ריקודי עם בלונדון

dw2322

New member
ריקודי עם בלונדון

בשבוע שעבר הייתי בהרקדה בלונדון, הרקדה די נחמדה למען האמת. היא מתקיימת מדי יום חמישי בערב 20:30-22:30, ברחוב פינצ´לי 523. לצאת בתחנת רכבת finchley (קו jubilee או metropolitan) ולקחת קו 82. כשאני הייתי ההרקדה נמשכה עד 23:00. זהו אולם ספורט קטן, ריצפת פרקט, 40-50 איש, נראה לי שרוב המשתתפים בסביבות גיל ה-40, חלקם ישראלים לשעבר, חלקם מקומיים ואחד תייר (אני
). דמי כניסה 4 פאונד (30 שקל). בניגוד למקומותינו בהם הסבבים ארוכים (זוכרים את הסקר של ירון?) הרי ששם הסבבים קצרים. משהו כמו 10 דקות לזוגות למשל. ככה יצא שבשעה ועשרה שהייתי יצא לי לרקוד 3 סבבי זוגות! לא ממש הכרתי הרבה מריקודי המעגל (ותיקים מאד כנראה) אם כי קל יחסית להעתיק ומנגד ריקודי הזוגות עדכניים למדי ("יושבים בבית קפה" למשל). בקיצור, חוג חמוד, יש חבר´ה לבביים וגם עוזר קצת לחמם את הגוף מהקור העז השורר בתקופה זו באנגליה.

תודה ששיתפת אותנו בחוויותיך

זו דרך נהדרת להבין לאן ואיך מגיעים הריקודים שלנו. האם תוכל להוסיף מעט שמות של ריקודים שנרקדו, מי המדריך? חלוקה בין גברים לנשים, יחסם אליך כאורח וכל דבר נוסף הנראה לך כחשוב (גרד עוד קצת בזכרון).

dw2322

New member
that was about it

צר לי אך אין לי ממש מה להוסיף מעבר להודעה הקודמת. גם בארץ איני ממש עוקב אחר שמות השירים (כלומר קישור בין המוסיקה/ריקוד ושמו), כל שכן כאשר אלו לא מוכרים לי. מה לעשות, כל אחד ומוגבלותיו.
נדמה לי שהמדריך היה מוריס (רוברטו נסע לעיר אחרת). בניגוד לחוג באוניברסיטה (ועוד כמה חוגים), שם הרוקדים לא ממש מודעים לקיומו של המדריך אלא אם כן הוא מלמד - הוא לא ניסה להיות זמר והווליום נורמלי לגמרי ובהחלט אפשר לפטפט עם אחרים... כמו בחוגים הקטנים בארץ, היה רוב מסויים לנשים, משהו כמו 60-40. לא שמתי לב ליחס מיוחד כלפי, לא לחיוב ולא לשלילה (בניגוד לסקירה של no name בארהב מהעבר, בלונדון הישראלים אינם ממש אטרקציה). אולי שווה לצרף את 2 הסקירות שלנו לחלק הקבצים או מאמרים, לטובת מי שנוסע לחול? עוד דברים חשובים? sorry, לא מצליח להזכר בעוד פרטים שעשויים להיות בעלי עניין ציבורי.

סטיב007

New member
המדריך מוריס סטון אוהב לנאום נאומים

ארוכים ומייגעים.הרבה ריקודים שהוא שם הם ישנים ונס ליחם. אני רקדתי שם כשגרתי בלונדון שנים ארוכות.אני זוכר שבקיץ היה מחניק נורא.היו סוגרים את החלונות והדלתות כדי שהרעש לא יפריע לשכנים.היינו מזיעים בקיץ כהוגן.מזג האויר בקיץ אם אפשר לקרוא לזה קיץ(יורד גשם בחודשי יולי אוגוסט)הוא לח מאוד.אני לא מאמין שהתקינו מזגן באולם.לונדון היא עיר קרה ברוב ימות השנה ונדיר שמתקינים מזגן. ההרקדה היא מאוד קצרה יחסית להרקדות בארץ.ערב ההרקדות מסתיים מוקדם. תחנת הרכבת הקרובה היא finchley road יש מספר תחנות שמכילות את המילה finchley . "הישראלי המכוער" הגיע גם להרקדות בלונדון וצריך להזהר אל מי מתחברים. ישנה הרקדה גם ביום רביעי ב בשכונת "golders green" שכונה שהרבה יהודים גרים בא ואפשר לראות בה הרבה יהודים אורתודוקסים.ההרקדה היא בבית סובול ברחוב "limes avenue".בין השעות 20.30 עד 23.00 .אין שם הרקדות שמסתיימות מאוחר או אחר חצות.

dw2322

New member
הוא לא נאם בזמן שאני הייתי

1. ייתכן ובד"כ הוא נוהג אחרת, לא מתיימר להביע דעה מה קורה בד"כ על סמך ביקור קצרצר. 2. לגבי מזגן, איך לאמר, לא ממש נזקקנו לו (יחסית לשם חמסין פה עכשיו בארץ). תודה על הטיפ לגבי הקיץ. 3. אני לא נתקלתי ב"ישראלי המכוער" בהרקדה הספציפית, אבל לא ממש עשיתי סקר. למען האמת, גם לא חיפשתי כזה.

למעלה