ריצוף או דק?

ריצוף או דק?

בכניסה לבית אני רוצה לעשות פינת ישיבה בערך4*4 האם הגודל הזה יספיק לשבת ברווח ולארח? האם דק יקר יותר מריצוף? כמה אמור לעלות לי משטח דק בגודל הנ"ל? אני מתכננת גם פרגולה. האם דק ישתלב יותר מריצוף? מה ההבדל במחיר, בתחזוקה, בעמידות לאורך שנים?

דק

דק אורן סביב 200 ש"ח למ"ר (כולל עבודה) כלומר 3200 ש"ח דק איפאה סביב 500 ש"ח למ"ר (כולל עבודה) כלומר 8000 ש"ח. ניתן להוזיל עלויות כמובן אם עושים לבד... לגבי ריצוף - את רוצה משתלבות או יציקת בטון ומעליה ריצוף אבן חוץ? אם כבר יש יציקה זה קל יותר. אם אין תשלמי על העבודה והיציקה וזה יצא כבר יותר יקר מדק. אם רק משתלבות על מצע חול מהודק כנראה זול יותר. במחירים האלו והגודל הזה נראה לי שדק עדיף. דק יחזיק פחות מריצוף, סביב כמה שנים בטיפול נכון אבל לטעמי יפה יותר עם פרגולה מעץ

goesh pro

New member
כניסה לבית=חצר/מרפסת ?

איזה סוג ריצוף? קרמיקה/אבן טבעית/משתלבות ? איזה דק: עץ אורן יותר "פשוט" אבל עושה את העבודה, או איפאה ( יותר מרשים, דורש טיפול כל חצי שנה לפחות, אם לא יראה כמו אורן) הכל תלוי ועומד. תני תשובות

כן.

בכניסה לבית נעשה ריצןף-פינת ישיבה. (אין לנו מקום אחר) מה נעשה ? זוהי בדיוק ההתלבטות... השביל לבית - אבנים משתלבות. אני מחפשת משהו שלא צריך לתחזק אבל אוהבת את המראה של הדק.

goesh pro

New member
אני חושב שמדובר יותר על טעם וריח ופחות

אני חושב שמדובר יותר על טעם וריח ופחות על כסף.... לא שאני נכנס לך לארנק ולטעמך האישי, אבל מבחינת יופי גם דק וגם אבן משתלבת יכול ללכת ולהיות מוצלח מאוד. אני לא סגור על מחיר הדק שקיבלת כאן, אבל אולי אני לא מעודכן, אני בעיקרון בונה לבד... לאורן החומר עשוי להיות משהו כמו 150 ש"ח למ"ר אז 200 כולל עב' נשמע לי מעט, אבל אולי אני טועה! דק אורן או איפאה דורש טיפול. איפאה יותר כי אם לא מטפלים בו הוא נראה אפור ושרוף כמו אורן, חוץ מזה היום לכל עץ קשה של דקים קוראים "איפאה" וזה לא נכון, המחיר יכול להגיע עד פי שלוש בעלות החומר. לגבי אבן: אבן טבעית "קליפה" יכולה לעלות לא יותר מ 5000 ש"ח חומר כולל עבודה. (בהגזמה! ) בעוד שלושה ימים יהיה לי דק אורן מוכן ומזומן לצפיה.. את באמת איילת השחר ?!

עלויות- אני רק שאלה...

רציתי לוודא : דק אורן עולה בסביבות 150 וכמה עולה עבודה? ( למטר כמובן) מה סדר גודל של ריצוף חוצ סטנדרטי ?( ככל שניתן להגדיר מושג חמקמק זה) ועלות בנייה? מה לגבי בלאי ותחזוקה של שניהם? כי.. חייבים לחסוך ( במים אבל גם בכסף)

למעלה