ריפלוקס?

Q T g i r l

New member
ריפלוקס?

אין עדיין איבחון מדוייק אבל אני סובלת מתחושה של שריפה בגרון, צרבות, כאב בחזה וכאבים בבטן העליונה (יתר חומציות) עשיתי 8 טיפולים בדיקור סיני יחד עם רפלקסולוגיה שלא הניבו דבר (היו עליות ומורדות אבל נראה לי שזה נובע מהתזונה ומהמחלה עצמה) תזונה ממש לא מהווה גורם בעניין אני אוכלת מלפפון ויש לי צרבת, שקדים ויש לי צרבת, תפו"א בפירה ויש לי צרבת.. פשוט זוועה וזה רק מתדרדר.. אני יודעת שברפואה משלימה מאמינים שהכל בא מהנפש אז שאלתי היא כזאת- ייתכן שמשהו בא מהנפש כולל דבר רפואי מוכח ואמיתי כמו רפלוקס ולא יושפע משינויי תזונה? הייתי בלחץ נפשי מתמשך בחודשים האחרונים בגלל מצבי הרפואי ודיכאון עמוק. הרפואה הסינית נכשלה מלעזור... שוקלת לפנות להיפנוזה. מה דעת המומחים?

Q T g i r l

New member
אה ודבר נוסף

עשתי את כל מה שכתוב בספרים. כולל תזונה, הרמת הכרית, לא לאכול לפני השינה וכו' וכו' לוסק ודומיו לא עושה לי טוב...

0 אור 0

New member
הגוף והנפש קשורים זה לזה ללא ספק

אבל לטעמי אנחנו חייבים למצות האבחנה של המצב הפיזי, ואז הטיפול צריך להקיף את כל ההיבטים - נפשי, אנרגטי, גופני. האם כחלק מהטיפול שקיבלת היה יעוץ תזונתי או שאת מדברת על טיפולים בקופת חולים? פשוט יש לי תחושה שהטיפול שקיבלת לא היה באמת רפואה סינית ולא באמת נטורופתי - כל אחד מהם היה עובד אתך על תזונה והיבטים נוספים שקשורים לגופנפש וכו' ולא מסתפק בדיקור ובמגע.. אם אכן מה שעשית זה סדרת דיקור בקופת חולים, אז אנימציעה לנסות טיפול הוליסטי אמיתי, שמתחיל באבחון לפי גישת המטפל (סיני או נטורופתי) ואז נותן לך סדרת המלצות וטיפולים מלאה ומקיפה גם רפואה סינית וגם רפלקסולוגיה בשילוב תזונה , כל אחת בפני עצמה יכולות לסייע לך

בטח שיש קשר

כהומאופתית אני לומדת על הקשר הזה אצל כל מטופל ומטופל. אין בעיה שאין מאחוריה מצב נפשי/רגשי/מנטלי. ככה אנחנו בנויים מנפש, שמשפיעה על הגוף הפיזי ומתבטאת בו. לכן-מכיון שגם את כבר מציינת את הלחץ שהיית בו ואת המצב הרפואי שלחץ עליך אין לי ספק שכל טיפול שיעזור לך צריך לקחת בחשבון את המצב הזה. היפנוזה זה מצוין אבל אני מציע לך להתחיל עם הומאופתיה כי טיפול הומאופתי יכול לעזור לך מהר יותר . חשוב שתדעי שהיפנוזה זה לא זבנג וגמרנו אלא תהליך טיפולי שלא מתאים לכולם תמיד. כל טוב עירית

