ריפוי בעיסוק

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

schlomitsmile

Member
מנהל

TikvaBonneh

New member
בעיה בויסות

את מילאת טופס סנסורי, והתשובות שלך יכולות להצביע על בעיה בויסות חושי. ילדים עם קשיים בויסות חושי חווים קושי בלמידה של העולם, מהשלבים הראשוניים ביותר. הם מפגינים יותר חרדה, פחות נוחות וקשיים מגוונים.
רגישות יתר יכולה להתבטא בהיא יכולה להתבטא בהימנעות ממגע בחומרים שונים, רתיעה מרעש חזק או נטייה להגיב באלימות למגע בלתי צפוי.
לעומת זאת, ילדים עם תת רגישות נראים לעיתים חולמניים ואדישים, מעדיפים לשחק לבדם, מרבים להיתקל בחפצים וליפול ועלולים שלא לחוש כאב ושינויים בטמפרטורה.

שלומות0

New member
בדיוק כמו שחשדתי

מרתיח ממש!!!!!!
יש לך איבחון רשמי של רופא,
אבל לא הם במכון הזה הרבה יותר חכמים ככה זה שיש להם כווח שלא צריך להיות להם!
הם הולכים לאבחן אותו כסובל מהפרעות קשב וריכוז שאחד הסימפטומים הבולטים זה היפר והפרעה בוויסות, מאבחון כזה לא תקבלי שום
זכויות, את הבן שלך ישמו בכיתה קטנה של הפרעות התנהגות ואו רגשיות ששם לא יהיה לו טוב!
הפרעה בוויסות כתוצאה מהיות הילד על הקשת מחייבת טיפול משולב בכמה מישורים והכי טוב מסגרת חינוכית+ תוספת שאת האם תחליטי מה הכי חשוב לילד, טיפול רגשי או טיפול קוגניטיבי התנהגותי
כל אחד מהטיפולים האלו יכול להקל על הילד וזה יקל על בעיית הוויסות שלו, את המרפאה בעיסוק הייתי משאירה לטיפול במסגרת חינוכית
בכיתות תקשורתיות יש להם חדר רפוי בעיסוק עם הרבה ציוד הכיתות האלו מקבלות הרבה תקציב לשם כך יותר מהמסגרות הפרטיות!

שלומות0

New member
את תשמעי עוד הרבה

מאנשי מקצוע את המשפט שאת לא שמה גבולות, ובבקשה אל תתרגשי תתחילי להתרגל לענות שיש לך ילד שונה ,
אני אציב גבולות בדרך שהוא יבין ויכיל אותם!

emy81

New member
האמת שפעם

ראשונה ששמעתי את המושג PDD זה היה עם יועץ בית הספר שאמר לי שאולי כדאי לבדוק PDD וכששאלתי מה זה הוא לא הרחיב יותר מידי ואני פשוט נכנסתי לגוגל וחטפתי שוק..!

ממליצה לך להכנס לקרוא בבלוג

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=841233

כמו כן יש ספר מצויין הילד הלא מתואם

ויסות חושי/ עיבוד חושי כיום
הטיפול הכי מומלץ אכן הוא ע"י מרב"ע וצריך לברר האם הן /ם מכירות את התחום כי לא כל מי שמרפאה בעיסוק מתמחה בתחום

אפשר לעשות אבחון וטיפול דרך התפתחות הילד או מכוני הסדר

Ronronit1

New member
ריפוי בעיסוק מאוד עזר לילד שלי

ומאוד עזר לי להבין אותו ולהבין איך להתנהל איתו.
הנסיון הלא כלכך ארוך שלי אומר שמסמכי על האינסטינקטים שלך עם מטפלים, מכונים ובתי ספר. מקום שלא נראה לך, שמטייח, שלא מתיישב לך טוב עם דרך החינוך שלך או שמזלזל בך כאמא, חבל לבזבז את הזמן והכוחות שלך על מקום כזה.
אבל אל תוותרי על ריפוי בעיסוק ועזרה בוויסות סנסורי, ותנסי ללמוד מהמרפאה בעיסוק מה את יכולה לעשות ואיך להתנהל בבית, כי בסופו של דבר את זו שמשפיעה על הילד שלך יותר מכל מטפל. הוא בוטח בך ומכיר אותך. לי מאוד עזרו טיפים של המרפאה בעיסוק לאיך להתמודד כשהילד מוצף, איך לזהות כשהוא מתחיל להיות מוצף, לפני שהוא מתפרץ, איך לסדר את הבית, צורת תקשורת שברורה לו ועוד.
לוויסות עזרו לנו עוד דברים כמו שחיה - חוג רגיל בקבוצות קטנות, רכיבה על אופניים, פלדנקרייז ובכלל פעילות פיסית והרבה שעות בגן שעשועים.

למעלה