ריפוי בעיסוק

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

emy81

New member
ריפוי בעיסוק

שלום לכם

זה שוב אני! אני קודם כל מתנצלת על השאלות שלי אני בטוחה שלכם זה נשמע ברור אבל אני ממש חדשה בכל הנושא הזה.
קיבלתי דרך התפתחות הילד תור לאבחון בריפוי בעיסוק.
קודם כל מה זה?
מה אמורים לעשות שם עם הילד?(הוא בן 6)
דבר שני אתם ממליצים דרך התפתחות הילד או עדיף ללכת לפרטי (אם יש דבר כזה..)
מניסיוני הדל די הרגשתי שמנסים לטייח שם בעיות
תודה ויום טוב

yuliyuli1

New member
מטפלים שם בהרבה תחומים שונים

כמו למשל מוטוריקה עדינה או וויסות חושי (בד"כ בקופת חולים לא יעבדו על וויסות חושי).
קודם המרפאה בעיסוק תאבחן ואז תגיד לכם במה תטפל.

יש בקופת חולים מטפלים טובים יותר וטובים פחות. אני ממליצה לכם לקחת את הטיפול בקופ"ח ואם לא נראה לכם שהילד מתקדם בתחום בו מטפלים שם - לקחת לפרטי.

dina199

New member
אל תתנצלי על השאלות.

ככל שתשאלי יותר, כך תדעי יותר. אף אחד כאן לא נולד מומחה לאוטיזם
. כולם עברו את השלבים האלה (הבן שלי למשל אובחן בגיל 14).
ובמקרה שלכם בריפוי בעיסוק יבדקו איפה יש לו קשיים וטיפלו בזה . האם לדעתך יש לו קשיים שבהם ריפוי בעיסוק יעזור?

מבחינה מנהלית האיבחונים הקובעים הם רק הרפואי והפסיכולוגי .

אם הרגשת שמנסים לטייח משהו, זו כנראה הרגשה נכונה. אבל מה קרה בדיוק ?

TikvaBonneh

New member
זה דווקא איבחון מאוד חשוב

להרבה ילדים בספקטרום יש ליקויים בויסות חושי, והם צריכים ריפוי בעיסוק.
הסוגים של הליקויים שיכולים להיות: רגישות יתר שיכולה להתבטא בתגובה מהירה ועוצמתית לגרויים חושיים מסוגים שונים, או להפך - תת תגובתיות - סף גרוי גבוה, וחיפוש חושי עקב כך.

שלומות0

New member
אני פשוט לא מצליחה להבין

כמה אפשר לעבוד על הורה,
דבר ראשון מאבחנים ילד ע"י מי שהוסמך לאבחן את הילד וזה רופא מתחום הנירולוגיה/פסיכיאטריות ילדים ונוער,+ פסיכולוג קליני,
רק הם מאבחנים בלעדיים נקודה!
הם ממליצים על דרכי טיפול בקושי העיקרי של הילד, האם לבן שלך יש קושי עקרי בתחום המוטוריקה העדינה או הגסה?
לגבי עבודה על ויסות חושי אני ממש לא חושבת שצריך להתחיל אצל מרפאה בעיסוק עם טיפול,
בעיית ויסות חושי זה בעיה כוללת שרק טיפול של צוות רב טיפולי יכול לעזור ולא נקודת אצל מרפאה בעיסוק,
וגם יחד עם כל הצוות הרב טיפולי לילד שיש בעיות וויסות קשה מאוד לתלות ציפיות בטיפול שכזה,
הדבר הטוב ביותר זו כיתה קטנה ששם הוא יטופל יחד עם כל הצוות במסגרת החינוכית+ מיומנות חברתיות , זה הטיפול הכי נכון.
ואני כותבת לך מתוך ניסיון אישי לאמא לילדה עם בעיות ויסות מאוד קשות!
שום מרפאה בעיסוק לא עזרה !מה שכן היא עזרה בעיות במוטוריקה העדינה זה היא מאוד עזרה!

