ריצוף שהוצף - הצילו

גיא קרן

New member
ריצוף שהוצף - הצילו

הבית שלנו נמצא בבניה. הבית רוצף לפני כחודש אך עדיין לא בוצע מילוי הפוגות ברובע. בימים האחרונים הבית הוצף לחלוטין (גם גשם שחדר מהחלונות שעדיין לא סגורים וגם מהתקרה שעוד לא נאטמה כראוי והרעפים שדלפו) האם יכולה להיות בעיה מכך? האם הריצוף . תשתית הריצוף הלכה פייפן?

גיא קרן

New member
מה כן???!!!??

תהיה בריא מר "משה פרל" על התשובה המלומדת והמחכימה שלך...עזרת לי מאד

avi5199

New member
לא חושב שזאת בעיה, לדעתיהמים יתיבשו

במצב רגיל כשיש הצפה בבית קיים, המים חודרים תחת הרצפה ואחרי כמה זמן מתיבשים ולא קורה שום אסון. זה גם תלוי איזו ריצפה זאת ( קרמיקה פורצלן שיש טרצו שומשום ... ) תלוי גם ממה הקירות עשויים , איטונג, בלוקים, גבס ( הם גם עלולים לספוג קצת מים ) כדאי לחכות ליבוש לפני ישום של הרובה, ולפני צביעה. בנתיים סגור את החלונות בניילון שלא יחדור גשם נוסף, וזרז את איש האלומיניום. אבל למה התקרה דולפת? היה צריך להיות כבר איטום בשלב הזה .

משה פרל

New member
כן המפקד ../images/Emo35.gif

על התשובה הקודמת תוסיף גם את סוג התשתית וקצת מזל. באחד הבתים שגרתי בהם ניסו לייבש את הריצוף והתשתית לשווא והם הוחלפו, לפעמים זה כן מצליח. בקיצקץ צריך לראות בשטח.

fireman

New member
הרבה סבלנות תצטרכו

וזה תלוי מאוד בסוג הריצוף והמצע מתחת. אצלי קרה ואני לא מאחל לאף אחד, נזילה מהגג שהגיעה לגרם מדרגות מאבן חלילה..... האבן כולה נרטבה, הצבע השתנה, נהיו כתמים לבנים כל הזמן אבל בסופו של דבר, אחרי כחודשיים-שלושה המצב של לקדמותו לאחר שהכל התייבש. היות ואנחנו בעיצומם של ימים קרים הבעיה כפולה ומכופלת ומשך זמן היבוש ארוך צפו לפרק זמן ארוך מאוד של חודשים. לפני שאתם בכלל פונים למשימת הייבוש פנו לטיפול מיידי בגורם הבעיה כלומר הנזילות מהגג ומהחלונות, לסגור ולאטום את הכל בהקדם האפשרי כי כל ייבוש של חודש יילך לכם לעזאזל בגשם של 20 דקות. לאחר מכן נצלו כל הזדמנות של מזג אויר ללא גשם ותאווררו את הבית. אם ברשותכם מאווררים גדולים (לי למזלי היו שלושה) והפעילו אותם על אדני החלון בנקודות שונות בבית בכדי להניע את האויר מבחוץ לתוך הבית ומהבית החוצה מאחר וסביר להניח שאחוזי הלחות בתוך המבנה יהיו גבוהים יותר מאשר בחוץ גם בימים קרים. בשום פנים ואופן לא לחמם, לא עם תנורים ולא עם פאנים, לא קמינים ולא רדיאטורים. תנו לזמן לעשות את שלו ובשלב זה ותרו על הרובה, יישום הרובה רק יעכב את תהליך הייבוש. שתי שאלות שיש לתת עליהן את הדעת הן: 1. מהו סוג הריצוף? 2. מה סוג המצע מתחת?

mol3

New member
זה בית ? או דירה.

אם בית, זו בניה עצמית ?. אם כן, היכן המפקח שלכם ?. לדאוג שהבית יאטם מיד (איטום לגג ולקירות והתקנת חלונות ודלתות). אם אין אפשרות להתקין חלונות חייבים לאטום לפחות עם ניילון.

גיא קרן

New member
בית הנבנה במסגרת פרוייקט גדול

ולא....אין שם מפקח. יש מנהל עבודה ונציג של הקבלן חלק גדול מהבתים סובלים מאותה בעיה ואין לי יכולת להשפיע על סדר העבודה שלהם לצערי...

mol3

New member
כן, יש לך יכולת

שכור שירותיו של מפקח מטעמך, מהנדס בעל ניסיון בתחום הפיקוח. הוא יתעד את המצב וימשיך לעקוב. במידה וישאר נזק, המפקח יכניס את הדברים בדו"ח שלפני המסירה והקבלן יהיה חייב להחליף את הריצוף וחומר המילוי. ואם לא יעשה כך, תהייה לך חוות דעת מומחה שתעד את הדברים מהרגע הראשון.

למעלה