ריצוף קרמיקה 80X80

alm985

Member
לצורך הדבקת קרמיקה 80X80 לרצפה, חלק על מרצפות וחלק על כסוי הבטון האם רצוי/אפשר עם דבק מסויים ?

קבצים מצורפים

• ריצוף.jpg
    ריצוף.jpg
    KB 46.6 · צפיות: 7

dudi4321

Active member
ב2003 ביצעתי עבודות רבות בבית. הבאתי פועלים שלא מבינים שעזרו לי.
התיעצתי עם מהנדס יועץ של בי ג'י. אפילו פעם אחת בשבת התקשרתי וענה.
התשובה היא שלכל ישום יש את הדבק או הדבקים האופטימלי. תלוי בעובי ההדבקה. בכל מקרה צריך להדביק לא על אבק או שיירי בניין.
דלתות לחתוך למטה כי פני השטח של הריצוף גבוהים יותר.
כמו כן יש חברה ידועה המיצרת בישראל SIKA
תתיעץ גם עם טמבור.

לפי זכרוני יצרתי על גב כל אריח גרניט פורצלן שכבה מ-
מים
חול זיפזיף
דבק בי ג'י מס' 17
מברישים לפני ההדבקה. לעבוד עם כפפות לטקס כי זה מאד דביק.
את החומר הזמנתי שקים להדבקת קרמיקה. אבל אצלי הסרתי את הבלטות הישנות, ערבבתי בחול הקיים מלט יבש עם מגרפה.
את הריצוף בצעו במדוייק ובאיטיות 2 סינים מאד מאד מקצוענים, לנשק להם את הידים!

לפי צילום החדר, הבנתי שהבטון משלים חוסרי אריחים. וודא עם לוח ישר שהשטח אופקי וללא שקעים או גבעות!
לדעתי רק להקפיד למרוח את כל שטח האריח בעזרת מאלדג' משונן עם הדבק לרצפות שתבחר.

רשר

Well-known member
מנהל
אם כבר הזכרו הדלתות - חשוב לטפל גם במשקופים במיוחד אם הם מעץ ושקועים לתוך הרצפה,
השיטה הישנה של טרצו היתה לרצף סביב המשקוף וכך נוצר פתח לכל חרק שחדר לתשתית החול לעלות דרך המשקוף ולהרוס אותו, בנוסף מי שטיפת רצפה חדרו לחול ועלו נימית למשקוף וכמובן נפחו ופוררו אותו,
לכן צריך לחזק את המשקוף לקיר עם בורג/דיבל מיוחד בגובה כ 10-15 ס"מ מהרצפה,
אחרי החיזוק חותכים את תחתית המשקוף ומחלצים את העץ מהרצפה הישנה,
לאחר הריצוף שמפלסו מתחת למשקוף מכניסים פיסת פלסטיק (חתוכה בצורת המשקוף) בין האריחים למשקוף וסוגרים עם סיליקון או מרק אקרילי לשימוש חיצוני (עמיד למים),

dudi4321

Active member
אני דוגל בשיטה הישנה, לא לחתוך את המשקוף. להקפיד מאד לא לשפוך מים בשטיפה ולא חומרי ניקיון. רק לנקות עם סמרטוט לח או סחוט. מזכיר לי שכנה שתמיד, כל יום רחצה את כל הבית כולל קירות עם צינור גינה. גם המקרר וגם המשקופים נרקבו.

למעלה