ריקודי עם - אסור !!!

למרים בת ניסים

למרים בת ניסים - בגלל ההגדרה שלך כזכר נורא קשה לי להחליט איך לפנות אליך. זכר? נקבה? משהו באמצע? אנדרוגינוס אולי? טוב, לא חשוב - לא זה הנושא. מה שרציתי להגיד לך זה שזה פשוט לא עניינך, ולא עניין הרב המכובד והמלומד שלך. לא מוצא חן בעיניכם - אל תבואו להרקדות. תמשיכו להתפלל בישיבות ובבתי הכנסת. אנחנו נמשיך לרקוד לכייף ולהנות כאוות נפשנו, גם עם בני המין השני. אנחנו ילדים גדולים ומותר לנו - מי את/ה שתחנכי אותנו?!

אוו... הנה שני מועמדים

הרדאר שלי התחיל לפעול. מי מכם פנוי??? נא לא להביא את הנשים החוקיות מהבית - אנחנו נכייף אחרי ההרקדה, להשלמת הבילוי. לא ידעת, מרים בת ניסים שזאת בעצם מטרת ההרקדה? אחלי לי בהצלחה עכשיו. עוד לא מצאתי מישהו להערב!!!

חזרתי מהרקדה באוניברסיטה

ואז שמעתי רחש. התקרבתי, ושמעתי בבירור: "אלמונית, בואי הנה". היה זה המחשב. ומי אני, שאסרב? קראתי, ולא יכולתי להתאפק מלהגיב. "תן לאצבעות ללכת במקומך...".

Dיהודה

New member
כבוד הרב צודק מאוד !!! אבל ...

מה שנכתב : תשובה: ריקודי עם מתקיימים בריקוד קבוצתי מעורב וזה אסור מאוד! ערבוב שכזה נופל בתוך מסכת גירויים אסורים של מראה אסור, מגע אסור ונגררים מכל זה לקשרים דמיוניים או ממשיים אסורים מאחורי הקלעים. ובלי להיות ציני , היום הסתובבתי בסופר ..ושומו שמיים...ראיתי נשים וגברים יחד ונושא של מראה אסור צץ והופיע מייד. אז האם גם לסופר אסור ללכת יחד ? למה בטו באב האיסור הזה נעלם ??? הדרך לבצע הפרדה מוחלטת לא רחוקה. אם מרים בת ניסים היתה שואלת את הרב שאלות נוספות היתה מגלה שהרב ( ואיני מתכוון לפגוע בו ) היה רוצה שמעמד האישה יתבטא רק ב - 4 הבלטות לפני הכיור. אין לי ספק שמרים בת ניסים אל התכוונה לזה . וגם אנחנו לא. מעניין למה בחלק מהדתות השונות , הפרשנות של קשר בין גברים לנשים מצריך הפרדה מוחלטת ואפילו דיכוי של האישה ? עצוב לי שזו הפרשנות שנותנים לדת היהודית. לפחות לפי המקורות היתה דת סובלנית יותר , מקבלת את האישה במעמד ראוי בקיצר... דת שמחה יותר. רק ב.... יהודה

יהודה.. אל תקח את זה קשה מידי..

מרים בת ניסים היא כינוי של מישהו שנכנס לפה {או של מישהו שכותב כאן בקביעות} על מנת לפתוח שרשור שיגרום לתגובות שנויות במחלוקת... זה לא שבאמת מרים זו היא או שהיא/הוא בכלל שומר מצוות .

כל מה שיש לי להגיד זה

Dיהודה

New member
תודה ...עכשיו אלך להרגע אצל יום טוב

שרק2 היחיד , בעצם לכולם. האמת ? אני רגוע
. רבים מכירים אותי ויודעים שאחת מבנות הזוג שלי להרקדה היא דתיה ( רקדנית מעולה
). אני גם גר בסביבה בה כחצי מהשכנים דתיים. לצערי נתקל במצב בו דת והמילה סובלנות לא חיים בשלום
. החלק שאינו מובן לי מאליו הוא בפרשנויות שנותנים לדת , הצורך לקחת הדברים להקצנה. מין סוג חשיבה של בני אדם שעוד לא ראיתי שמקדם משהו..
. וכמו שרשמתי , אם הכל יסתדר אלך לרקוד ברעננה אצל יום טוב אוחיון. אין כמו ריקוד צ'ה צ'ק בשביל לנקות את הראש.
רק במחשבות טובות. יהודה

סטיריקן

New member
גם להיות מדריך? זה להיות סוג של רב

מוטב שלא נזלזל ברבנים, ולא נשתלח בדת אבותינו. גם מדריך לריקודים? זה להיות סוג של "רב".. ובדומה לרבי? גם למדריך יש סוגדים וסוגדות... עם להט פנטי שנמשך שנים. קשר הדוק, אדוק, משולהב וקנאי, לא פחות מקסמו של רב אותנטי. לכן, איש באמונתו יחיה, ואסיים בפתגם הולנדי משנת 1622 Live and let live

יהודה ידידי...מקווה שאכן נרגעת אמש.

רק היום ראיתי את הודעתך, וכך פיספסתי את צ'אצ'ק. מקווה שגם בלי הצ'אצ'ק אמש, אכן נרגעת והצלחת לנקות את הראש. (מבטיח לשים בשבוע הבא). ומעט על דברי תורה, הדת מיסודה קוראת במפורש לאחווה,אהבה, אחדות, שיויוניות,כיבוד הזולת,ערכי משפחה סובלנות ועוד..... ערכים יקרים אלו, התפקששו רובם עת ניתנו להם פרשנויות אחרות, ע"י פרשנים של העת החדשה, קרי הרבנים בקהילותיהם היום. כל רב עם אמונתו והבנתו את הכתוב. חבללללללללללללל. על כן אין מתאים יותר מהפתגם "איש באמונתו יחיה". שבת שלום לכולנו. יום טוב אוחיון.

למעלה