ריצה מוזרה. האומנם???

ff6aa

New member
ריצה מוזרה. האומנם???

בתי בת שנתיים וחצי. התחילה ללכת בגיל שנה ושלוש חודשים. עדין יש לה צורת ריצה שונה מילדים בגילה!! רופא הילדים שלה מתעקש שהכול בסדר וזה רק ענין של זמן. רופא אורטופד בדק אותה שניה ואמר שאין בעייה. אני מודאגת. האם להתעקש שרופא אחר יבדוק? אולי מסגרת בדיקה/ טיפול נדרש כגון פיזיטרפיה?

אלדורית

New member
כמו בכל מצב: אם את באמת דואגת

תמשיכי לבדוק. אף אחד לא מכיר את הילדה שלך היטב כמוך. יכול להיות שאת טועה, אבל אם לא מדובר בהליכים מכאיבים, אני לא רואה סיבה להרגיע את דאגתך בבדיקה של מומחה נוסף. כשהגדולה שלי היתה בת שנתיים היא פיתחה מעין צליעה שהופיעה ונעלמה מדי פעם. אני דאגתי מאוד (לפעמים זה היה ממש חמור, כאילו הרגל שבורה), אבל לא מצאו כלום. התעקשתי והתעקשתי עד שהגענו לאורתופד ילדים מומחה. הוא היה גס רוח ומלא ספק, ולא מצא כלום. בסוף זה עבר מאליו. יצא שטעיתי, שזה באמת היה "שום דבר" אבל קשה היה לראות את הצליעה הזאת ולא לדאוג. נו, אז בזבזתי את הזמן של המומחה הגדול וניג'סתי לו. אז נכנסתי לרשימה השחורה שלו. היה לי שווה.

לורליי43

New member
האם היא נופלת?

אם לא אז אולי ההמשך לא רלוונטי. אם היא נופלת, ואת מרגישה שהיא מעט מסורבלת, אז יכול להיות שהיא מעט "היפוטונית"- את זה אפשר "לסדר" מצוין בעזרת הליכה מסודרת לגן שעשועים, או בעזרת כל חוג הפעלה טוב לפעוטות (כזה שעובד על קואורדינציה וחיזוק).

שרוֹן

New member
אצלינו הילד רץ עד היום

(גיל שלוש) במן דילוגים מצחיקים ולא כמו כולם. מאידך כנראה שזה חלק מעניין כולל אצלו. היא הולכת טוב? תוכלי לספר עליה עוד פרטים מלבד עניין הריצה? האם יש עוד מקומות שהיא מעט קלמזית עם הגוף? על התגובות שלה למגע (צריכה הרבה? נמנעת?).

ff6aa

New member
לא נופלת יותר מהרגיל למרות שמצפיה

בה כשהיא רצה נראה שהיא עומדת ליפול בכל רגע. מסתדרת יפה במתקנים של גן השעשועים. אוהבת חיבוקים ונשיקות

אם את מודאגת את יכולה לגשת לפיזיו

טובה לילדים. אבל משיהי טובה. עמת שלי רץ כמו דחליל (כן, זו ההגדרה הכי טובה) הוא גם רזה מאוד והוא רץ מצחיק, כאילו הוא עומד להתפרק. הייתי איתו בקופת חולים אצל אורטופד ששלל הכל מכל וכל. פזיו טובה שהייתי אצלה הראתה לי שיש לעמית גמישות יתר והיפוטונה קלה כל כך שקשה להבחין אבל בכל זאת מקשה עליו. גם עמית מתסדר יפה במתקני שעשועים ואוהב חיבוקים ונשיקות... שמת לב אולי איך היא יושבת ?(תנוחת כובסת,ישיבת w - ז"א הטוסיק על הרגליים שמקופלות) שוב, אם את דואגת לכי לבדוק.

ff6aa

New member
איך מגיעים לפיזיטרפית טובה דרך

קופת חולים מכבי באזור השרון? יושבת רוב הזמן בכריעה (כמו כדי לעשות פיפי בטבע) מה זה אומר?

קטונתי לומר מה זה אומר, גם עמית

יושב כך הרבה. הפזיו שלו שאנחנו הולכים אליה פרטי ברחובות טוענת שבדרך כלל מעיד על גמישות יתר. בת כמה הילדה? היא מריירת? מה נראה לך עוד "משונה" מלבד הריצה שלה (אני יודעת שקשה לומר כי גם אני כמעט ולא ראיתי שום בעיה אצל עמית, אנחנו הופננו לאבחון פזיו בעקבות קלינאית תקשורת טובה. לא מכירה לצערי הרב פזיו דרך מכבי. אנחנו בלאומית וכנראה שאני מעבירה את עמית למכבי.

ff6aa

New member
שנתיים וחצי.

היא שמאלית בידים. זה משנה? אם אפשר שאלה: למה פניתם לקלינאית-תקשורת?

לא נראה לי שמשנה, אבל, שוב, קטונתי

כי אני לא אשת מקצוע. איך הייתה ההתפתחות המוטורית עד עכשו? אנחנו פנינו לקלינאית תקשורת כי עמית עוד לא מדבר כמו שהוא אמור לדבר בגילו (שנתיים ושלושה חודשים). כנראה שבגלל זה אנחנו נעבור למכבי כי ברחובות המכון שהופננו דרך לאומית מתחת לכל ביקורת.

בגיל 2.3

התלוננתי פה די בחשש על איחור בדיבור אצל רעות. הדיבור לא התאים לגיל והיה בלתי מובן. בעוד שלושה שבועות הילדה בת 3 ומדברת אוטוסטרדה....האמת היא שכאן דווקא הרגיעו אותו והמליצו לי לחכות עם קלינאית תקשורת.

ישיבה בכריעה היא הישיבה הבריאה

היותר שיש. ישיבה זו נותנת לאנרגיה לזרום למטה בצורה נכונה, מומלצת במיוחד לסובלים מעציריות, מחזקת את גידי העקב, ובקיצור- אין מה לשנות. זו ישיבה טבעית של רבים מהילדים. הבעיה היא מה קורה שהישיבה הופכת אח"כ לחצי שכיבה מול הטלוויזיה....

יכול להיות, מה שקורה אצל עמית זה

שהוא יושב כך על מנת לייצב את עצמו ולהפעיל את הידיים שקרובות ונשענות על הגוף וכאן הבעיה.

למעלה