ריפוי לסוכרת סוג 1?

Stefan Shpunk

New member
ריפוי לסוכרת סוג 1?

שלום לכולם,

הפנו את תשומת ליבי למישהו שאמר שבעזרת רפואה אלטרנטיבית וטבעונות הוא הצליח להפסיק להזריק (חולה סוכרת נעורים - סוג 1). ישר אמרתי שזה שטויות ואין דבר כזה.
בכתבה המצורפת נאמר "כ- 21% מהחולים בסוכרת סוג 1 (מה שכונה בעבר סוכרת נעורים) המזריקים אינסולין לעיתים במשך שנים, נרפאים תוך 3 שבועות – ממש קשה להאמין כמה סבל נחסך מהחולים שזכו להחלמה מלאה ולאיכות חיים ללא פשרות.

בקרב חולים במצב טרום סוכרתי ד"ר קאזנס משיג בעזרת השיטה שלו 100% החלמה."

הבחור לא קשור לרופא\רופא אליל בכתבה, זו סתם כתבה שמצאתי בעזרת חיפוש קטן בגוגל, אבל אני חושב שמדובר על אותו פרנציפ של טיפול. לדעתי זה בבל"ת. מה אתם אומרים? אני עומד לדבר עם הבחור הזה ורציתי קצת תחמושת לשיחה איתו.

לילה טוב.

תומרונתם

New member
מנהל
איזה כיף!

שמידי פעם מעלים כאן מאמרים כאלה...
אין כמו חיוך טוב באמצע היום.

סטפן, אתה כבר בן 28... גבר בן 28 . . .

אז קדימה לך ותבריא, תחזור ותספר לנו... ב ה צ ל ח ה . . .

Stefan Shpunk

New member
מתגובתך הצינית נראה שלא קראת את מלוא הודעתי

לרגע לא חשבתי שזה אפשרי ולא התכוונתי לפנות לאף אחד מהאנשים בכתבה או באלו ש"טיפלו" באיש עליו דיברתי. רק רציתי נקודות לשיחה שלי עם האיש שיציג לי כנראה מונחים שלא יהיה לי מושג מה הם אומרים. חוץ מזה שרציתי לדעת מה דעתכם והאם שמעתם על השטות הזאת.

תודה רבה על התגובות "הענייניות" כולם. נזכרתי למה עזבתי את הפורום הזה. אתם יכולים למחוק את ההודעה.

תומרונתם

New member
מנהל
לא הבנתי...

למה התגובות הציניות הזכירו לך למה עזבת את הפורום?
אתה בטח מבין מה מקור הציניות, ולמה אנחנו מתייחסים ככה למישהו שאומר "לרפא", ו-tulkin גם הסביר יפה מאוד.

אני אשמח אם דווקא כן תישאר, ותראה שלרוב אנחנו דווקא אנשים מאוד נחמדים. ציניות וביקורתיות (לא שיפוטיות!) - כל עוד נעשים בטוב טעם - הם לאו דווקא משהו שלילי.

tulkin

New member
צריך לזכור

שהמשמעות של "ריפוי" בכתבה היא לא בדיוק המשמעות המקובלת. בשבילו ריפוי זה מה שאנחנו מכנים "ניהול המחלה". כן, החולים עשו דיאטה מופלאה, ויכלו להפחית כמות אינסולין. יופי. כל רופא יגיד לך את זה. גם אצלי זה עובד מצויין. אבל ריפוי זה משהו אחר. ריפוי זה אומר שהתפקוד של הגוף יחזור להיות כפי שהוא אצל אנשים בריאים - כלומר גם אם יאכלו 300 גרם אורז לבן ויקנחו בחבילת שוקולד חלב, גם אז רמת הסוכר בדם שלהם לא תעלה מעל לרמות המקובלות והסבירות. זה ריפוי.
אני מתאזן יופי לאחרונה רק מדיאטה וספורט. אבל אם אוכל 3 כפות אורז, הסוכר שלי בדם יטוס למעלה כמו טיל. את זה אותו רופא לא יודע לפתור. ואת מה שהוא קורא לו "ריפוי" אני עושה לבד, ואני לא בטוח שאני מאד יוצא דופן בעניין.

