ריענון פרטי וולונטרי

yossin

New member
ריענון פרטי וולונטרי

כמה פעמים יוצא לנו לתרגל את הדברים שמלמדים אותנו בקורס ? הנשמה בדו וחד וסת, ניתוק אינפלייטור וניפוחו בפה וכד´. מעט מאוד, מאחר ותקלות אינן תדירות, בטח כאשר צוללים עם באדי/ם קבוע/ים. במחשבה נוספת, מאחר ומה שלא מתרגלים מחליד, החלטנו צחי א ואני שבכל מקבץ צלילות נתרגל אחד עם השני קצת מצבים, כדי לשמור על כושר, JUST IN CASE חושב שזה רעיון חיובי באופן כללי לכולם

diw

New member
נשימה בלי מסיכה

אני לפני כמה זמן קראתי מאמר מאוד משכנע בנושא. המאמר נכתב על ידי נציג של רשת מסויימת של מועדוני צלילה. הוא טען שכאשר הם עשו סטטיסטיקה על אלפי מקרים של תאונות ושל כמעט ונפגע הם גילו שבחלק גדול מהמקרים הבעיה מתחילה במסיכה שיורדת מהפרצוף באמצע הצלילה ובצולל שנושם מים דרך האף, נבהל ועולה עלייה בלתי מבוקרת. הם החליטו לחקור את הנושא יותר לעומק ועשו מחקר לגבי יכולת הורדת מסיכה ושהות בלי מסיכה מתחת למים. הם גילו שאחוז לא קטן מהצוללים נשמו במצב הזה מים דרך האף ועלו למעלה, גם כאשר הורדת המסיכה נעשתה על ידיהם, כאשר הם מוכנים, ובקיצור בתנאי מעבדה. עוד הם מצאו, שהתופעה קיימת גם אצל צוללים מנוסים ולא רק אצל צוללים חדשים. המסקנה הסופית שלהם הייתה ראשית לבחון כל צולל שצולל איתם בתרגיל הזה (הורדת מסיכה ולבישתה) בתחילת כל סט צלילות. חוץ מזה הם הכניסו נוהל שכל צלילה מתחילה בהכנסת הראש למים עם ווסת ובלי מסיכה ונשימה למשך זמן מה, כדי לתרגל את הפרדת השאיפה בין האף לפה (כשאין מסיכה צריך לשאוף רק דרך הפה, לא דרך האף, זה פשוט, אם מודעים לזה או מתורגלים בזה). המסקנה האישית שלי הייתה ראשית להתחיל כל צלילה כמוהם, בכמה נשימות בלי מסיכה ועם ווסת מתחת למים, ושנית לגמור כל צלילה בשחיה של מרחק מסויים (נגיד 10 מ´ או משהו כזה) בלי מסיכה מתחת למים. בקיצור ישר כח, אני מאוד מאמין בתרגול מתמשך. נ.ב. צר לי שאין לי את הקישור למאמר או את האחוזים הספציפיים.

קותי

New member
באשר לנשימה ללא מסיכה

אני מברך את רשת המועדונים על התגלית
אבל כל מדריך שעשה אי פעם ריענונים (ואני מניח שזה מה שדחף את הבדיקה שהם עשו) יודע שזה הנושא הבעייתי ביותר של המרועננים. יותר מדי צוללים מסיימים קורס צלילה בלי שהורדת מסיכה ונשימה בלעדיה הופכים לטבע שני. ובהחלט סביר שזה אחד הגורמים העיקריים לתאונות.

קותי

New member
אני חושב שהרעיון לעשות רענון

פרטי של מצבים ותגובות הוא טוב מאד. כדאי לעשות אותו במים רדודים יחסית כדי שאם משהו משתבש, הדרך למעלה תהיה קצרה.

למעלה