ריפלוקס או גזים????

mickiema

New member
ריפלוקס או גזים????

הי, יונתן בן חודש והתחיל להיות ממש עצבני בזמן הארוחות (יונק בלבד). יכול להיות שבדיוק מתחילים לו הגזים אבל מכיוון שהבת האמצעית שלי היתה עם ריפלוקס "חבוי" ללא פליטות, אני קצת בחרדות. הבת האמצעית שלי אובחנה רק בגיל 8 חודשים (ללא בדיקות פולשניות) אחרי חודשים ארוכים של סבל, אי שקט, חוסר עליה במשקל וכו. הבנתי שהיום עושים די מהר את בדיקת חומציות פתח הקיבה (PH-METRIA) ורציתי לשאול האם מישהו ביצע את הבדיקה לתינוק בערך בגיל חודש והאם מישהו מכיר בדיקות נוספות שמסייעות לאבחן ריפלוקס. כל מידע יסייע... תודה, מיקי

ריפלוקס מאבחן רק רופא

לעתים יכול לאבחן זאת רופא ילדים כללי, ולעתים יש צורך בבדיקה של גסטרואנטרולוג ילדים. הבדיקה שאת מדברת עליה היא די פולשנית ולרוב האבחנה נעשית ע"י שיחה ותיאור הסימפטומים. אפשר לעשות את כל הבדיקות גם בגיל חודש. הנה כמה דברים שיכולים לקרות עם תינוקות ריפלוקס - האם זה נשמע לך דומה: 1) עצבנות בעת האכילה, כאילו כואב לו לבלוע, מתפתל, בוכה. 2) התפתלויות וכאבים לאחר אכילה ובמהלך היום, תינוק לא רגוע. 3) פליטות מרובות (אם כי לא תמיד). 4) מוציא קולות "חורקים" מגרונו אחרי האכילה ולעתים גם במהלכה. 5) ארוחות קצרות ותכופות. 6) לעתים עליה לא מספקת במשקל.

למעלה