והערת אגב - אם מלכתחילה את מחפש תחמושת לשיחה, אולי כדאי לך לוותר עליה מראש? למה סתם להילחם?ע

Stefan Shpunk

New member
העניין שהם דיברו על ריפוי מלא, ללא הזרקות וזה

כמובן לא ייתכן.

ברור לי שאפשר להגיע למצב שאתה מזריק פחות אינסולין.

IrisPeleg

New member
100% הצלחה

כשמישהו כותב 100% הצלחה זה כבר מערער ומטיל בספק כל מה שהוא רומר...

Stefan Shpunk

New member
ליתר דיוק

הוא אמר 100% על טרום סוכרתיים ו21% על חולים בסוכרת סוג 1.

אבל שוב, שמתי את הכתבה רק כדי להמחיש את סוג הטיפול, לאו דווקא להתייחס למקרה הפרטי בכתבה.

שטויות במיץ עגבניות.

אבל מזכיר לי את האיש שפגשתי לפני שבועיים במחלקה לסכרת נעורים בשניידר, שהסביר לי שאצל בנו הצעיר גילו סכרת והם התחילו דיקור, ומאז הוא זורק את האינסולין בכיור ולא מספר לרופאים... ושזה הכל שטויות, ושאני אלך לעשות דיקור

לא יודעת מה עם הבן שלו, אבל דאגתי.

כמו שנאמר: "שכל לא קונים בבית מרקחת" ... וגם:

אָבוֹת אָכְלוּ בּסֶר, וְשִׁנֵּי בָּנִים תִּקְהֶינָה.

tulkin

New member
או שהם באמת בודקים רמות סוכר

והדיקור באמת עוזר להם. אולי יחד עם הדיקור הם עושים עוד כל מיני דברים רק שהם לא סיפרו לך או שהם לא מייחסים לזה חשיבות, או שיש גורמים נוספים ברקע שאנחנו לא יודעים.
הקלות שבה אנחנו פוסלים על הסף דברים שאנשים אומרים על עצמם, בלי להכיר את הפרטים, רק כי זה לא נשמע לנו הגיוני/מקובל/סביר לפעמים מפליאה אותי. אמנם לא הייתי רץ לעשות דיקור מסיפור כזה, אבל איזה אינטרס יש לאדם לשקר לך? למה לזלזל בסיפור שלו?

אבו זקן

New member
דיקור?

כן, אולי הדיקור הוא תחליף לאינסולין. מצד שני אולי האיש ההוא אידיוט. אני יודע איפה הייתי שם את הכסף שלי...

tulkin

New member
אבל זה בדיוק העניין

אף אחד לא ביקש ממך לשים על זה כסף. גם אני הייתי מהמר כמוך. אבל תמיד אפשר לבחור לא להמר. לא חייבים להיות שיפוטיים. לא חייבים לקבוע אם אמירה או תחושה של אדם היא נכונה/אמיתית או לא. זה פשוט מה שהוא חושב. להיפך, אם מקבלים את האמירה כפי שהיא, אפשר דווקא לעזור לאותו אדם. במקום להגיד לו/עליו שהוא אידיוט אפשר לבוא ולשאול אותו עוד פרטים. לברר איך הוא יודע שזה עוזר, האם הם בודקים סוכר, מה הם הערכים וכו'.

אבו זקן

New member
לא חייבים להיות שיפוטיים?

אם הייתי מול אותו בחור ייתכן שהייתי באמת מנסה לברר איך הוא החליט שהטיפול עוזר, אבל אני לא. אני כותב בפורום, וכשאני קורא דברים כמו "...והדיקור באמת עוזר להם." (לטיפול בסוכרת סוג 1) אני חושב שיותר אחראי להזהיר את הקוראים מאשר להיות בעל "ראש פתוח".

למעלה