ריקבון סנפירים

s i g a l d

New member
ריקבון סנפירים

קניתי 4 גופיות גדולות ושמנות לפני ארבעה ימים-אחת מהם שבודתי אותה בתוך תא רשת גדול- סובלת כרגע מריקבון סנפירים- היא כמעט ולא זזה - היא בעיקר נמצאת במצב מאונך כמעט והזנב שלה נראה ממש מפורר. הוצאתי אותה החוצה ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. האם יש למישהו רעיון? יש תרופה מסויימת? והאם זה יכול לגרום להדבקת דגים נוספים? תודה רבה

s i g a l d

New member
ראשית

היא כבר מתה- תוך כמה שעות. דבר שני- לא עניתם ליח ממה זה נובע והאם יכול להיות שהיא הדביקה לי דגים אחרים? ועוד דבר- דג אחד מכוער שקניתי לפני איזה שבועיים נעלם לי- כנראה שהוא מת בין האבנים ועכשיו הוא נרקב- השאלה מה ניתןם לעשות?

אם מת לך דג זאת יכולה להיות הסיבה

רצוי להחליף מים ולהוציא את השאריות שלו מאמוניה.

s i g a l d

New member
זהו ש..

אני לא יודעת איפה הוא בכלל- נראה לי שהוא כבר נרקב- וחוץ מזה מה קשור אמוניה? למה אתה מתכוון?

שדג מת ואת לא מוציאה אותו..

זה יכול להביא להרבה מחלות וכנראה שזה גרם לגופית למחלה. שימי קצת מלח במים לחיטוי

duel

New member
ניתן לבצע מספר דברים

הדג "הנעלם" סביר להניח נרקב, כתוצאה מהריקבון נוצרת אמוניה. אם יש לך פילטרציה ביולוגית - אין סיבה לדאגה, הבקטריות עובדות בשבילך. אם אין לך מומלץ לבצע ריענון של שליש מהמים. הייתי רוכש תרופה נגד רקבון סנפירים ומשתמש בחצי מינון, טיפול אחד. אל תחליפי את כל המים.

s i g a l d

New member
דודי

אני אגיד לך מה עוד לא קרה פעם אחת שהיה לי דג חולה( וזה קרה המון פעמים)- ושהצלחתי להציל אותו- תמיד זהנראה לי קרב אבוד מלכתחילה. השאלה אם אתה- כאחד שמבין ולא סתם קנה זוג דגי זהב לפני חודשיים וסתם מתיימר לשלוט בחומר ולתת עצות אחיתופל- לתת סקירה של המחלות הנפוצות - התרופות המומלצות להן ומה העלויות פחות או יותר...סתם אם בא לך- אני בטוחה שעוד אנשים ישמחו מהשרות הזה. תודה

s i g a l d

New member
אגב- יש לי

פילטר שהכנתי לבד- אם טוף- פחם ופרלון- אני מקווה שזה בסדר- על כל פנים המים ממש צלולים.

duel

New member
אני מודה לך על הערת האגב הזו

שאלה לי אלייך, האם בעת טיפולייך הקודמים במחלות היה פחם בפילטר? כאשר מוסיפים תרופה לאקווריום שבו יש פחם, הפחם סופח אליו את התרופה ומונע את הטיפול.... יותר מזה, הפחם יכול להוות מקור לרעלים אם לא מטפלים בו לפי הוראות היצרן. הנה מאמר על יתרונות וחסרונות השימוש בפחם. לגבי הפילטר שבנית, תוודאי שהוא עובד היטב, שאין סתימות, שסירקולציית המים מתאימה לגודל האקווריום ובכלל תקפידי על תפקוד תקין של הפילטר. לדעתי אם האקווריום שלך קטן מ-80 ס"מ עדיף לרכוש פילטר ביולוגי פנימי פינתי (לא יותר מ-50 שח). הפילטר יחסוך ממך דאגות. לדעתי תוציאי את הפחם מהאקווריום ואל תשתמשי בפחם דרך קבע.

duel

New member
סיגל

עצות אחיתופל..... מאיפה זה בא? לא משנה... סקירה של המחלות נפוצות זה רעיון מעולה! לכן אני אפנה אותך לשאלות הנפוצות, שם יש סקירת מחלות נפוצות, דרכי טיפול ועוד. לגבי ריקבון סנפירים, "הריקבון" זה בעצם פטריה והטיפול במחלה זו הוא ע"י תרופה נגד פונגוס (פטרת). לגבי מחירים, לא ביצעתי סקירה כי אין סיכוי שהמחיר שאציין היום יהיה המחיר מחר. המחירים משתנים מחנות לחנות, מספק לספק, מהדולר והיורו, מהיצע וביקוש, ממיתון ואינפלציה ועוד הרבה גורמים משתנים שלא תלויים בנו. כעיקרון המחירים של התרופות למחלות הנפוצות נעים מ-10 - 40 שח בממוצע. סיגל, לפני התחלת טיפול תרופתי תקראי את הוראות היצרן, תתייעצי איתנו או עם כל מקור מבין אחר, אך החשוב מכל להצלחה בטיפול הוא מעקב יומיומי על בריאות והתנהגות הדגים לזיהוי מוקדם של מחלות. אם תרצי לנתח את הגורמים לכישלון הטיפולים הקודמים שלך, אני אשמח.

