ריספרדל

אנחנו כבר לא לוקחים את הכדור

כי הוא יקר ולא מאפאשר .והוא לקח במינון קטן כי הוא ילד תלוי איזה מינון החבר לוקח וכמה ביום

הלנה

New member
לנו עלה פחות, כ- 200 ומשהו אבל...

היה מדובר בילד. סביר להניח שהמינון אצל חברך יותר גבוה... (אם כי זה נשמע קצת גבוה מדי בשביל התחלה). כמה מ"ג הוא צריך לקחת?

חגית35

New member
תלוי איזה מינון לוקחים

מאחר וגם אני רוכשת אותו פרטי אז לפי 1 מ"ג ליום בקבוק שמכיל 30 מ"ג עולה לי 200 ש"ח לחודש כנ"ל הכדורים, זה אותו דבר אמנם הם נמכרים ב-20 יחידות אבל מאחר שקונים 30 כדורים זה יוצא כמעט אותו דבר הבדל של כמה שקלים כמובן שאם המינון עולה ל-1.5 או 2 מ"ג ליום, או יותר, זו הופכת להיות הוצאה מאוד כבדה . יש המגיעים ל-6 מ"ג ליום!!! זה אומר 1200 ש"ח בחודש! במקרה כזה עדיך לנסות אחת מהתרופות הוותיקות שכלולות בסל (אורפ, האלידול- אבל ללמוד היטב מה תופעות הלוואי שלהן ויש כאלו... לא שלריספרדל אין)

חגית35

New member
טעות

הפסיכיאטרית שלנו תמיד מדגימה לי מקרים שבטיפולה כשאני חוששת מעליית מינונים יש טוראטים עם טיקים שמקבלים מינון זה

רונן999

New member
תגובה

ריספרידל עולה בד"כ 100-400 ש"ח בחודש, תלוי במינון. אם הוא קיבל מינון גבוה שעולה 1,000 ש"ח בחודש זה ייתכן... אבל אז כבר כדאי לעבור לגאודון (GEODON) שהיא תרופה יותר חדשה ועם פחות תופעות לוואי. המחיר של גאודון לא תלוי במינון וזה קצת מעל 1000 ש"ח בחודש. אגב ה-FDA לא אישר לרופאים לתת ריספרידל וגאודון לטיפול בטיקים אלא רק בסכיזופרניה או מניה-דפרסיה. הלידול ואורפ (פימוזיד) הן התרופות האנטי-פסיכוטיות היחידות שקיבלו אישור FDA לטיפול בטיקים וטוראט- אבל מכיוון שיש להן פוטנציאל לתופעות לוואי די קשות (לפעמים מאד מאד קשות) אז מעדיפים את התרופות החדשות, אבל זה לא הכרחי, כלומר אפשר לבקש מהרופא תרופה מהדור הישן.

רונן999

New member
מבחינה סטטיסטית

אי אפשר להתווכח עם נסיון של אדם מסויים. מבחינה סטטיסטית פרופיל תופעות הלוואי של גאודון נחשב למשופר בהרבה לעומת הריספרידל ובוודאי שלעומת התרופות מהדור הישן (אפשר למצוא באינטרנט טבלאות). תרופות מהדור הישן (כמו אורפ והלידול) משפיעות על הדופמין בצורה הרבה יותר אגרסיבית מהחדשות ולכן למעשה ההשפעה שלהם נגד טיקים היא יותר חזקה אבל יש גם יותר תופעות לוואי. ריספרידל וגאודון פחות אגרסיביים בהשפעה שלהם על הדופמין אבל הם משפיעים גם על הסרוטונין- מורידים את רמתו במוח, כלומר למעשה ההפך מ-SSRI שמעלים אותו.

הלנה

New member
חגית, למיטב זכרוני היה רק דווח אחד

והוא לא היה מוצלח. אבל אי אפשר מכך להעסיק שהגאודון לא טוב. גם לנו המליצו להחליף את הריספרדל בגאודון (בגלל שהוא לא גורם לתיאבון מוגבר)...אבל הוא היה מאד יקר ובסופו של דבר החלטנו להפסיק את התרופות.

טייקון27

New member
רספרדל

אנחנו קיבלנו רספרדל בעלות של פחות מ-100 שח לחודש בלאומית אבל בסיבת ההפנייה לתרופה לא היה כתוב טורט אלה טיפול בחרדות וההפניה היתה של פסיכיאטר.

חגית35

New member
אמרו לי שגם הלאומית כבר ביטלה זאת

להתוויה כלשהיא שהינה אחרת מלבד סכיזופרניה.

למעלה