hal767

New member
לא הכל בא מהנפש

בוודאי שלמצב נפשי וריגשי יש קשר לפיזיולוגיה של הגוף, אבל זאת לא כל תורת הבריאות. במקרה הנידון גם לתזונה ישנה השפעה ישירה וקריטית על בעייתך. צרבת מצביעה על תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול העליונה. כשזה מתרחש זמן רב קיים סיכוי שנגרם נזק כלשהו לרירית הפנימית של הוושט והקיבה. אז קיימת דלקת ובהמשך היא יכולה להפוך לכיב. במצב זה כל מזון עשוי לגרום לסימפטומים המתוארים בשאלתך. אך אלה ניתנים לריפוי. אינני יודע מהו מצבך כי אינני מכיר אותך ואת בעייתך, למעט המעט שסיפרת. הטיפול בדרך הטבעונית לבעיות כאלה הוא להתאים דרך המותאמת למקרה. הדרך קשורה לתזונה, תוך הקפדה מיוחדת בנושא צירופי מזון ובחירת מזונות מתאימים למצב. חשוב לסייע לך להגיע לרגיעה ושלווה נפשית, למנוחה מספקת, ואז הגוף יוכל להיות הרופא של עצמו ולפתור את הבעיה. אני לא מאמין בפתרונות קסם - קיצורי דרך למינייהם -שלעיתים הם בעצמם מזיקים, ובוודאי שאינם קשורים לריפוי. ריפוי אמיתי דורש לעיתים עבודה ושינוי הרגלים וסבלנות. חשוב לאבחן במדוייק את מצבך. יתכן שיש מקום לפנות לרופא גאסטרו לצורך הגדרה מדוייקת של המצב.

ההשפעה הדדית

בין מצב נפשי לפיזי וגם ההיפך. היות ושמת לב שאין קשר בין סוגי המזון לתחושות, כדאי לנסות גישה אחרת. היפנוזה יכולה להיות מתאימה לחלק, ואת יכולה לנסות,(ודאי רק שזהו אדם המוסמך לכך) בהסתכלות של הקרניוסקרל, במצב של מתח נפשי, תמיד יופיע גם מתח ברקמות המפריע לתפקוד תקין של המערכות בגוף יחד ולחוד. (ולפעמים הוא הגורם למתח...) ברפלוקס יתכן מתח ברקמות הגורם ללחץ וגירוי של עצב הוואגוס האחראי על העכול וכתוצאה מכך להפרעות עיכול שונות. בטיפול קרניוסקרל, מטפל חש במגע תנועתיות עדינה שמקורה מערכת עצבים מרכזית המשקפת את המצב הבריאותי, ודרכה לעזור לשחרור מתחים שונים וברקמות ולהביא להקלה וריפוי גם ברובד הפיזי וגם הנפשי. רפואה שלמה

ינוקא1

New member
אם מטפל אחד נכשל מלעזור

זה עדיין לא אומר שכל הרפואה הסינית נכשלה מלעזור. בקשר לזה שדברים באים מהנפש - בוודאי ! יש אינסוף דרכים ושיטות , יש דרכים שמתחילות מהגוף , ויש דרכים שמתחילות מהנפש - כולן טובות ומתאימות , תלוי למי. ברפואה סינית מה שאת מתארת נקרא "צ'י מורד" של הקיבה. דהיינו , הכיוון של האוכל אמור להיות כלפי מטה , כאשר יש חסימה אז האוכל עולה למעלה וזה יוצר צרבות , גיהוקים ואת הכאבים שאת מתארת. חשוב מאוד קודם כל לא לאכול בלילה ! ! ! מי שאוכל בלילה ממש מזמין את זה. משעה 8 בערב אל תגעי באוכל. אני עדיין חושב שדיקור וצמחים יכולים מאוד לעזור. אבל ריפוי זה מסע , ואת צריכה לעבור אותו איך שנראה לך.

0 אור 0

New member
תשים לב שלא נכתב טיפול ברפואה סינית אלא

8 טיפולים של דיקור ורפלקסולוגיה - זה נשמע לי מהצירופים ההזויים האלו של קופת חולים, כשרופא מערבי עושה את האבחון ואז המטפלים הסיניים, טובים ככל שיהיו , בעצם משמשים רק כ"מדקרים" ולא כמאבחון ומוביל הטיפול. אותו דבר גם לגבי רפלקסולוגיה. עד כמה שאני יודעת לתת טיפול אפקטיבי גם בטיפול חד פעמי בספא - אין מה להשוות את זה, לסדרת טיפולים שנובעת מאיסטרטגי טיפולית שנבנתה לאחר אבחון, מלווה באלמנטים טיפוליים נוספים שנמצאים בכלי, ומתעדכנת בין פגישה לפגישה לפי תגובות המטופל.

למעלה