ריצה ועלייה במשקל?

TwelveEyes

New member
ריצה ועלייה במשקל?

היי, לפני כחודש התחלתי לרוץ: אני עושה את זה כל יום, בערך 20-30 ד' על 3-4 ק"מ. בהתחלה הייתי עושה הליכה בעלייה ואז רצה את כל הדרך למטה. בשבוע האחרון התחלתי עם HIIT ועברתי ל-2 ד' ריצה, 2 הליכה. לפני שהתחלתי לרוץ, שקלתי 57-58 ק"ג ואחוז השומן בגוף שלי עמד על 25.33%. עכשיו, כמעט חודש אחרי, אני שוקלת 59-60 ק"ג ואחוז השומן בגוף שלי הוא 27.46%! התזונה שלי נשארה בדיוק כפי שהייתה לפני שהתחלתי לרוץ: בערך 1200 קלוריות ליום, בעיקר חלבון מן החי (ביצים, עוף, גבינות לבנות, יוגורט, חלב), ירקות, פירות וקצת דגנים מלאים. אין לי שום בעיה רפואית, כל בדיקות הדם תקינות ואני לא בהריון. אז, מה בדיוק אני עושה לא נכון? איך זה ייתכן שאחרי כמעט חודש של ריצה יומיומית לא ירדתי אפילו גרם?

תשובה

1. החישוב הקלורי שלך שגוי, את אוכלת יותר מ 1200 קלוריות ביום. 2. ה % שומן שאת בודקת לא מדוייק. אם את בודקת את אחוז השומן שלך בהולכה חשמלית (מכשיר שמחזיקים את הידיים) או ע"י משקל דיגטלי כמו טאניטה, תשכחי מהם, הם לא יגידו לך כמה % שומן יש לך ויש להם סטיות של 50% לפחות אם לא יותר. 3. האם חוץ מהריצה את גם עושה אימוני משקולות?

TwelveEyes

New member
___

1) מאיפה הבטחון שהחישוב שגוי? אני משתמשת בשני אתרים לספירת קלוריות, שוקלת כל מה שאני אוכלת ומשווה עם הכתוב על האריזה. בשניהם אני יושבת בסביבות ה-1200 קלוריות ליום. אתה מנסה לומר לי ששלושה מקורות שונים משקרים לי לגבי כמות הקלוריות שאני צורכת? 2) אני מודדת את המתניים, הצוואר והירכיים בסרט מדידה ומכניסה את הנתונים באתר שעובד לפי נוסחה של הצבא האמריקני. 3) לא.

סליחה, התכוונתי לרשום

לפני כל הרשימת מכולת "אופציות:", ככה שאני משער שהחישוב הקלורי שגוי. 2. הצבא האמריקאי משתמש במיכשור שנקרא DEXA או בוד פוד. הצבא האמריקאי אומנם במצב פיננסי על הפנים, אבל יש להם תקציב להשתמש בטכנולוגיה קצת יותר מתקדמת מאשר חישוב כזה או אחר עם סרט מדידה. בכל מקרה החישוב הזה לא מדוייק ואפשר להפסיק למדוד אותו כי הוא לא מביא שום דבר, עדיף כבר לקנות קאליפר ב 10 דולר ולמדוד איתו % שומן. לפעמים, בעיקר לנשים, יש ירידה מעוכבת במשקל. זה קורה בד"כ בגלל מאזן הורמונאלי וידוע כבר זמן מה שמחזור יכול להחזיק נוזלים, אפילו לכמה שבועות אחרי שהוא "נגמר". הבעיה שעלית במשקל וזה קצת מוזר. האם לפני שהתחלת את "משטר" התזונה והאימונים הללו אכלת פחות מ 1200 קלוריות ליום?

TwelveEyes

New member
לפני כן אכלתי בערך 1500-1700 קלוריות ליום.

בהערכה גסה, כי לא בדיוק ספרתי, אבל זה בטוח לא היה פחות מ-1200. אני יודעת על מאזנים הורמונליים ואגירת נוזלים. לפני שהתחלתי עם הריצה הייתי מעלה לכל היותר קילוגרם של נוזלים לקראת המחזור החודשי שהיה יורד אח"כ. ה-2-3 קילו שהעליתי מאז שהתחלתי לרוץ לא הולכים לשום מקום.

פצית219

New member
מה הגובה?

לא שיש לי איזו תובנה מרעישה, סתם כדי להבין איפה את עומדת.

פצית219

New member
טוף, מוזר. אז הניחוש שלי הוא שמדידת אחוז

השומן שלך לא מדוייקת ומה שעלית זה מסת שריר ברגליים. איך את מרגישה מבחינת המראה, באמת נראה לך שעלית?

TwelveEyes

New member
מה זה מבחינת מראה?

את שואלת אם הבגדים שלי עדיין עולים עליי? כן. על מראות אני לא סומכת.

פצית219

New member
כן, אבל בטח יש לך איזה ג'ינס צמוד שאת יכולה

לבדוק אם הוא יושב עלייך יותר צמוד או פחות צמוד בזמנים טרופים אלה. לי יש ג'ינס אינדיקטור שכזה, ולצערי כרגע הוא לא מאוד נוח

תשובה

חישוב ארחוזי שומן לפי נוסחת היקפים זה לא הדבר הכי מדויק בעולם. תבדקי את המראה שלך, את הבגדים ואיך הם יושבים עלייך זה אחד המדדים החשובים ביותר אומנם לא מדעי אבל חשוב. צריך אולי לבחון את התזונה שלך יותר לעומק נסי להתייעץ עם איש מקצוע.

למעלה