ריסק עם 2 שחקנים

ריסק עם 2 שחקנים

שלום,

לפני עידן קיבלנו את המשחק ריסק (גרסה עברית) מחברים.
לא נעים - אבל המשחק הזה עושה לי פריחה
הבן שלי משוגע עליו אבל רק אני מסכימה לשחק איתו - כל השאר מתייאשים מראש.
וכך קורה שאנחנו רק שניים.
בהוראות - המשחק מיועד לשלושה שחקנים ומעלה
יש מקום עם הוראות לשניים?
 

sonde

New member
יש אפשרות

בעיקרון יש צבא ניטרלי שמפוזר על הלוח בתחילת המשחק, מחלקים את הקלפים של האזורים לשלוש חבילות שוות כל אחד מקבל חבילה, ובאזורים של החבילה השלישית מניחים חייל 1.
הצבא הניטרלי רק מגן.
והמטרה היא לחסל את כולם ולא משימות...
 

אייני

New member
המשחק הזה נוראי ב2.

(האמת שגם ביותר מ2 הוא לא כזה מציאה גדולה, אבל ביותר מ2 נכנס האלמנט של לכרות בריתות אחד עם השני ו"תוותר לי שם ואני אעזור לך שם" וכאלה כדי להצליח להשלים את המשימות, ואז הוא חביב).

ב2 הוא נהיה סתם משחק נמרח של "בואו נראה למי יש מזל" וזהו, בלי שום דבר בערך מעבר לכך...

(אם כי בעיקרון יש גם 2 גרסאות נוספות של סיכון שאמורות להיות הרבה הרבה יותר טובות מהגרסה הזאת, סיכון godstorm, וסיכון 2210. למרות שגם שם הבנתי שעדיף לשחק בהם ביותר מ2....)

בכל מקרה - כשהייתי קטן מתתי על המשחק הזה בעצמי. הסיבה לכך הייתה פשוטה - מאוד מאוד אהבתי קרבות ומלחמות, וזה היה המשחק ה*יחידי* שהכרתי, ובנוסף - יש לו אווירה מאוד נחמדה. הכלים והלוח מעוצבים בצורה יפה (כלומר זה לא איזה ריבוע עץ או משהו), וממש גורמים לך להרגיש שאתה מנהל קרבות רציניים.

ככה שאני מניח שהסיבה שהבן שלך כ"כ משתגע על המשחק זה כי המשחק היחידי שהוא מכיר בנושא (או, אם הוא מכיר משחקי מלחמה נוספים - אזי סביר להניח שהאווירה בהם פחות מוצלחת. נגיד הכלים זה ריבועי עץ או משהו ולא מינאטורות קטנות). אם כן - אז אני מציע לך פשוט לחשוב על משחק מלחמה אחר שמזכיר את סיכון - אבל שהרבה יותר טוב ב2 (או שמיועד ל2). אני אישית יכול להמליץ על axis and allies. אווירה מעולה, וחוקים מאוד פשוטים (ולא נדרש שום דבר באנגלית מלבד קריאת החוקים). יש אמנם הרבה חוקים יחסית - אבל הם מאוד פשוטים, וגם מכניקת הקרבות מאוד מאוד פשוטה. יש בנוסף גם המון גרסאות של המשחק, אני מציע ללכת על גוואדאלקאנאל או על הקלאסי (ה"עולמי"). המשחק הזה בתכלס נטו מיועד ל2 והרבה יותר טוב וכייפי מסיכון מצד אחד, אבל בתכלס לא מורכב במיוחד מצד שני...
(ובנוסף, כבונוס קטן - אפשר ללמד אותו כ"כ הרבה על מלחמת העולם השנייה בזכות זהXDDD)
 
כל כך נכון

התחושה של "תקפתי" עושה לו את היום

תמיד אני רוצה לקנות משחקי מלחמה עבורו אבל חוששת מסיבוכיות יתר
אבל בגלל שכל כך תיארת טוב נרה לי שנלך על ההמלצה שלך
 

אייני

New member
בדיוק כמוני


בן כמה הוא?
בעיקרון, אם את חוששת מסיבוכיות - אז חבר טוב שלי תרגם את ההוראות של axis and allies העולמי (זה רק העולמי אבל. כל גרסה היא משהו שונה לחלוטין עם מכניקת קרבות ומשחק שונות. הדבר היחידי שמשותף ביניהן זה שהם נקראים axis and allies וכמובן מתרחשים במלה"ע השנייה). אני יכול לשלוח לך בכיף כדי שתתרשמי ותחליטי... פשוט תכתבי לי את המייל (או תשלחי במסר כמובן) ואשלח.
מה שכן, להערכתי אם הוא מסוגל לשחק סיכון בלי בעיות, אזי הוא לא צריך להתקשות יותר מדיי עם a&a, אמנם יש הרבה חוקים, אבל לא מסובכים.

