ריצוף בגינה

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
ריצוף בגינה ../images/Emo53.gif

אנחנו אמורים לרצף שטח של "מרפסת" בדירת הגן. הזמנו מראש יותר ריצוף כמו הריצוף בתוך הדירה (גרניט פורצלן מבריק)... מקובל לרצף בכזה ריצוף בגינה?? יש לנו שטח נוסף שנצטרך לרצף- מעין שביל שמקיף את הגינה ומגיע עד הכניסה למטבח.. ואני נורא רוצה אבני דריכה בגינה.. אני קצת "אובדת" בכל העניין.... יש למישהו ניסיון ויכול לייעץ לי בעניין?? תודה ויום נעים
מזי.

avi5199

New member
בגינה רצוי מרצפות נגד החלקה

אני חושב שהמבריק לא יתאים, כוון שכשהוא נרטב מחליקים עליו.

../images/Emo45.gif זה מסוכן!!

בחוץ מרצפים רק במחוספס המבריק הוא אסון ברגע שהוא רטוב משטח החלקה ממש

פיטנגו4

New member
ריצוף חוץ

לגבי החלקה - הכי טוב זה לבדוק להניח כמה אריחים, להתיז עליהם, ולראות האם הם חלקים או לא. לא להתפשר בכך בכלל, מניסיון אישי של החלקה- זה עלול להיות כואב מאד לתקופה ארוכה מאד. יש חברה ששופכת מין חומצה על הריצוף נגד החלקה. זה עושה אותו מחוספס. בפעם האחרונה שבדקתי, היה אפשר להזמין אותם רק ל 100 מ"ר ומעלה. בריצוף חוץ, הרעיון העיקרי הוא שהרחבה בחוץ תהווה המשך ישיר של הפנים. לכן, מקובל לרצף בגינה בריצוף זהה, או דומה (גודל שונה, הנחה אלכסונית וכד'), או בשילוב. כלמור: שילוב האריח במסגרת, בעיטורים בפינות, וכדומה. מספיק לפעמים "נגיעה" של אותו חומר או אותו צבע כדי שויזואלית זה יראה המשך. אבני דריכה (אבני קפיצה, אבני דילוג) מאד מקובלות, לא יקרות יחסית, אבל החסרון היחיד שלהן הוא שהן לא נוחות להליכה עם עגלות ילדים או עם עקבי סטליטו. אם אתם באזור בניה, אפשר בקלות למצוא אבני שכבות דקות שנשארו שארית אחרי חיפוי חומות. אבני דריכה יש גם מגזעי עץ מנוסרים לרוחב, אדני רכבת, צפחה, בטון עם הטבעות ועוד ועוד. מי שמיעץ בכל מה שקשור לפיתוח חוץ זה יועץ נוף, בד"כ אדריכל נוף או הנדסאי אדרכילות נוף. הוא מתאים את פיתוח הגינה לסגנון הבית ולחומרים שבסביבה. בנוסף, הוא גם מתכנן את הגינה מבחינת חללים, רחבות שבילים ופרגולות, וכמובן גם צמחיה, השקיה ותאורה.

mazy

New member
תודה על התגובות...

אני חושבת שכשהזמנו ריצוף, הוזמן ריצוף למרפסת....
אמנם זה לא הרבה ריצוף...אבל בכל זאת. לפי מה שנראה לי ,נצטרך "לספוג" את זה ולהזמין ריצוף דומה לריצוף הבית, אבל מחוספס.

למעלה