תרופות גנריות ומקוריות:
הריספרדל היא התרופה המקורית מאחר שלכל תרופה יש תקופה בה החברה נהנית מבלעדיות בשיווקה ללא שיפתחו לה מקבילות גנריות שהן בעצם תרופות תואמות המבוססות על אותה נוסחה כימית ועושות אותו הדבר ואז המחיר שלהן הרבה יותר זול ויש תחרות עיקר הרווח של החברת תרופות נעשה מהמכירות בתקופה שלפני תום תקופת הבלעדיות אז ריספרדל עד לא מזמן לא הביתה בסל (פרט להתוויית סכיזופרניה, וכל מיני חריגים שהסכימו לאשר שלא לפי ההתוייה) אז רובנו עם ילדים עם בעיות של קשב וריכוז והיפראקטיביות וטוראט וגם ילדים אוטיסטים רבים שמטופלים בה להפחתת הגרייה העצמית, כולנו רכשנו אותה במחיר המלא ובעצום והכבד לכיס עכשיו כשיצאו בארץ שתי תרופות גנריות - ריספונד וריספרדקס- אין מניעה מכל אחד לרכוש את התרופה כי הן זולות ואז הן בסל אז כבר אין בעיה אני זוכרת שכל עליה של חצי מ"ג ישר הייתי מחשבת כמה זה עולה לי לכיס וזה כה מתסכל... כי אלו תרופות שלא מצילות חיים ואתה כל הזמן בדיסוננס האם להמשיך להוריד 800 או יורת ש"ח לחודש מדברים אחרים לטובת התרופה או לוותר עליה... אלא אם אין לך בעיית כסף. שורה תחתונה- אותו חומר ואותה נוסחא - יצרנים שונים. מה שאומר- שכמו שאספירין של חברה אחת ישפיע אחרת משל חברה אחרת או אקמול או כל תרופה אחרת כי לכל תרופה כמעט בשוק יש מקורית ויש גנרית... אז ככה גם לגבי הריספרדל לא תדעו אם לא תנסו הערה שלי- מניסיונה של הפסיכיאטרית שלנו כעקרון, תמיד הגנריקה, במיוחד לדבריה תרופות תוצרת הארץ "צולעות" או יותר "מלוכלכות" מבחינת ריבוי תופעות לוואי - מה שאין במקוריות. השאלה שוב הינה יכולת לרכוש תרופה מקורית ללא סיבסוד.