מה שכן, סיבוכיות יתר זאת הבעיה המרכזית תמיד במשחקי מלחמה... כי בסה"כ, ככל שהמשחק פחות מסובך - ככה הוא פחות ריאליסטי וזה קצת פוגע במשחק (אין דבר מעצבן יותר מלהגיע עם פי 2 כוחות מהצד השני ולאבד כמעט את כולם בגלל חוסר מזל לא ריאליסטי בשיט), ומצד שני, ככל שהוא יותר מסובך, ככה הוא יותר ריאליסטי אבל קשה יותר לשחק אותו בצורה נורמלית...
לדעתי האישית, axis and allies מצא איזון לא רע בין לבין (שכמובן תלוי באיזו גרסה קנית. נגיד D-Day זה הכי "מזל" שיש, מה שגורם לו להיות משחק דיי קליל, ולעומת זאת, הקרב על הארדנים זה משחק יחסית רציני עם פחות מזל).

אגב, אם זמן משחק משנה לך - אזי D-Day, ארדנים, וגוואדאלקאנאל - הם בעלי זמן משחק של כשעתיים שלוש, והשאר (עולמי ופאסיפיק) יכולים להגיע בשקט ל4-5 שעות. אני בעיקרון ממליץ הכי הרבה על גוואדאלקאנאל ועל העולמי (העולמי - בעיקר כי זה מספק ביותר להשתלט על כל העולם
גוואדאלקאנאל - כי המשחק עשוי מעולה. זורם ומהיר)
 
הוא בן 11

ובאמת החלום שלו זה לשחק ריסק
הקטע של קוביות בשילוב כבישה ותקיפה עושה לו אושר

שולחת לך מייל קריאת החוקים בהחלט תתן כיוון
 

אייני

New member
אז באמת שלא צריכה להיות לו בעיה

אני מאמין שיסתדר בלי יותר מדיי מאמץ... מה שכן, לא להיות יותר מדיי בהלם במשחק הראשון - ההסבר של החוקים לוקח לא מעט זמן, וגם סידור הלוח. אין מה לדאוג, עד המשחק החמישי, כל העסק של לסדר את הלוח בהתחלה וזה ייקח לכם בערך 10 דקות...

שלחתי את קובץ החוקים בכ"מ

והעיקר - תהנו!
 

gishx11

New member
סיכון מסוכן...

סתם לשתף...
קיבלנו פעם ריסק מקרובים כמתנת 10 עבור בני. בהמשך למסיבה התארגנו הילדים לחבורה של 5 שחקנים. ההתחלה היתה טובה
הם היו מלאי התלהבות, משהו בעיצוב, בעובדה שזה משחק מלחמתי , שכובשים את העולם וכו' תפס אותם והתאים להם לאווירת "הבנים".
בכל מקרה, כנראה שאחד הפופלרים פחות מבינהם זרק איזו התרברבות בפתיחה או משהו ... מי יודע ? מה שקרה הוא שכל שאר השחקנים
החליטו להכנס בו ומצד שני לארגן בריתות בהשפעת ובסגנון "השרדות", וכל אחד בתורו חיסל את הטריטוריות של המסכן האחרון וזה מצא עצמו מחוץ למשחק לפני שזכה בכלל לפתוח.
הוא נראה אומלל והרגשתי לא בנח כמי שליווה מהצד את הסיטואציה. לא אהבתי שהמשחק איפשר לחסל שחקן לפני שהתחיל.
בהמשך ,המשחק היה מאוד מאתגר מבחינת הסבלנות של הילדים להמתין לתורם , היות וכל תור נטה להשתרך ולהמשך ...
מצד שני ,זה נכנס אצלי בקטגורייה של "משחקים שזוכרים" ...
 
