ריפלוקס וקנדידה

hagiti1976

New member
ריפלוקס וקנדידה

שלום רב, אני מטופלת מזה כ-3 חודשים כנגד קנדידה במרפאת רפואה אלטרנטיבית. המטפל נתן לי המון תוספי מזון שעלו לי אלפי שקלים ונאלצתי לשנות את הרגלי התזונה באופן מוקצן (ללא גבינות, רק קטניות ודגים וכד'). הטיפול ניתן לי רק על סמך התלונות שלי ולא נבדקה אצלי רמת הקנדידה מעולם. אני סובלת מריפלוקס ומטופלת מזה 8 שנים בתרופה "לוסק". לטענת המטפל, התרופה הזאת מורידה את רמת החומציות במעיים וזה גורם לקנדידה לחגוג. במשך חודשיים הקפדתי על התזונה המיוחדת, למרות שהיה קשה מאוד. שמתי לב שהציפורניים שלי החלו להישבר ברמה גבוהה מרגיל. אחרי כן אישר לי המטפל לאכול גבינות אבל עיזים/כבשים ומצב הציפורניים שלי השתפר. עד היום לא שמתי לב לשיפור משמעותי כלשהוא מבחינת התלונות שהיו לי כשהגעתי למרפאה מלכתחילה. המטפל הסביר לי כמה בקבוקים עליי לשתות בשביל הטיפול ועכשיו סיימתי אותם. הצרבות חזרו מיד ואני סובלת מאוד. אין לי יותר כסף, אני מרגישה שאני לא סומכת על הקליניקה/מטפל ואני רוצה לחזור לאכול גבינות בקר כי גבינות העיזים יקרות. בסך הכל רציתי להיפטר מהלוסק. האם יש לכם המלצה לתוסף תזונה שאפשר לקחת במקום הלוסק? מה אפשר לקחת כדי לא לסבול מצרבות? תודה

paluta

New member
ומי אמר שאת אכן סובלת מבעיית קנדידה ?

תעשי בדיקה במעבדה שבחיפה (את כבר תמצאי אותם ברשתת) אפשר לשלוח להם דוגמית בדואר לאחר רישום - תבררי באתר שלהם , הם המעבדות היחידות שאני סומך עליהם , לאחר האישור תוכלי לפנות להומאופטיה קלאסית שיכולה ליצור עבורך טינקטורה שמבוססת על הקנדידה האישית שלך שהופרדה בבדיקה שנעשתה לך ובידיעה של הכמות היחסית - כל המקרים של קנדידה קשה שאני מכיר נפתרו בדרך זו, בנוסף האם עשית בדיקות לסוכרת, מסתמן שרוב הסוכרתיים שאינם מודעים למצבם הסוכרתי סובלים מרמת קנדידה מוגזמת . אם אין לך בעיית קנדיה כלל הרי שנפלת קורבן למטפל לא רציני שבטוח בדרכו אך לא מסתמך על בדיקות מעבדה פשוטות - מצער לשמוע על מקרה שכזה. לגבי ריפלוקס -אם זו אכן הבעיה שלך הרי שניתן לטפל בכך בנשימה אחת באותו טיפול הומאופאטי , אצל מבוגרים לרוב זה שריר שאינו "מתנהג" נכון וקל לטפל בבעיה באמצעות טיפול של איזון כללי. כדי לא לסבול מצרבות צריך אכן לשנות הרגלי אכילה , לאכול מוצרי חלב של פרה או עז או כבשה - אני אישית חושב שזו טעות לצרוך חלב בכלל אבל זה כבר עניין אחר. מי אבחן אותך שאת חולה בריפלוקס, האם עברת סידרת בדיקות מעבדה לשם האבחון ? ואם כן האם רק בדיקה אחת או כמה בדיקות בהפרשי זמן ? - לידיעתך נטילת לוסק לאורך זמן היא בעיתית בפני עצמה. בהצלחה

hagiti1976

New member
תודה

קודם כל תודה על התשובה. אין לי סוכרת. אובחנתי כחולה בריפלוקס בקופת החולים. עברתי כל מיני בדיקות כיבה כולל גסטרוסקופיה פעמיים: לפני 8 שנים ולפני כמה חודשים. אין לי הליקובקטר. גם את זה בדקו לי לפני 8 שנים ועכשיו. הבנתי שנטילת הלוסק בעייתית, אבל מצד שני בלי הלוסק אני סובלת מאוד מצרבות ומתחושת רעב שאלה הסימפטומים של ריפלוקס. אודה אם תוכל להרחיב - מה הוא הטיפול של האיזון הכללי שהזכרת, והאם יש משהו שאפשר לקחת כנגד הצרבות הנוראיות.