שלומות0

New member
האם זה אותו מקום

שלא נתנו לך שם אבחון של פסיכולוג? כי אם זה אותו מקום הם מנסים להתנער מזה שהילד על הספקטרום בזה שרוצים שהמרפאה בעיסוק תאבחן אותו על מנת לתת אבחון שהוא סובל מבעיות קשב וריכוז
שהיפראקטיביות זה חלק משמעותי מהפרעת קשב וריכוז, הי א תאבחן אותו ממש כמו שהם רוצים!~

emy81

New member
ריפוי בעיסוק

כן זה אותו מקום. בעיקרון מילאתי טופס סנסורי (שהפסיכולוגית ששללה את התקשורת ביקשה שאני אמלא..) מה שקרה הוא שנה שעברו הפנו אותי לנוירולוגית\רופא התפתחןתית שבהתחלה לא הבינה על מה אני מדברת (כי אני בעצמי לא היה לי מושג מה זה PDD) רק סיפרתי אוסף של קשיים שאנחנחו חוווים איתו אם בבית ואם בגן...כשהיא פנתה אליו כדי לבדוק אותו (שזה כולל גם בדיקה גופנית) הוא פשוט קפץ לעגלה של התינוק והתכסה עם הגגון של העגלה ולא היה מוכן לשטף פעולה.רק חלק מהדברים הוא הסכים ואז בפעם הראשונה ראיתי שהיא דיברה על זה שהוא יוצר קשר עין..הייתי בשוק! כי הבנתי מההפך אומר...היא לידי התקשרה למנהלת של המכון וביקשה איבחון.עדיין לא הבנתי. לאחר חודשיים אני חזרתי אליהם והם אמרו שהוחלט לא לתת לי שום איבחון אלא המליצו על סדנת הורים כדי ללמוד איך לשים לילד גבולות!!! בלי ליראות אותו! אני כעסתי ולחצתי שהרופא ביקשה איבחון והם התרצו אחרי הרבה לחצים לאיבחון פסיכולוגי רגיל. הפסיכולוגית כתבה דוח בעיני קשה אך בסופו של דבר המליצה רק על טיפול רגשי (אפילו לא המליצה על כיתה רגשית שזה היה די מתבקש אבל לא חשוב..) הוא עלה לכיתה א ואז התחיל מסכת יסורים שהסובל העיקרי הוא בני. עכשיו אחרי שנה מהאיבחון הקודם אישרו לי ריפוי בעיסוק ואני ממש מתלבטת אם לעשות אותו דרך הקופה
מה זה נקרא בעיה בויסות?איך זה מתבטא?

dina199

New member
אז זה בדיוק כמו ששלומות אומרת.

יש לכם איבחון PDD רפואי רשמי , לכן תעבדי לפי זה.
הפסיכולוגית שלכם החליטה רק לפי קשר עין (של ילד שנבהל ממנה) שהילד לא PDD - זה ממש מקומם.
תעזבי אותם ותעשי איבחון פסיכולוגי במקום אחר.
במיוחד שאיבחון רפואי כבר יש לכם.
לא פלא שהילד סובל - אף אחד מה'מומחים' לא מבין מה עובר עליו.
ייתכן שהילד צריך ריפוי בעיסוק - אבל זה צריך להיות תחת 'מטריית' PDD .

וזה שאת אשמה שאת 'לא שמה גבולות לילד' - זה סיפור כל כך מוכר בפורום שזה קורה לפני האיבחון .

TikvaBonneh

New member
כמו שכתבתי בשירשור אחר

ל95% מהילדים בספקטרום יש ליקוי בויסות חושי.

dina199

New member
הבעיה לא הטיפול עצמו.

הבעיה היא שפסיכולוגית לא רוצה לאבחן (ונטפלת לקשר עין) , ובעיה נוספת שהם עושים את האיבחון של מרב"ע גם כדי להימנע מאיבחון PDD .
לפי מה שפותחת שרשור מספרת במכון הזה עושים שמיניות באוויר כדי להימנע מאיבחון PDD (ולפטור את העניין עם שלל אבחנות אחרות) למרות שיש לה איבחון רפואי PDD . התוצאה מכל הדבר שהיד סובל.

