ריפוי בעיסוק

Night Light

New member
ריפוי בעיסוק

הלכנו לאיבחון עם ספיר (בת 5.7) אחרי שאיתרתי כל מיני קשיים שלה, והגננת גם היא ראתה את הקשיים. אתמול היינו אני והבעל בשיחה עם המאבחנת, שהראתה לנו את המבחנים של ספיר והיה מדהים לראות (במיוחד בשבילי, שהייתי סטודנטית בפסיכולוגיה ובמדעי החברה) איך הראש של ספיר עובד. אלכסון כזה \ היא ציירה כקו אופקי עם נטיה קטנה, מה שאומר שהיא התחילה להתגבר על המכשול שלה עם אלכסון שמאלי. אלכסון כזה / היא לא יכלה לצייר. היא ציירה | ואז היא ציירה _ אבל היא לא הצליחה להעתיק את האלכסון. אחת הסיבות שהבאתי אותה לאיבחון היתה שהיא לא מסוגלת לצייר אלכסון, משולש, או ראשי חץ (כי ראשי חץ הם אלכסונים). במבחן שבו הציגו לה צורה, ומתחתיה שלוש צורות - אחת זהה לצורה, אחת הפוכה לה, ואחת זהה אבל בגודל שונה (גדולה או קטנה יותר) היא עשתה את הרוב נהדר, פרט למשולשים ולקווים אלכסוניים, שבהם היו לה טעויות בתפיסת גודל ובאלכסון ימני (/) היא הצביעה על הצורה \ כצורה זהה... (תפיסה הפוכה, ויש סיכוי מסויים שיש לה דיסלקציה - יש כמה לקויות כאלו במשפחה של בעלי, לאורך 3 דורות מצד אחד של המשפחה). בהמשך למבחן הזה הראו לה צורה ומתחתיה צורה אחת זהה, צורה בזווית אחרת, וצורה זהה אבל בקווים לא שלמים. כאן היו לה הרבה טעויות של בחירת הצורה הזהה אבל עם הקו הלא שלם... בקיצור, יש לנו הרבה עבודה... אני חושבת שאני צריכה להשאיר אותה בגן עוד שנה (היא נולדה בנובמבר אז זה לא יהיה לה יותר מדי בולט). זה ימנע ממנה תסכולים מיותרים (גם ככה היא די מתוסכלת בגן). האם אני צודקת?

לדעתי האישית

והלא מקצועית כוון שאינני עוסקת בתחום הילדים למה יש למהר- לצבא לאוניברסיטה... לכן, אני מאמינה שבסוף שנה הבאה תהיה לי התלבטות דומה עם בני בן ה 4 שנולד בנובמבר. רק עוד דבר אחד אם ספיר גבוהה במיוחד זה גם משהו שכידאי לתת עליו את הדעת כוון שאני מתארת לעצמי שאינך רוצה שהיא תהיי בולטת בהצלחה טל

מוכנות לכתה א'

לא ציינת מה השקלול הסופי של סה"כ התפקוד המנטלי והאם המבחן (הפסיכולוגי זה היה? ) מאתר פערים בין תת-מבחנים שזה בד"כ הסימן המנבא לקויות למידה ... בכל מקרה נוטים להאמין שכשיש סיכוי ללקות למידה ספציפית אין שום טעם בהשארות שנה נוספת בגן, כי אותה לקות תעלה שוב ושוב ותדרש תחזוקה מתמדת של הוראת עזר ... אם הכיוון הוא באמת ענין של בשלות, אז אין שאלה ... אני מאמינה שבנות עשויות "לסבול" מעט יותר מבנים מהשארות בגן שלא לצורך, במיוחד לקראת הגיל שבו הן מתחילות להתבגר גופנית ומראות סימני מין ראשוניים, אז קצת קשה להן יותר ביחס לבנים הקטנטנים שנשארים כך עד כתה ט' בערך ... לחץ מסוג אחר כמובן... אני מאמינה שאבחון פסיכולוגי נותן פרופיל נכון לגבי יכולת הלמידה והבשלות הרגשית וצריך לשקול אותו בכובד ראש ... ממש כבד. יכול להיות שידיעת הסכוי ללקות למידה תאפשר לכם לעקוב מהצד בזהירות ולהכניס את התמיכה כשיעלה הצורך, לא תמיד צריך לפחד מהעתיד לפעמים יש הפתעות, והגנים המוכרים כל-כך לא באים לידי ביטוי...

למעלה