paluta

New member
איזון = טיפול שמאזן את מצבך הנפשי

זה תהתליך שקורה לא בין לילה אלא דורש לרוב סיוע של איש מקצוע - מה מתאים לך? - זה בלתי אפשרי עבורי לדעת מעל דפי הפורום - אני מקווה שתדעי למצוא לך את הדרך שמתאימה לך . היות ואת מאוכזבת מהטיפול שקיבלת יש אצלך מצב שאת מוכנה לקחת אחריות - בעבורי זה התסמין הטוב ביותר לדעת שזה המהלך הכי חשוב בדרך הנכונה עבורך, אני יכול להמליץ לך שתתחילי בתזונה מתאימה ובהפעלת מערכת השרירים. - כדי להקטין את הצרבות עלייך לעשות פעולות שתחזקנה את השריר הזה שאצלך הוא לא פועל כראוי , את צריכה לבצע פעילות יומית אפילו פעמיים ביום , ישנם תרגילים רבים שמחזקים את השרירים הלא רצוניים שבתוכינו - פני למאמנ\ת שמתמחה באימון של ספורטאים - חפשי אולי בפורומים שקשורים לנושא זה של ספורט ואימון ,אני די משוכנע ששם תקבלי כמה עיצות של סדרות תרגילים. - אולי יש כאן בפורום משתתפים שיודעים דבר או שניים שיוכלו להוסיף בנדון. לגבי תזונה : תמנעי לחלוטין מטיגון ,ממוצרי חלב, מוצרי בשר , מוצרי דגים וממוצרים שמכילים קופאין וכן ממשקאות שונים - שתי רק מים או חלב סויה (בכמות יומית קטנה) שאינו מכיל תוספים כמו סוכר חומרים מתחלבים , משמרים למיניהם וכיו"ב, עברי לצריכת קטניות מכל הסוגים במיוחד עדשים וחומוס וסוגי אגוזים לא קלויים וללא תוספי מלח , דאגי לאכול בין האגוזים שתצרכי לפחות 3 אגוזי ברזיל ביום , נסי לאכול בהפרשי זמן קצובים 6 פעמים ביום בכמויות קטנות ותנסי לאכול לאט תוך לעיסה מלאה - תני לרוק שלך להתערבב היטב עם תכולת הלעיסה לפני שאת בולעת.אל תשתי במהלך האכילה כלל , תשתי לפני או לאחר הארוחה , לאחר כ5 - 7 שבועות אם תרגישי הקלה משמעותית תאזני ל4 ארוחות ביום במקום 6 . - אם תוכלי למצוא לך תקציב (זה לא צריך להיות בשמיים גם למי שנגמר לו הכסף) להפגש עם הומאופט\ית קלאסי\ת לקלבל טיפול זו התחלה מצוינת - את יכולה להוועץ בפורום הומאופטיה קלאסית כאן בפורומים של תפוז .לסיום : אני מקווה שאת לא מעשנת (גם לא פאסיבית) כי אם את כן תשכחי מכל מה שכתבתי לעיל ותתחילי בלהגמל לחלוטין מעישון וניקוטין ללא גמילה מעשיון אין לך סיכוי להחלץ מהמצב בו את כרגע נמצאת.

hagiti1976

New member
../images/Emo9.gif

תודה על כל תשובותיך המפורטות ועל הזמן שהשקעת במענה

טאוֹ

New member
תודה על התודה ../images/Emo13.gif

משמח לקרוא הערכה לזמן ולתשומת הלב שמושקעים במענה, זה לא תמיד קורה. רפואה שלמה.

