ריספרדל

mother3

New member
ריספרדל

עשיתי חיפוש בפורום וקראתי את רוב מה שנכתב על ריספרדל. קיבלנו המלצה להוסיף ריספרדל במינון נמוך לשם טיפול בחרדה עם מעט מחשבות פרנואידיות (אך לא ברמת מחשבות שווא). במקביל בני מקבל קונסרטה בהשפעה מצויינת כבר כ 3 שנים. הוחלט לבסוף לתת טיפול פסיכולוגי תומך ואינטנסיבי ולראות אם ישנו שינוי בהתנהגות. הסיפור מורכב ולא אעייף אתכם בפרטים אך אובייקטיבית בני עבר בתחילת השנה מהפכה קטנה עם מקום הלימודים החדש והתמודדות באמת קשה וחדשה ולכן יתכן והחרדה וההצפה של המחשבות היא גם תולדה של המצוקה הזו. בקיצור....(לפעמים אני תוהה למי באמת יש בעית התארגנות וקשב בבית...)שאלתי: האם לריספרדל אפקט ממכר? האם אפשרי שימוש קצר טווח עד לשיפור? התרופה "מפחידה" אותי כיוון שאני מכירה אותה משימוש בחולים פסיכוטיים סכיזופרניים (עבדתי במחלקה פסיכיאטרית) ונשאלת השאלה..מה זה אומר על העתיד? האם אני צריכה לחשוש שהבן שלי ב"גלישה" לכיוון הפסיכוטי?

דליה.ד

New member
אני חוששת

שהוא יהיה בגלישה לכיוון הפסיכוטי במידה ולא יקבל טיפול תומך עכשיו. אני מאוד מבינה את ההתלבטות עם מתן תרופות בעלי התווייה של טיפול בבעיות נפשיות אבל לפעמים זה עושה את כל ההבדל וטיפול מוצלח יכול להביא לשינוי משמעותי בתפקוד הילד והמשפחה. חברה שלי נאלצה לאשפז את בנה במחלקה פסיכיאטרית לצורך התאמת תרופה, אבל היום 3 שנים אחרי זה פשוט לא יאומן והוא בכיתה ו' ילד מתפקד, לומד (בפנימייה) ובשנה הבא עולה לחטיבת ביניים עם אור בעיניים. בהצלחה!

spidergirl

New member
תשובות

1. לא, הילד לא בכיוון פסיכוטי, לריספרדל שימושים רבים למרות ההתוויה הראשית שלו כתרופה אנטי פסיכוטית. לבעיות שציינת המינונים נמוכים בהרבה מאשר לסכיזופרניה. 2. הריספרדל אינו ממכר 3. רואים שיפור כבר אחרי יומיים, תוצאה סופית אחרי שישה שבועות. 4. אצלי ריספרדל הגביר חרדה לרמות ממש גבוהות, זו תופעת לוואי לא נפוצה בכלל. 5. התרופה מחוללת פלאים בהתנהגות. לי יש שיפור התנהגותי ענק אחרי שנה של שימוש בה. זה גורר מחמאות בעבודה בלימודים ובבית.

למעלה