s i g a l d

New member
וואוו..כמה מילים ..גם אני יודעת ../images/Emo13.gif

אז ככה: 1. את הפחם הפעיל הכנסתי רק לפני כשבוע 2. יש לי בעצם בריכה או ליתר דיוק אמבטיה בחצר- זה לא אקווריום 3. הפילטר תקין 4. ממצאי הימים האחרונים- גופית אחת שקניתי לפני ימים מספר- ריקבון זנב- מתה לאחר כיממה 5. סייפן- גיליתי היום בבוקר עם כתם לבן קצת מאחורי הראש- בחנות דגים אמרו לי שריקבון סנפירים - אצל גופים זה מופיע כריקבון בזנב ואילו אצל הסייפנים זה בא לידי ביטוי בכתמים לבנים על הגוף- האם זה נכון? 6. את הסייפן בודדתי לתוך דלי 7. בחנות נתנו לי מין אבקה צהובה והוא אמר שזה מיועד לריקבון סנפירים- אני מאוד חוששת להשתמש בזה- כי אני לא רוצה לגרום לתמותת הדגים הבריאים 8.אני עד היום לא קיבלתי תשובה חד משמעית- האם ריקבון סנפירים זה מדבק- או שיש לתת לדג להירגע אחרי שמנטרלים את מקור הסטרס 9.יש לי אקווריום קטן בתוך הבית שבו אני שמה השרצות מהבריכה בגינה- בהשרצה אחת של סייפנית אדומה- יצאו שלושים דגים- הבעיה היא שלאחר מספר ימים- הזנב שלהם החל "להיאכל" והוא הפך להיות כזה משולש וקטן עד שכמעט הוא לא נשמר- זה התחיל מדגיג אחד או שניים וככה התפשט רק ללהקה הזאת( ממש מוזר)- אני מקווה שזה ילא ידביק לי את שאר השרצים- לפני כיומיים התחילו למות לי הסייפנים הקטנים אחד אחרי השני- ככה מתו לי בערך חמישה עד שהיום החלטתי להוציא אותם מהאקווריום והחלפתי שליש מהמים. 10.עכשיו אני לא ממש יודעת מה עוד לעשות- יש לי סייפן אחד בוגר עם כתם מעל הראש בתוך דלי- אני לא יודעת אם להחזיר אותו ככה לבריכה. יש לי דגיגונים בתוך האקווריום שאין לי מושג אם הם הודבקו ע"י הסייפנים ועליי לטפל בהם או לא ( ומספיק הוצאת הסייפנים והחלפת מים). אני מקווה שלא נרדמתם תודה

s i g a l d

New member
כן- יש לי בריכה

מאחר והבריכה המקורית זקוקה לשיפוץ- עכשיו הדגים שלי נמצאים בתוך אמבטיה חצר. כך שזו גם בריכה- לא גדולה....אבל בריכה

duel

New member
כמה דברים

1. תוציאי את הפחם. 2. מה גודל המיכל? כמה נפח מים נטו יש? (בקישורי העזר יש מחשבון נפלא). 3. ריקבון סנפירים זה פונגוס ופונגוס מדבק, לכן כדאי לטפל בכלל המיכל ולא לבודד את הדג הנגוע ביותר. 4. לגבי הדגיגונים באקווריום, תבצעי ריענוני מים של שליש פעם בשבוע ותהיי עם היד על הדופק. 5. אחד מגורמי התמותה לדגי מים טרופים בבריכות הוא שינויי טמפרטורה (כמו שקורה בארץ בזמן האחרון) וכמובן טמפרטורה נמוכה מ-23 לא מיטיבה עם דגיגונים - וגם העברתם לסביבה חדשה קרי אקווריום ההשרצות. 6. אני לא מכיר את האבקה הצהובה ולדעתי לא הייתי משתמש בה אלא בתרופה נגד פונגוס. - עכשיו לגבי התשובה החד משמעית אם ריקבון סנפירים מדבק - כן. - לתת לדג להירגע לאחר מקור הסטרס - לנטרל קודם את המחלה ואז התנאים הטובים בכללותם יעזרו לדג לצאת מהסטרס - אין דרך אחרת. מקווה שזה עושה קצת סדר.

duel

New member
יש מגוון תרופות נגד פונגוס

בכל חנות לבעלי חיים יש תרופה כזו. פשוט תבקשי תרופה נגד פונגוס ותקראי את תווית התרופה שאכן היא מטפלת בפונגוס. שם התרופה לא משחק פה תפקיד.

למעלה