TikvaBonneh

New member
את צודקת

אני, וכל מי שהסבירה חוץ ממני על ויסות חושי, לא התכוונו שלא צריך איבחון, רק רצינו לענות לה על השאלה בקשר לריפוי בעיסוק. בDSM5 הליקוי בויסות חושי הוא אפילו אחד הקריטריונים לאיבחון ASD, ככה שאם באמת היא רואה את זה אצל הילד שלה, זה עוד סימפטום שמצביע לכיוון של PDD.

dina199

New member
אני הבנתי את זה. אבל היא מבולהלת,

יש לה איבחון אחד, לא רוצים לתת לה איבחון שני, משגעים אותה הרבה זמן ומכל הכיונים (כשהמטרה שלהם בפירוש להימנע ממתן אבחנת PDD) - אז לדעתי כרגע יותר חשוב להתייחס לסוגיית האיבחון.
גם הטיפול (כל טיפול שהוא בכלל , וסנסורי במקרה הנוכחי בפרט ) יהיה הרבה יותר יעיל אחרי אבחנה נכונה.
אנחנו הרי יודעים שיש המון מקרים שסוחבים את הורים שנים על גבי שנים, וילדים מקבלי טיפוליםי, טיפולים, טיפולים - אבל בלי אבחנה נכונה לא יוצא מזה שום דבר.
אני גם חושבת שבמקום בו מחליטים ם שאם יש קשר עין אז הילד לא א"ס, כל מטפל שהוא בכל מקצוע לא יידע איך לטפל בא"ס.

שלומות0

New member
והטיפול הממוקר אצל

מרפאה בעיסוק על מנת לקמבן שיש לו בעיה אחרת ולא נמצא על הספקטרום לא ראויה,
גם טיפול ממוקד רק אצל מרפאה בעיסוק לבעיה בוויסות ולא בסל שלם של טיפול/הבנת הצרכים בבעיה הויסותית
יכולה אף להחמיר את הסימפטומים וזה קרה לבת שלי!

TikvaBonneh

New member
כן, אני חושבת שההחמרה קורית

כי לילד כל כך קשה במסגרת החינוכית, שהוא בכלל לא פנוי לטיפול. בכל אופן זה מה שקרה אצלנו. לקחנו לטיפולים אצל קלינאית וזה נתן לנו אשליה שהילד מקבל עזרה, כשבדבר הכי מרכזי, שזה איך הוא מסתדר כל היום עם המסגרת, לא נגענו.

שלומות0

New member
במקרה של ילד על הספקטרום

העבודה עם המרפאה בעיסוק הכי מוצלחת זה במסגרת החינוכית

שלומות0

New member
אני לא יודעת עד כמה הורים מודעים

לזה שגם ילד שמשולב יחידנית יוכל לקבל מרפאה בעיסוק בבית הספר באמצעות המתי"א

TikvaBonneh

New member
נכון

גם אצלנו הוא עובד עם מרפאה בעיסוק רק במסגרת החינוכית. חוץ מאשר כשהיה בשילוב יחידני ואז רצנו איתו לטיפולים אחר הצהריים.

emy81

New member
וואי זה לא יאומן!

יש כמה נקודות שממש מזכירות את הבן שלי! אבל את כל זה אני רשמתי בטופס הסנסורי (אחרי שכבר היה לי אבחנה אחת) וגם הפעם בעלי היה צריך ללכת לשם ולריב איתם כדי לקבל את זה

שאלה: מכל הדברים שרשומים יכול גם להופיע חלק שמתאים לתת רגישות וחלק הפוך על אותו ילד? וגם יש חלק מהדברים שבכלל לא ראיתי אצלו זה גם הגיוני?
אני ממש מודה לכם על כל התשובות! זה פעם ראשונה מזה כמעט שנה שאני מקבלת תשובות ברורות ולעיניין!
תודה

למעלה