ריצה בהריון

יאיר1313

New member

ריצה בהריון

האם מותר לרוץ בהריון? (אני רגילה לרוץ ורצה כבר שנה וחצי למרחקים ארוכים יחסית).
האם יש בכך סיכון אם כן (ולו הקטן ביותר)?
האם יש דופק מקסימאלי לריצה בהריון? מהו הדופק המומלץ?
האם יש לכם הפניה לרופא נשים/ רופא מומחה שמבין בנושא?
תודה ושבוע טוב
מיכל

כשם שכל בן אדם הוא שונה, כל הריון הוא שונה.

קראתי כמה דיונים מעניינים על כך. נושא שנוי מאוד במחלוקת.
אין ספק שריצה בהריון כרוכה בסיכונים לעובר ולאם.
מצד שני אני מכיר כמה רופאים שלא מתנגדים לרעיון וכמה נשים שעשו זאת בהצלחה.
אף אחד לא יעיז לתת כללי אצבע וימליץ על פעולה שאין בה כללי אצבע ולא נחקרה כמעט.
באופן אישי הייתי ממליץ להתייעץ עם הרופא שמלווה את ההריון או לקחת המלצה מנשים שרצו בהריון (תוכלי למצוא אותן בפורום נשים בספורט ואם לא תשלחי הודעה בפרטי ואקשר ביניכן).

אני באופן אישי נגד הרעיון...

ריהטא

New member
ואצלנו ...

יוליה לוי

במרוץ תני האחרון רצה סבטלנה בחמנד, בחודש השביעי.

אין בכל הנ"ל להביע דעה מקצועית, וכאמור יש לשאול רופא ולא ניקים בפורום.

מנסיון של אשתי

היא רצה במהלך 2 ההריונות עד שבוע 28-30 לערך, אם עסקת בספורט אירובי לפני ההריון אז לא אמורה להיות בעיה כי הדופק שלך לא ינסוק פלאים ולא אמור להיות סיכון לעובר(אני לא רופא לא לשכוח, רק בעל של...) מה שכן רצפת האגן נפגעת ויותר קשה לה לחזור לעצמה אחרי ההריון, בריחת שתן, שחרור נפיחות וכיוצא בזה. שוב אני לא רופא ומדבר אך ורק מהנסיון של אשתי.

אלולה145

New member
בגדול...

אם ההריון תקין ואין בעיה, אם את מרגישה טוב, אם את רגילה לרוץ - אז אין בעיה. אבל - זה הכי אישי בעולם. אף אחד לא יכול באמת ליעץ לך מה לעשות.
קיימים כמה דגשים -
טמפ' הגוף - שלא תעלה יותר מידי (כלומר לא לרוץ כשחם בחוץ).
להקפיד מאוד על שתיה.
דופק - שלא יעלה יותר מידי. זה לא הזמן לאינטרוולים.
להזהר מלרוץ במקום שאת יכולה ליפול בו... (מקומות חדשים, שטח וכו).
והכי חשוב - תחושה אישית. אם מרגישה לא טוב - לא לרוץ. אם קשה - לעבור להליכה.
אחת ההשלכות הכי גדולות הן על ריצפת האגן.
אני מכירה נשים שהפסיקו להתאמן לגמרי בהריון וכאלו שהשתתפו במירוצים עד הלידה. יש רופאים שממליצים להוריד הילוך לגמרי, ויש כאלה שטוענים שאין בעיה אם רצת קודם.
אני התאמנתי עד חודש שמיני (לקראת הסוף יותר אליפטיקל מריצה)- אז הפך להיות לי כבד מידי ולא כייף.

oggi2

New member
אוסיף קצת

קודם כל- להתייעץ עם רופא/ה שמלווה את ההריון ומכיר/ה אותך.
האינטנרט מלא סיפורי גבורה ויוצאות דופן שאולי עשוה אולטרא בשבוע 35, אבל לא תמיד צריך ליישר קו לפי זה.
בפורום נשים בספורט יכול לענות לך ואולי יש גם פה כמה משתתפות (שלא אנקוב בשמן :)) שיוכלו לשתף.
אני מכירה נשים שרכבו ושרצו כמעט עד לשבוע 39, לי זה לא הרגיש נכון והאמת- גם לא כיף.
רצתי לפני שני ההריונות לא מעט וגם רכבתי (כביש), בלי קשר לבכמה טיפולים ההריון הושג, כשידעתי שאני בהריון - עברתי להליכות מהירות והמון שחייה.
וגם בהליכה הצלחתי ליפול :)
חלק מהסיכונים הם (בהנחה שאת מתאמנת בדופק נמוך, לא בשעות חמות, לא באובך ושותה/אוכלת מספיק) מצטמצמים לנפילות בגלל שינוי מרכז כובד ונזק לרצפת האגן- חשוב לחזק אותה בכל מקרה.
הדופק הוא לרוב דופק בטווח אירובי נמוך.
רוב הרופאים, בהנחה שההריון תקין,ינחו אותך לא לעשות דברים שלא עשית קודם ומה שכן- במתינות.
בקיצור- לי זה לא הרגיש כזה כיף לרוץ בכבדות הזו (גם אם לא העלתי יותר מהמינימום) וסיכון לא מוצדק.
חזרתי לרוץ 10 ק' כבר חמישה שב' אחרי, והמצב די חזר לקדמותו. בעבר קראתי או שמעתי את נילי אברמסקי מספרת שהיא רצה עד שבוע 12-13, אני מניחה שהיא יודעת לא מעט בנושא.
בקיצור- לשיקולך ולהתייעצות עם רופא אמיתי (אני וטרינרית :p ).

למעלה