ריפוי טיקים

someone181

New member
ריפוי טיקים

שלום יש לי שאלה מעט מביכה.. אני בן 18 ומאז גיל 8-9 יש לי טיקים. יש תקופות שבהן זה פחות רציני ויש תקופות שיותר, אבל כמובן שזה מאוד מביך אותי. אני יודע שזו בעיה שלא מעטים, ולכן אני מעוניין לשמוע האם יש איזו דרך טיפול בעניין, אם אפשר בלי לערב רפואה מקצועית כי זה לא משהו שהייתי רוצה לשתף בו אחרים. אגב, האם יש מקרים בהם טיקים נעלמים אחרי שנים מאליהם, כך סתם?

מה ז"א

" בלי לערב רפואה מקצועית"? ברור לך שהטיקים נובעים ממקורות יותר עמוקים משליטה על שרירים , שעל זה אולי אתה יכול ללמוד מספרים איך לשלוט. הרי יש רקע נפשי לתיקים ואתה בעצמך רמזת שיש תקופות טובות יורת וטובות פחות ולכן אני ממליצה לך בחום להתגבר על הבישנות ולפנות למטפל רב תחומי. רצוי לשלב טיפול נפשי כמו פרחי באך או קינסולוגיה עם טיפול של דיקור /צימחי מרפא / הומאופתיה וכד'. בהצלחה יעל

yoelnd

New member
תיק ותק

היי ישנם תוספי מזון (קומפלקס B) היכולים לסייע לך מאוד ומעבר לכך גישה בטיפול הרגשי היא הבסיס. רק לאחר ראיון עומק ניתן להתיחס ביתר רצינות למצבך האישי ולבנות תוכנית טיפול בהתאם! רק בריאות!

SideKick

New member
טיקטוקים...

הטיקים יושבים על שליטה בשירים, אך הרבה יותר מכך על הרגשות המתלווים לשליטה בשירים הללו. מבוכתך בלשתף אחרים ולספר על כך גם היא קשורה כנראה לאותו סבך רגשות שמצריך טיפול. בעצם העובדה שאתה מספר לנו על כך כבר עשית את הצעד הראשון - אתה מודה בפני עצמך
. השלב השני הוא להודות בפומבי ולהתחיל בטיפול. הטיפול אם כך הוא לא ב-טיקים. הטיפול יהיה בך, ואתה צריך להיות מוכן לכך. שיטות רבות עובדות במשולב - טיפול גופני ורגשי. זה יכול להיות טיפול בתנועה ובדמיון מודרך, טיפול קינסיולוגי, דיקור או כל דרך אחרת שתרגיש שהיא נכונה לך. בהצלחה בכל דרך שתיבחר ואל תישכח לגמול לנו על ההמלצות - לספר כאן על ההתקדמות.

מאיר72

New member
ולמה להמשיך לענות אחרי שיעל נתנה

תשובה (אומנם קצרה) דיי מקיפה. אתם לא חושבים (נכון שזה ווירטואי ואנו לא יודעים מי פנה) שזה קצת לא נעים?

SideKick

New member
מאיר, אענה לך בשתי רמות...

ברמה האחת - מצוין שיותר מאשר מטפל אחד (או בנאדם אחד) עונה, מכיוון שאנשים שונים קולטים דברים שונים מאנשים שונים. בהחלט ייתכן ששניים יגידו לך כמעט את אותו הדבר, אבל את האחד תבין ואת השני לא. או שמהאחד תהיה מסוגל לקחת דברים שיתאימו לחייך, ומהשני לא. ברמה האחרת - מה גרם לך כאן לקפוץ כל כך? מה כאן היה לך לא נעים? האם קשר אישי לבעיה שהועלתה? אולי משהו אחר? אתה לא חייב לענות, אלה רק שאלות למחשבה.

מאיר72

New member
תשובות למחשבה

לא אני לא סובל מבעיה זו או אחרת. לא אין לי קשר אישי/ישיר או עקיף לבעיה. משהו אחר -כן, התשובה הייתה פשוטה ברורה אך כמו שכתבתי קודם גם מלאה ואני לא רואה טעם (אני דיי מנימליסט) בלהוסיף, ובאת מבחנתי תם הדיון!

someone181

New member
מבחינתי דווקא לא תם הדיון וזה מה ש

חשוב. השאלה שלי: כן, גדלתי בסביבה לא קלה (למרות שיש לי משפחה חמה ואוהבת), סביבה עצבנית, וזה כנראה השפיע עליי. השאלה היא האם יש סו של עבודה עצמית שאפשר לעשות, ואני די בטוח שזה מה שהיה איש מקצוע ממליץ לעשות. האם ישנן דרכי הרפייה או הרגעה שונות (אופ נשימה למשל)? אם אין לכם תשובה על כך, אודה לכם אם תמליצו לי על פורום בריאות מסויים שבו כן אוכל לקבל תשובה.

מישהו 181, שלום!

טיקים הםדרך פנימית של הגוף לשחרר מתחים. כן, בוודאי שיש עבודה עצמית שאתה יכול לעשות אבל... אילו היו לך הכלים, גופך היה משתמש בהם, ולא מפתח טיקים. לכן, לפחות בהתחלה, חשוב שתיעזר במטפל מיומן שיידע "להיכנס מאחורי הקווים" ולעזור לך לאתר את המוקדים לעבודה, מטפל, שיוכל להדריך אותך ולתת בידיך כלים. איש מקצוע אחראי, לא היה שולח אותך לפתוח לבדך את מה שתת המודע שלך בחר להדחיק כל חייך. בהצלחה!!

מאיר72

New member
181 סוף הדיון לא היה מכוון אלך אלה

תשובה למשהו אחר שענה תשובה. עמך הסליחה.

למעלה