ורק אז יצאנו מהסטודיו... ביי לכולן, וחג שמח!!!

טיפשפש

New member
תיקון-

איזה רמה עשית? מה היה רשום לך בתעודה? את יכולה לצלם אותה? יש שני מסלולי בחינה, בחינה ושיעור יצוגי. בבחינה מקבלים ציון סופי [עברה בהצטיינות\עברה בהצלחה\עברה\לא עברה] וציון לפי אגפים שמשתנים בהתאם לרמה. בשיעור יצוגי מקבלים רק תעודת מעבר [אני חושבת, ניגשתי רק לבחינות ככה שאני לא יודעת.] ומקבלים את התוצאות אחרי חודש וחצי במקרה הטוב.

SPSP1

New member
אולי לא הסברתי את עצמי נכון..

את לגמרי צודקת - יש מסלול בחינה ושיעור תצוגה (presentation ) אני עשיתי שיעור תצוגה כנראה (כיתה שישית), כי המורה שלנו אמרה לנו שזוהי בחינה בלי ציון, אבל עושים אותה כדי לשמור על הרמה הבינלאומית וגם מי שעשתה אותה (אצלנו רק חצי כיתה בחרה לעשות אותה) מאוד מאוד התקדמה בחומר והשתפרה בגלל כל ההתאמנויות והחזרות....ממש ראו את ההבדל בין מי שעשה למי שלא... אני אצלם את התעודה ואשים אותה בפורום... רציתי לשאול אותך - את עשית בחינה? מתי? את עשית את הבחינה עם הציון? ואיך הלך לך??? סליחה אם טעיתי או אם לא הבנתם אותי נכון.... ו... חג שמח!!! =]

טיפשפש

New member
אה צדקתי :)

הלך לא משהו.. כל הפדבורה מהאמצע התבלבל לי ,אבל הסטאדי הלך טוב :) עשיתי עם ציון ב1.4, אבל אני אקבל את הציון רק עוד חודש כנראה..

SPSP1

New member
עוד שאלה...

אנחנו האמת לא עשינו בשיעור תצוגה את הפדבורה כי מותר להוריד תרגיל אחד מהאמצע... מה זה סטאדי??? וסתם מעניין אותי: איזה תרגיל הכי אהבת ולא אהבת בכיתה שישית ובמה היית הכי טובה (לדעתך...)

טיפשפש

New member
ממ..

לנו היא ויתרה על הטונליה, על הקידה של החלק הקלאסי, ועל הפירואט הראשון און דה דאן אני חושבת.. סטאדי זה הריקוד שהיה או הקלאסי או הפרי מובמנט. אהבתי את הטונליה, את כל הבאר, ואת הפרי מובמנט. לא אהבתי את האופי ואת הפדבורה הזדוני.

SPSP1

New member
...... =]

וואי... היא ויתרה לכם על מ-ל-א דברים... איזה כיף לכם! לנו היא ויתרה רק על הפדבורה (שגם אני ממש לא אהבתי... בקושי עשינו אותו ולמדנו אותו שבוע לפני הבחינה...) אני ממש אהבתי את הבאר, את הפטי אדז'יו ואת הריקוד הקלאסי... ולא אהבתי את הפרי מובמנט ואת הריקוד עם המטפחות... חחח =] תכתבי כשאת מקבלת את התוצאות של הבחינה... אני במתח... =]

../images/Emo207.gif שאלה בקשר לשיטת ה-RAD.

אחותה הקטנה של חברתי אמרה לי שהיא לומדת מחול בשיטת ה-RAD ושהיא ברמת הפרי אלמנטרי. רציתי לדעת איזה גרייד זה פרי אלמנטרי? או שזה מסלול שלא קשור לגרייד? ואיזה גילאים בדרך כלל רוקדים אותו? אשמח להסבר :) תודה מראש

AdvaN

New member
אופס.. נכנסתי מהניק של אחותי הקטנה.

זה הניק שלי

למעלה