ריצוף חוץ - רעיונות

מלי ש מ

New member
ריצוף חוץ - רעיונות

שלום לכם, כיצד הייתם מרצפים שביל גישה לבית באורך 15 מ´ ורוחב 3 מ´. הבית הוא פנימי והשביל משמש גישה לחניות לכלי הרכב שלנו בלבד (שני כלי רכב) וכמובן להולכי רגל. אשמח לשמוע רעיונות, המלצות וכמובן אזהרות.

etilly

New member
אולי...

ריבועי בטון מוחלק משולב בחצץ או חלוקי נחל??

מאגר

New member
../images/Emo91.gifריצוף חוץ

יש מספר דרכים לריצוף חוץ למשטחים כאלה 1 . ריצוף עם אבנים משתלבות על מצא של פסולת מחצבה מהודקת אחד דברים היפים שאלה מי מתכנן את הדוגמא 2 . ריצוף בחלוקי נחל בינוניים על מצא פסולת מחצבה מהודק עם מדאת בטון 3 . אספלט מהודק וכבוש 4 . משטח בטון בעובי של 15-20 ס"מ עם זיון ברזל מתאים שעליו אפשר לרצף עם אריחי שיש חברון לא מלוטש או לצקת גרנוליט 5 . לפזר מצא פסולת מחצבה מהודקת ועל זה לפזר שיכבה טובה של חצץ אבל זה צריך לקחת בחשבון שיש אבק כל הזמן

מאגר

New member
פסות מחצבה ../images/Emo39.gif

פסולת מחצבה זהו סוג של חול עם אבנים כפי שהיה פעם כורכר שמשמ מצא קשה לאחר שמרטיבים אותו ומהדקים אותוכל קבלן ביצוע של עבודות תשתית וחוץ מכיר את החומר ומשתמש בו הו פשוט נותן צא קשה שעליו עושים כבישים מדרכות ושבילים גם ביציקות של משטחי בטון הגינה משתמשים בחומר הזה כמצא בסיסי החומר ניקרא כך מאחר והוא השאריות של המחצבה אחרי שעושים את החצץ או כל אגרגת אחר מסוג זה הפסולת מכילה בדרך כלל הרבה חול וקצת אבן בגדלים שונים שהיתליחה לעבור את המגרסה

מלי ש מ

New member
אז ככה,,

הכינו כבר את התשתית שמו "מכלוטה" (האם לזה התכוונת בפסולת בניין?), הידקו עם מכבש, פרסו ניילונים, הניחו רשתות ברזל ויצקו בטון. כעת עלינו להחליט אין לרצף. אחת האופציות היא בומנייט, אבל משום מה זה נראה לי דהוי. ראיתי כמה גוונים ולא ממש התרשמתי. גרנוליט אני לא אוהבת. חצץ בעייתי מפני שהילדים אמורים לשחק שם ונפילה על חצץ מאוד לא נעימה. חשבתי יותר בכיוון של האבנים הטבעיות. השאלה היא מה מתאים והאם עם הזמן לא ישארו סימנים שחורים במסלול הנסיעה.

arcdsgn

New member
ככה וככה,

אם הילדים ישחקו לאורך החניה, היכן יחנו המכוניות?, ולהיפך? הייתי פורס מזרונים במקום החניה ואת המכוניות מעלה עם מנוף על גג הבית (שלא יפריעו)... ולהיפך?

מלי ש מ

New member
המכוניות יחנו

בחניה המקורה בקצה השביל שאורכו 15 מ´. לא נראה לך שילדים ישחקו בשטח בגודל 15X3, סגור ומגודר? או שאין לך ילדים או שאתה אופטימי. מאחר והתנועה היחדיה של כלי הרכב שטח הזה היא של כלי הרכב שלנו, 98% מהזמן השטח פנוי למשחקים, חוץ מהגינה וחדר המשחקים הענק שעשינו להם במרתף כמובן. חוץ מזה, וזה ממש לא מצחיק, יש היום אפשרות לחניות בגובה, אבל גם מנגנון ההרמה של המכונית תופס מקום, כך שלא הרווחתי בזה כלום

מאגר

New member
פסולת בנין../images/Emo59.gif

פסולת בנין מתחת לבטון דבר מאוד מסוכן הוא משנה את צמיגותו במשך השנים וגורם לשקיעה של המקום מחלוטמ זה מה שניקראה העיברית פסולת מחצבה מחלוטה זה בערבית אבל מה לעשות בבנין בארץ משתמשים במושגים לא עיבריים בכל התחומים למרות שיש לנו שפה יפה קצת קשה אבל שלנו ויפה

arcdsgn

New member
כבר אמרת הכל

נו, אם את כל כך חכמה אז למה לתכנן את החניה דרך הפורום? (אם זה בכלל אפשרי)... בעוד כחודשיים אהיה אבא והסביבה שבחרתי לגידול ילדי היא לא מגודרת וסגורה, זה מתוך אופטימיות (לא פרנויה). מכוניות צריכות להשאר בחוץ!!! הם לא בוכות בלילה(מקסימום יש ביטוח לא?!?)

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלריצוף חוץ

אם ילדים צריכים לשחק באיזור הזה רצוי לעשות בומנייט ואצל יצרן הבומנייט בנווה ירק יש גודמאות מקסימות וצבעים נהדרים אג הוא הייחידי שיש לו רישון מחברת בוממנייט בחו"ל להשתמש בחומר הזה שניקראה בומנייט הוא גם עובד ממוחשב כך שבעוד 10 שנים שתירצי את אותו גוון תוכלי לקבל אותו לגבי חניה בקומות המכשיר החדשני לא תופס יותר מאשר גודל של מכונית פרטית בסדר גודל של מכונית מנהלים עם מתקינים את זה נכון ניתן לראות את זה בירחונים החדשים של משק וחבורה ובירחוני הבניה השונים

אבן כורכר או טופו

היי מלי אני מאוד בעד אבן טבעית, אך תמיד תראי את סימני המכוניות וטיפטופי השמן... כחול שהחומר מחוספס יותר ופחות אחיד , הלכלוך יפגע פחות במראה. אישית, אני הכי אוהבת אבן כורכר (לא כורכרית - שזו יציקה של כורכר גרוס) יש לה חורים ועורקים והיא ניראית פראית משהו. הגוון הכלל לבן -כורכר... יש עוד אבן שנראית טוב אם כי היא קצת מתפוררת ושמה טופו (TUFO) מיובאת מאיטליה ועלולה להיות יקרה. צבעה כהה יותר ולכן תבלע טוב יותר את הלכלוך של המכוניות. מצד שני נפילה עליה תהיה נורא שורטת... באיזה איזור את גרה? אוכל להפנות אותך לספקי אבן כדי שתוכלי לראות.

מלי ש מ

New member
טופו? יאממי../images/Emo6.gif

גם אני הכי אוהבת את האבנים הטבעיות, אבל המחיר??? לגבי הטופו, גם מתפוררת וגם שורטת - לא מתאים. אנחנו גרים בתל מונד.

למעלה