מודה

גמאנחנו פעם חיסלנו שחקן
זה היה בתקווה שלא ירצה לשחק בכך יותר.
נחלנו כישלון


אבל אחר כך התנצלנו וגילינו לו שכרתנו ברית אז הוא קיבל בהבנה וגם כעס

במשחק עצמו היה לו קשה מאד להתמודד עם מצב כזה
 

אייני

New member
בתכלס זה לא קשור לסיכון האמת

או למשחקי מלחמה באופן כללי. זה קשור לסוג המשחק - משחק של כולם נגד כולם שבו יחסית קל לפגוע בשחקן אחר (או - שיש חשיבות במשחק לכריתת בריתות וכד'). במשחקים כאלה המכניקה של המשחק מאפשרת נורא בקלות לעשות "אמבוש" על שחקן כלשהו, ושכולם יפגעו בו עד שהוא יפסיד.
כמובן שהרבה פעמים במשחקי מלחמה תהיה מכניקה משחקית שמאפשרת דבר כזה (בכל זאת, קרבות של כולם נגד כולם), אבל לא תמיד. (והאמת שבמקרה, ספציפית במשחק שהצעתי המכניקה לא מאפשרת בכלל דבר כזה, מכיוון שהמשחק הוא על מלה"ע ה2, אז הצדדים קבועים, ואין אפשרות לתקוף בעלי ברית וכד'. נכון שגרמניה ויפן למשל יכולות להחליט שהן תוקפות בעיקר את רוסיה או בעיקר את בריטניה אם השחקן עצבן אותן, אבל בגלל שלבריטניה או רוסיה יש 2 בעלות ברית שיסייעו לה כל הזמן (ולכן היא גם לא תפסיד סביר להניח) אז זה לא מרגיש כזה נורא).
 

ycyclop

New member
אחד החסרונות הגדולים של ריסק

יש מספיק משחקי מלחמה שמקטינים את הסיכוי שזה יקרה. קצת קשה למנוע את זה לגמרי. כמובן כאשר משחקים במטרה למחוק שחקן ללא קשר למשחק, סתם במטרה להוציא אותו אז עוד יותר קשה למנוע את זה.
 

ymdv

New member
נשמע דווקא מעניין

ה axis and allies - אולי תפרסם את ההוראות בעברית לכולם? יש מצב שאבדוק אותו.
 

אייני

New member
האמת שזה התכנון

אבל פשוט בגלל שאני לא כתבתי אפילו שורה אחת בהוראות האלה, אני לא חושב שראוי שאפרסם בלי שאדבר איתו קודם... אני מתכוון לשאול אותו לקראת סוף השבוע ואם יסכים לפירסום - אשלח את זה לאתר של איגוד משחקי הלוח, איפה שיש מלא חוקים בעברית... (לא שאני רואה סיבה שהוא לא יסכים, אבל עדיין).
 

y י ר י ת

New member
זה אותו בן

שמחבב משחקי קוביות?


את ריסק אני לא מכירה [כדאי לי?]
אבל לא יכולתי שלא להגיב
פשוט אני מדמיינתותו מתחנן למשחק הזה
ואת, היחידה, שמוכנה לשחקיתו
בשביל זה בדיוק יש אמא
 

Galos753

New member
אנשים לא מבינים, זה כל היופי !

בניגוד להרבה משחקים אחרים. ריסק לא סולח על טעויות. נכון שיש אלמנת גדול של מזל. אבל מי שיודע איך לשחק רב הפעמים ינצח. במשחק יש חשיבות ליכולת חשיבה אסטרטגית. יש חשיבות לדיפלומטיה.
אנשיפ תמיד מזלזלים במשחק וחושבים שהכל תלוי בקוביות אבל זה לא נכון. זה משחק של איזון עדין מצד אחד אתה חייב לחפש הזדמנויות מצד שני לא להיראות חזק מדי בכדי להפוך למטרה. לא לעצבן את השחקנים הלא נכונים.
ויש עוד הרבה אלמנטים למשחק שחייבים לקחת בחשבון כשמשחקים בזה.

בגלל שהמשחק יחסית פשוט ואין יותר מדי כללים ומחניקה מורכבת. הפקטור האנושי משחק בו חשיבות עליונה.
הרבה משחקים מעודדים את הרעיון של "כולם מנצחים". אבל בחיים יש רק מנצח אחד וכל השאר מפסידים.
ולכן ריסק הוא הכי דומה לחיים האמיתיים מכיוון שההפסד בו הרבה יותר כואב מבמשחקים אחרים ולפעמים לא משנה איזו תוכנית טובה הייתה לך זה עדיין יכול להתפוצץ לך בפנים.
גם בחיים לא הבנאדם הכי ראוי תמיד מנצח. בגלל זה אני אוהב את ריסק...במהלך המשחק אתה מתעצבן מתווכח מנסה לשכנעה אנשים אחרים לתקוף חברים שלך אבל בסוף הערב אתה יוצא מבסוט אחרי סערת חושים.
ולא "אויי תראו אותי יש לי 10 נק' יששש"...אתה אומר "הרגתי את כל החברים שלי ונצחתי"
 
למעלה