ריספונד וריספרדל

chenosh15

New member
ריספונד וריספרדל

האם מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל המוכח בין ריספרדל לבין ריספונד? אני מבולבלת.

חגית../images/Emo35.gif SOMEONE../images/Emo4.gif

מצטערת - אני לא כל כך מתמצאת בתרופות מהדור החדש והתחליפים שלהם... מקווה שאחד מהחברים יוכל לעזור....

ההבדל הוא במחיר ואולי לא רק....

אנחנו השתמשנו בריספרדל (היקר), ואז נודע לנו שיש את ריספונד וריספרידקס שהן תרופות גנריות במחיר השווה לכל כיס. הרופאה אומרת שהן אמורות להיות למעשה אותו הריספרדל רק של חברה אחרת, כמו שיש אקמול ודקסמול. אבל הרי די ברור שאף פעם תרופה גנרית אינה יכולה להיות ממש זהה 1:1 גם אם היא מאוד קרובה לזה. קשה לנו לדעת אם הריספונד יעיל יותר או פחות שהרי הטורט גם כך מאוד דינאמי. מה שבטוח זה שאם הילד נטל ריספרדל ועבר לריספונד או ריספרידקס (אנחנו כרגע עם ריספונד) ולא חל שינוי דרמתי במצבו תוך יום-יומיים אז כנראה שהתרופה מתאימה. כי כל שינוי בתרופה זו משפיע על האיזון. כמו שתמיד טענתי, הכול ניסוי וטעיה. התחושה היא שהילדים היקרים שלנו הופכים ל"עכברי מעבדה" שמנסים עליהם תרופות.. למעשה כל הילדים הם עכברי מעבדה גם של החינוך שהרי כל הזמן מנסים עליהם שיטות לימוד חדשות... (וגלשתי כבר לנושא אחר מעיק...) הכי חשוב זה לעקוב אחרי ההשפעות. בהצלחה

חגית35

New member
תרופות גנריות ומקוריות:

הריספרדל היא התרופה המקורית מאחר שלכל תרופה יש תקופה בה החברה נהנית מבלעדיות בשיווקה ללא שיפתחו לה מקבילות גנריות שהן בעצם תרופות תואמות המבוססות על אותה נוסחה כימית ועושות אותו הדבר ואז המחיר שלהן הרבה יותר זול ויש תחרות עיקר הרווח של החברת תרופות נעשה מהמכירות בתקופה שלפני תום תקופת הבלעדיות אז ריספרדל עד לא מזמן לא הביתה בסל (פרט להתוויית סכיזופרניה, וכל מיני חריגים שהסכימו לאשר שלא לפי ההתוייה) אז רובנו עם ילדים עם בעיות של קשב וריכוז והיפראקטיביות וטוראט וגם ילדים אוטיסטים רבים שמטופלים בה להפחתת הגרייה העצמית, כולנו רכשנו אותה במחיר המלא ובעצום והכבד לכיס עכשיו כשיצאו בארץ שתי תרופות גנריות - ריספונד וריספרדקס- אין מניעה מכל אחד לרכוש את התרופה כי הן זולות ואז הן בסל אז כבר אין בעיה אני זוכרת שכל עליה של חצי מ"ג ישר הייתי מחשבת כמה זה עולה לי לכיס וזה כה מתסכל... כי אלו תרופות שלא מצילות חיים ואתה כל הזמן בדיסוננס האם להמשיך להוריד 800 או יורת ש"ח לחודש מדברים אחרים לטובת התרופה או לוותר עליה... אלא אם אין לך בעיית כסף. שורה תחתונה- אותו חומר ואותה נוסחא - יצרנים שונים. מה שאומר- שכמו שאספירין של חברה אחת ישפיע אחרת משל חברה אחרת או אקמול או כל תרופה אחרת כי לכל תרופה כמעט בשוק יש מקורית ויש גנרית... אז ככה גם לגבי הריספרדל לא תדעו אם לא תנסו הערה שלי- מניסיונה של הפסיכיאטרית שלנו כעקרון, תמיד הגנריקה, במיוחד לדבריה תרופות תוצרת הארץ "צולעות" או יותר "מלוכלכות" מבחינת ריבוי תופעות לוואי - מה שאין במקוריות. השאלה שוב הינה יכולת לרכוש תרופה מקורית ללא סיבסוד.

רונן999

New member
ההשפעה זהה ../images/Emo70.gif

אני לא יודע מה השיקולים של הפסיכיאטרית שלך (אולי תמלוגים שונים) בכל אופן ההשפעה זהה . אני לא יודע ספציפית על ריספרדל אבל יש בשוק אלפי תרופות גנריות וקופות החולים נותנות כמעט רק אותן משיקולים כלכליים קרים. אבל זה לא סותר את השיקול הרפואי אם ההשפעה זהה. אגב, אם מישהו קיבל בעבר תרופה מקורית אז הוא יכול להתעקש על המקורי ולסרב לתחליפים. אם הוא ילך עד הסוף בעניין זה הקופה תחוייב לספק לו את המקורי.

spidergirl

New member
לא תמיד זהה

כבר כתבתי כאן על גרסה אחרת של רסיטל שקיבלתי ועבדה בצורה גרועה ביותר.

חגית35

New member
אני לא יודעת מה המקום ממנו אתה אומר

זאת- האם יש לך קשר לממסד הרפואי? או שאתה אומר זאת כמטופל? בכל מקרה אני ציינתי שהרופאה סיפרה לנו מהניסיון האישי שלה עם מטופליה, זו הקליניקה האישית שלה (וגם שיקולי קופ"ח קרים בודאי) שמטופלים הגיבו פחות טוב לגנריקה אחרי שהיו על תרופה מקורית ולעתים חזרו אליה והכל הסתדר אז בכל זאת היא מרגישה שעם התיאום בנוסחה יש חריקות. הניסיון שלה הוא ממאוד מקרים ומדיווחי קולגות ולא יכול להחליף מה שכל אחד מאיתנו חווה אישית אחד על אחד. בעקרון ההנחיה של הקופות לרופאים כשיוצאת גנריקה לתת אותה במקום המקורית שלא היתה בסל. ואז גם אם מגישים אישור למימון תרופה לאגף רפואי הם ידחו זאת באותה טענה קרה שיש תחליף

למעלה