ריפוי צלקות בפנים

טוטס

New member
ריפוי צלקות בפנים

שבת שלום לכולם!!
יש לי צלקות מאוד עדינות משנים של ילדות עם אקנה. האם יש שמן או כל דבר אחר שניתן למרוח על הצלקות בכדי להעלים או לטשטש אותם? לא יודעת אם זה משנה אבל אני משתמשת בסבון עץ התה לשטוף את הפנים וכשיוצא מדי פעם פצעון אני שמה שמן לבנדר. המון תודה!!

קצת קשה לאבחן את הצלקות שלך,

דרך הפורום, אבל אם אלו צלקות ישנות רוב הסיכויים שהם רק יטשטשו במעט . אפילו ללא הבדל משמעותי. עץ התה הוא גם טוב לצלקות ובמיוחד לבנדר. אם הצלקות הן עמוקות יש לעשות בעיקר פילינגים - אבל אני יודעת שאת פעילה בפורום יופי וטיפוח אישי ולכן לא אלאה אותך בשגרת טיפוח . אבל אולי חברי הפורום יוכלו לתת לך מענה טוב יותר ממני ...

טוטס

New member
../images/Emo24.gif

כיצד להשתמש בלבנדר? למרוח את השמן ישירות על הצלקות ולהשאיר... טשטוש זה גם טוב - אני אסתפק במועט

טוטס

New member
עוד שאלה לגבי הלבנדר - אם אפשר ../images/Emo9.gif

ראיתי שכתוב כי אין למרוח אותו ישירות על העור. האם זה נכון? אני כבר הרבה זמן מורחת ישירות על פצע שיש לי ללא מהילה שלו בשמנים אחרים....אשמח לדעת האם באמת רצוי שלא למרוח אותו ישירות על הפנים. תודה!!

טוטס

New member
זה השמן שאני משתמשת בו:

לפי מה שכתוב באתר שלהם זה אכן שמן לשימוש על הגוף, אבל כתוב שם גם למהול את זה אם רוצים להשתמש על הפנים... :/

0 אור 0

New member
יש רק שני שמנים שמותר לשים ישירות

על העור - שמן עץ התה ושמן לבנדר. יחד עם זה , כשמדובר בשטח עור גדול, אני נוהגת למהול גם את שמן הלבנדר. אם זה על הפנים - כדאי למהול בשמן חוחובה שהוא יותר עדין ונעים לעור הפנים, או לצלקות - אפשר למהול במעט ג'ל אלוורה שגם היא יכולה לסייע מעט.

saritsh

New member
לא מדויק

גם לבנדר וגם עץ התה זה לא גורף שאפשר לשים ישירות על העור, כי יש אנשים שרגישים גם לשמנים האלו, כמו כן יש עוד שמנים שאפשר לשים ישירות על העור, אבל בפיקוח מטפל/ת מוסמכ/ת. בכל מקרה אם רוצים לשים לבנדר או עץ התה ישירות על העור כדאי לשים טיפה על העור (על היד, לא על הפנים) כדי לבדוק אם יש רגישות. אין צורך לשים שמן נשא ללבנדר גם אם זה על שטח עור גדול. (אני למשל שמה לבנדר נקי והרבה ישירות על הרגלים לאחר הסרת שיער עם שעוה) אם יש סוג של גירוי או רגישות אפשר לשים על זה ויטמין E שהוא תמיד טוב לישום על העור והוא אנטיאוקסידנט חזק מאוד. בקשר לצלקות ישנות- יש פורמולות שמטפלות ומרפאות צלקות חדשות ועוזרות לרפא והעלים צלקות ישנות. הן קצת שונות בהרכב שלהן אך בשתיהן המרכיב העיקרי הוא שמן אתרי - הלקריסום איטליקום שזה שמן מאוד מאוד יקר. אם את מעונינת בשמן לצלקות אנא פני אלי במסר. בריאות

0 אור 0

New member
הסיבה

שאני מדללת את הלבנדר, היא בגלל שגם לשמן הכי בטוח יש כמות מומלצת לשימוש - טעות נפוצה היא לחשוב שאם השמן הזה בטוח לשימוש אז אפשר להשתמש ללא הגבלה. הדילול מביא לכך שלא שופכים כמויות גדולות מהשמן האתרי. בנוסף, אני מוצאת שלשמן החוחובה כשלעצמו יש תכונות מועילות לעור הפנים ולכן השילוב טוב יותר. ולגבי בדיקת הרגישות - כמובן שאת צודקת.

shib

New member
בדיוק השאלה שרציתי לשאול...

שלום לכולם... ביתי בת ה - 3.5 היתה עם אבעבועות ונראה שנשארות לה צלקות ורציתי לדעת האם אפשר להעלימן כל עוד הן טריות, משהו אחר מלבד הלבנדר שאותו אני מורחת לה תודה ושבוע טוב..

shib

New member
אני רוצה להדגיש....

ששטח הצלקות הוא רחב, ונראה לי יותר מידי למרוח על הכל שמן לבנדר, האם אני טועה? וישנם גם הרבה בפנים, ואני מאוד רוצה שהם יעלמו לה..... תודה!!! ובבקשה התיחסתותכם

אני מעדיפה לא לתת ייעוץ לפני שאני

רואה במה מדובר ולפני האבחון הסופי של העניין. וגם לא לתת פורמולות. לילדים קטנים לא עושים את אותו הטיפול שעושים למבוגרים כיוון שהם מגיבים לזה אחרת. מה גם שרוב הצלקות ידהו עם הגיל ויעברו מעצמם, חלקן בוודאי יהיו עמוקות יותר חלקן פחות אבל רובן אני מאמינה יעלמו לבד. חבל שלא פנית אלינו לטיפול כשהיו אבעבועות כי רק אז ניתן למנוע את הצלקות באופן מוחלט.

למעלה