ריפוי בעיסוק

ריפוי בעיסוק

בבדיקת סיכום גיל חמש של טיפת חלב נמצא שיש לבת שלי בעיות המצריכות ריפוי בעיסוק. כלומר האחות אמרה שנראה לה שיש בעיות ב: יד דומיננטית תיאום עין-יד וקוארדינציה (מתקשה לזרוק כדור, ולתפוס) וקושי בהעתקת צורות ואותיות. הרופא ביטל את זה מכל וכול ואמר "תציירו איתה הרבה, וזה יעבור". כך שאני לא אקבל מימון לטיפולי ריפוי בעיסוק. אין סיכוי שבגן יעבדו איתה על זה כי מדובר בגן "זורם" ואם ילד לא רוצה לעשות משהו - אף אחד לא "יעבוד איתו על זה". כך שמה שנשאר לי זה אני ועצמי. יש למישהו רעיון איך לסייע לה ולחזק אותה בתחומים הללו?

1אילת2

New member
ראשית, אפשר להחליף רופא.

אבל חוץ מזה- נראה לך שאין לה יד דומיננטית? נדמה לי שבגיל הזה כבר אמורה להיות יד דומיננטית. אם אין, אז או שהיא דוידית, שזה כשרון מבורך, או שזו בעיה. תאום עיו יד וקורדינציה- שחקי איתה. משחקי כדור, הליכה בשיווי משקל, קפיצה על טרמפולינות, טיפוס על סולמות. הקפידי על משחק "טיפולי" לפחות רבע שעה ביום. קושי בהעתקה- היא רוצה להעתיק? אם כן- שבי איתה. ציירי צורות ותני לה להעתיק. אפשרי לה להעתיק על שקף, לצייר בצבעי חלון, ועוד. אם היא לא רוצה- לא יעזור לך כלום. חדי שתרצה. הערה: הכותבת אינה רופאה, אינה מרפאה בעיסוק, אינה אחות טיפת חלב ואינה לוקחת אחריות על דבריה.

מיכל שב

New member
מוזר שהרופא ביטל את זה../images/Emo4.gif

עד כמה שאני יודעת בגיל 5 כבר אמורה להיות יד דומיננטית (מאוד יכול להיות שהעדר יד דומיננטית משפיעה על שאר היכולות). כדאי לבדוק אם יש ביישוב בו אתם גרים חוג התעמלות לילדים (לא התעמלות קרקע). זה יעזור בעבודה על הקורדינציה. אבל בכל מקרה זה לא תחליף לריפוי בעיסוק. כדאי לפנות במקביל לפורום ריפוי בעיסוק כדי לקבל מהם גם טיפים.

בחינוך האנטרופוסופי עובדים על זה

יתכן שאפשר להצטרף לסדנת הורים ליום אחד בקיבוץ הרדוף, וללמוד טכניקות רבות מאד. בדיוק לצרכים אלה.

לדעתי כדאי לבדוק אצל מומחה.

ולקבל המלצות טיפול אישיות. ואפילו אם המצב הכלכלי קשה. לא להזניח. לחסוך מהוצאות רגילות . חומרי ניקוי,ממתקים , משקאות, סעודת חג.בגדים,צבע לשיער, כל דבר. זו השקעה לחיים. יתכן שלאחר שתבדק אצל מומחה תהיה דרך לתבוע את הכסף מקופת חולים. אולי בטיפת חלב יפנו אותך .

noaagr

New member
לנסות בדרכים אחרות

אפשר לבקש הפנייה גם מהרופאה ההתפתחותית של טיפת חלב. או לדבר עם האחראית על ריפוי בעיסוק, להסביר לה את הבעיה ולנסות למצוא פיתרון ביחד. מנסיוני - מי שמתעקש - מקבל. אני לא חושבת שלוותר על אבחון מקצועי זו דרך פעולה. אני יכולה לתת לך עצות רבות ופעילויות רבות לעשות איתה, אבל זה לא מהווה תחליף לעין מקצועית שיודעת על אלו דברים להסתכל ומה לצפות בהתאם לגילה.

הרופא הוא הרופא ההתפתחותי בט"ח

הוא מזלזל בריפוי בעיסוק ואומר שזה טרטור של הילד שלא מביא ממש לתוצאות. בגלל זה אין לי סיכוי לקבל הפניה לאיבחון מקצועי.

katam

New member
נסי לפנות לרופא הילדים בקופת חולים

או לקבל הפניה לרופא להתפתחות הילד בקופת חולים. אבל אל תוותרי
לבת שלי בגיל הזה רפוי בעיסוק עשה פלאים ההפניה היתה דרך רופאת התפתחות של קופת חולים מכבי. בהצלחה

תודה. אני באמת אנסה

השתכנעתי שלא בכל דבר הרופא ההתפתחותי צודק. הוא פשוט טיפוס "שאנטי".

רופאים ואבחונים

אני חדשה בפורום ובד"כ לא כותבת תגובות, אבל הסיפור הזה ממש עצבן אותי. אני מכירה את הגישה הזו של הרופאים מהיכרות אישית. אז לא ידעתי להתעקש, וחבל. הרופא לא נמצא ב"שאנטי", הוא פשוט לא רוצה שקופ"ח תראה שהוא מבזבז לה הרבה כסף!!! לכן רופאים לא ממהרים לשלוח לאבחונים, לבדיקות, לטיפולים וכו'. תפני למרכז להתפתחות הילד בקופ"ח, קחי הפניה מרופא הילדים הרגיל (תנדנדי לו.....) תמלאי את כל שאלונים הארוכים הללו, תני גם לגננת (יסבירו לך בדיוק מה לעשות) והעיקר - תעשי את זה ממש מהר, כי זה לוקח חודשים של המתנה עד שאת מקבלת תור לאבחון! אל תוותרי, זה האינטרס של קופ"ח לחסוך את האבחון שלכם. לפעמים מספיקות כמה פגישות, קצת עצות והכוונות כדי לתת לכולכם התחלה טובה יותר בכיתה א' ובכלל. במקביל כדאי שתכנסי לפורום של ריפוי בעיסוק ותבקשי עצות איך לעבוד איתה בינתיים. הרבה הצלחה.

למעלה