בדיוק כמוני
בן כמה הוא?
בעיקרון, אם את חוששת מסיבוכיות - אז חבר טוב שלי תרגם את ההוראות של axis and allies העולמי (זה רק העולמי אבל. כל גרסה היא משהו שונה לחלוטין עם מכניקת קרבות ומשחק שונות. הדבר היחידי שמשותף ביניהן זה שהם נקראים axis and allies וכמובן מתרחשים במלה"ע השנייה). אני יכול לשלוח לך בכיף כדי שתתרשמי ותחליטי... פשוט תכתבי לי את המייל (או תשלחי במסר כמובן) ואשלח.
מה שכן, להערכתי אם הוא מסוגל לשחק סיכון בלי בעיות, אזי הוא לא צריך להתקשות יותר מדיי עם a&a, אמנם יש הרבה חוקים, אבל לא מסובכים.
מה שכן, סיבוכיות יתר זאת הבעיה המרכזית תמיד במשחקי מלחמה... כי בסה"כ, ככל שהמשחק פחות מסובך - ככה הוא פחות ריאליסטי וזה קצת פוגע במשחק (אין דבר מעצבן יותר מלהגיע עם פי 2 כוחות מהצד השני ולאבד כמעט את כולם בגלל חוסר מזל לא ריאליסטי בשיט), ומצד שני, ככל שהוא יותר מסובך, ככה הוא יותר ריאליסטי אבל קשה יותר לשחק אותו בצורה נורמלית...
לדעתי האישית, axis and allies מצא איזון לא רע בין לבין (שכמובן תלוי באיזו גרסה קנית. נגיד D-Day זה הכי "מזל" שיש, מה שגורם לו להיות משחק דיי קליל, ולעומת זאת, הקרב על הארדנים זה משחק יחסית רציני עם פחות מזל).
אגב, אם זמן משחק משנה לך - אזי D-Day, ארדנים, וגוואדאלקאנאל - הם בעלי זמן משחק של כשעתיים שלוש, והשאר (עולמי ופאסיפיק) יכולים להגיע בשקט ל4-5 שעות. אני בעיקרון ממליץ הכי הרבה על גוואדאלקאנאל ועל העולמי (העולמי - בעיקר כי זה מספק ביותר להשתלט על כל העולם
גוואדאלקאנאל - כי המשחק עשוי מעולה. זורם ומהיר)