ינוקא1

New member
קנדידה זה משהו

שמתאים כמעט לכל הבעיות בעולם , וגם אני חשבתי בעבר (לפני שלמדתי רפואה סינית ) שיש לי קנדידה. (אחרי שניסיתי דיאטה זוועתית במשך שלושה שבועות , נשברתי וחיסלתי חצי כיכר לחם ב5 דקות . . .) הסימפטומים השתפרו אצלי כאשר התחלתי לעשות מה שאני אוהב לעשות (התחלתי ללמוד רפואה סינית) , תירגלתי צ'י גונג , וגם טופלתי בדיקור. אני מציע לך כן לחזור לתזונה הישנה ולחזור ללוסק , והפעם לנסות טיפול בדרך אחרת : ברפואה סינית צרבות זה משהו שקשור לחום בקיבה ובדרך כלל קשור גם למצבים רגשיים מודחקים. מה שצריך כדי לפתור את זה בדרך כלל זו תנועה ויצירה. גם מצבים של "תקיעות" בחיים בכלל מעודדים את זה. פעילות גופנית מתונה , יצירה של "תנועה" בגוף - זה משהו חשוב מאוד. זה גם לא יעלה לך כסף. להתחיל לראות איזה שינויים את רוצה ליצור בחייך. להתחיל לעשות דברים שאת אוהבת לעשות. ללכת לטיפול שיאצו מידי פעם אפילו לא בשביל לראות תוצאות מייד - ללכת בשביל הכיף. קצת "להשתחרר" מכל ההגבלות , לאפשר לעצמך להשתחרר ולצמוח. כל מה שאני אומר זה בעצם דבר אחד : ליצור תנועה בחיים. לעשות דברים שאת אוהבת לעשות , להרשות לעצמך להרגיש כיף. מבחינת מזון-- אני מניח שאת כבר יודעת את הדברים החשובים.

unique5

New member
ריפלוקס קנדידה ומה שביניהם. . .

לפי דבריים אובחנת כסובלת מריפלוקס, זה בהחלט מסביר את תחושת הצרבות שאת מתארת, כמו גם את הלוֹסק בו את משתמשת ואת עזרתו... לגבי קנדידה, קיים אבחון - כרוך בתשאול ארוך ומייגע אך חשוב, שבסופו נותן איזה שהוא כיוון האם את אכן תוקה בקנדידה, בנוסף, בהתבוננות אינטגרטיבית, ניתן לגזור מסקנה מרמזת לכיוון הקנדידה בשורה התחתונה, קיים מכון בחיפה (עד כמה שידוע לי, לא מכירה מכון באותו קנה מידה במרכז) שעורך בדיקות מקיפות ומאוד רציניות חשוב שתדעי שהרבה מאוד אנשים סובלים מקנדידה, מפלורת מעיים לא מאוזנת שתסמיניה או תולדות של פלורת מעיים לא מאוזנת עשויים להראות סימפטומים דומים. ללא ספק, הטיפול התזונתי המוכר כיום בקנדידה ללא ספק סזיפי בכל קנה מידה - אך מי שאכן סובל מקנדידה, וצולח את הטיפול - הרי שמן הסתם ירגיש הקלה עצומה שלא ניתן יהיה להתעלם ממנה עצם העובדה שלא הרגשת איזו שהיא הקלה - מעמידה אותי בפני שאלות - האם את אכן סובלת מקנדידה, האם הטיפול שקיבלת תואם את מצבך, האם במסגרת הטיפול שקיבלת (במידה והוא אכן תואם את מצבך) האם מילאת את ההנחיות במלואן כנדרש במסגרת הטיפול... כפי שאת מבינה, התעוררו כאן לא מעט שאלות שיש להשיב עליהן ולהגיע לרמת דיוק הכי קרובה למצבך/למציאות באשר למה עושים כעת? היות ואני עוסקת בתחום הנטורופתיה, אני דוגלת בלב שלם ברפואה הטבעית - ומכאן ממליצה לך בחום לחפש נטורופת באזור מגורייך, לבקש המלצות מבלי להתבייש, להגיע לייעוץ והכי חשוב, להיות מאוד כנה עם עצמך באשר למוכנות שלך לעמוד בתהליך זה או אחר שיוצע לך במסגרת הטיפולית. מעבר לכך, הכנסי ל-Google וחפשי קצת מידע על התרופה שאת נוטלת בענין הריפלוקס, עם קצת סבלנות, תגיעי לתופעות הלוואי של התרופה (תרופות לוואי כידוע, קיימות בכל תרופה קונבנציונאלית) והחליטי (לא לפני שאת מודעת ומבינה לעומק את טיב התרופה ותופעות הלוואי) האם את מעוניינת להמשיך ליטול אותה או מוכנה לעשות שינויים ברמה התזונתית, פעילות גופנית ועשיה לעצמך מתוך רצון ולא הכרח. רפואה שלימה June
טבעילי

למעלה